Σε καλό δρόμο ...

0
Κωστής Μπότσαρης
19/07/2012 • 03:02
Σε καλό δρόμο ...
  • shares

 Μιλώντας συγκεκριμένα, βλέποντας τις προπονήσεις της ομάδας δημιουργείται η αίσθηση της βελτίωσης, της καλής εικόνας αλλά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προπόνηση. Για να μπορέσει να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα επιστρατεύεται αντίπαλη ομάδα. Αυτή είναι κι η λογική των φιλικών αγώνων στην προετοιμασία.


Ο βασικός κανόνας αυτής της χρονικής περιόδου είναι το μέτρο κι η ισορροπία. «Και πότε δεν είναι;», θ' αναρωτηθεί πολύ σωστά κάποιος αλλά ειδικά αυτή τη στιγμή για μια ποδοσφαιρική ομάδα πολύ, μα πολύ περισσότερο. Κάθε αποτέλεσμα δε δικαιολογεί ούτε απόλυτη απογοήτευση κι αφορισμούς – πλην σχεδόν μοναδικών εξαιρέσεων – αλλά ούτε και υπέρμετρο ενθουσιασμό. Σύμφωνα πάντα με την ταπεινή μου άποψη, μεγαλύτερη σημασία έχει η συνολική εικόνα της ομάδας.

Μέχρι στιγμής η κατάσταση φαίνεται θετική. Παρά τα πολλά και νεαρά πρόσωπα υπάρχει σοβαρότητα, υπάρχει οργάνωση, υπάρχει αφοσίωση, υπάρχει σχέδιο. Με αρχή και τέλος. Σαφής ποδοσφαιρική λογική η οποία εφαρμόζεται με απόλυτη πιστότητα. Το ίδιο συνέβη και στον τρίτο φιλικό αγώνα. Το ακόμη πιο θετικό είναι πως η ομάδα αρχίζει και βρίσκει λύσεις επιθετικά δίχως να έχει αλλάξει κάτι στο έμψυχο υλικό. Εν αναμονή της επιστροφής του Γκαρσία, των διεθνών αλλά και των μεταγραφών το μόνο που μπορεί ν' ανησυχεί είναι η εσωτερική ισορροπία στο παιχνίδι της ομάδας.

Ωστόσο, η τεχνική ηγεσία ως τώρα έχει καταφέρει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές τόσο μέσα από τη δουλειά της, τον τρόπο που την κάνει αλλά κι αυτά που ζητάει. Συγκρατημένη αισιοδοξία λοιπόν και υπομονή ...

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
16/06/2019 • 08:13

Ψυχολογικές δοκιμασίες για Ρόζεμποργκ Αλμπαθέτε και Παραγουάη

Νίκη ανάκαμψης θέλει απόψε η Ρόζεμπορκ. Υποδέχεται την φορμαρισμένη Βαλερέγκα και είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί πάνω από ένα γκολ για να πάρει αυτό που θέλει. Περισσότερη τύχη έχει η Ίντερ Τουρκού, ενώ στο Κόπα Αμέρικα πιο σαφές είναι το αβαντάζ της Ουρουγουάης