Καραφλός ροαγιάλ

«Η τελειότητα επιτυγχάνεται όχι όταν δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσεις, αλλά όταν δεν υπάρχει τίποτα να αφαιρέσεις», είχε πει ο Antoine de Saint-Exupéry, και είναι σαν να μίλαγε για τον Νικ Καλάθη της 22ης Μαρτίου.
0
Χρήστος Καούρης
23/03/2019 • 01:14
Ο τρομερός Νικ Καλάθης
  • shares
«Η τελειότητα επιτυγχάνεται όχι όταν δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσεις, αλλά όταν δεν υπάρχει τίποτα να αφαιρέσεις», είχε πει ο Antoine de Saint-Exupéry, και είναι σαν να μίλαγε για τον Νικ Καλάθη της 22ης Μαρτίου. 

Η παράσταση του στο παρκέ του «Ντέζιο» ανήκε σε άλλη εποχή. Ούτε στο μπάσκετ των ‘10s, ούτε αυτό της νέας χιλιετίας προβλέπονται 39:21 συμμετοχής για πόιντ γκαρντ. Σε αυτό το διάστημα διαχειρίστηκε 38 κατοχές της ομάδας του. Χρειάστηκε να αναγνωρίσει 38 διαφορετικές καταστάσεις, να πάρει 38 διαφορετικές αποφάσεις. Είχε 38 ευκαιρίες για λάθος. 

Έκανε δύο λάθη, ποσοστό 5.3%. 

Ήταν υπεύθυνος για 60 πόντους του «τριφυλλιού», από τους 95 της ομάδας του. Ποσοστό 63.2%. 

Γύρω από τον εξωγήινο με το «33», ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα άλλο από το να συνεχίσει να προοδεύει. Δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόζει, με περισσότερη ακρίβεια, θάρρος, θράσος και χαρακτήρα αυτό που του είχε δώσει πέντε νίκες στη σειρά και έξι στα τελευταία επτά παιχνίδια. 

Στόχευσε κοντά και πήρε τέσσερα φάουλ από Ταρζούσκι και Όμιτς πριν ηχήσει η κόρνα της πρώτης περιόδου. Πήρε επιθετικά ριμπάουντ και βρήκε τρόπο να τα διεκδικήσει χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το αμυντικό του transition. 

Ο Μάικ Τζέιμς, που είχε παίξει 37 λεπτά τη Μαδρίτη, έχασε το μυαλό του όσο καμία φορά στον δεύτερο γύρο. 

Δεν φοβήθηκε να παίξει γρήγορα στη Μόσχα, δεν το έκανε ούτε στην Ιταλία. Το my way του Ρικ Πιτίνο, σε πλήρη εφαρμογή. Ο Κιλπάτρικ το έθεσε όσο καλύτερα γινόταν: «κάθε παίκτης μέσα στα αποδυτήρια θα πέρναγε μέσα από τοίχο για τον Ρικ Πιτίνο, γιατί αυτός πιστεύει σε εμάς». 

Κάπως έτσι, όταν η αυτοπεποίθηση γέμισε τα κύτταρα, η ομάδα που δεν μπορούσε να σουτάρει έβαλε 9/16 τρίποντα στη Μόσχα και 10/23 στο Καντού. 

Όταν ολοκληρωνόταν η 20η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός έχανε 84-75 στο Τελ Αβίβ και χανόταν στην 12η θέση. Ήταν 24 Γενάρη. Δύο μήνες και επτά νίκες αργότερα, οι πράσινοι έχουν μετακομίσει σε εναλλακτική πραγματικότητα. 

Σαν παίκτες του πόκερ που είχαν στα χέρια τους έναν άσο, άλλαξαν τέσσερα φύλλα και από τότε κερδίζουν τους πάντες. 

Καραφλός ροαγιάλ. 
Γράψτε το σχόλιο σας...