Ρεχάγκελ-Σάντος, σημειώσατε διπλό

0
Γρηγόρης Παπαβασιλείου
20/11/2013 • 16:31
Ρεχάγκελ-Σάντος, σημειώσατε διπλό
  • shares
Συμφωνώ κι εγώ μαζί σας, γι΄ αυτό και πρέπει να του φτιάξουμε άγαλμα στα γραφεία της ΕΠΟ. Από κει και πέρα όμως ο Πορτογάλος, όχι μόνο έδωσε το δικό του στίγμα, αλλά κατάφερε να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του, οδηγώντας την Ελλάδα από επιτυχία σε επιτυχία.

Κι όλα αυτά χωρίς να έχει μετατρέψει την εθνική μας σε κλειστό κλαμπ, που χωρούν μόνο λίγοι και εκλεκτοί, αρκεί να συμφωνούν σε ό,τι και να τους πει, ακόμα και να παίξουν αριστερό μπακ ενώ είναι σεντερ φορ (βλέπε Ντέμη Νικολαϊδη σε EURO 2004) σε μια ομάδα που όλοι έχουν θέση, αρκεί να δείξουν με την ομάδα τους ότι μπορούν.

Σε άριστη συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς των ελπίδων και των μικρότερων εθνικών ομάδων, ενώ ο χερ Ότο δεν ήξερε καν τα ονόματά τους, ο Σάντος άνοιξε τις πόρτες κάνοντας τους πάντες να έχουν συναίσθηση των ευθυνών, από τους διεθνείς της παίδων μέχρι αυτούς που πήγαν τη μεγάλη εθνική στο μουντιάλ.

Ο Πορτογάλος είναι ο πρώτος που δίνει το παράδειγμα, πηγαίνοντας σε όσο το δυνατόν περισσότερα γήπεδα, για να παρακολουθήσει διά ζώσης τους παίκτες που τον ενδιαφέρουν, άλλωστε είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας και εδώ πρέπει να βρίσκεται κάθε Σαββατοκύριακο, όχι όπως ο σύζυγος της Μπεάτε που προτιμούσε να δει από κοντά το Χαϊντενχάιμ-Βέχεν, το οποίο προφανώς για εκείνον είχε περισσότερο ενδιαφέρον.

Μιλώντας στα ελληνικά από την πρώτη μέρα της πρόσληψής του έδειξε πόσο σέβεται τη χώρα που του έκανε την τίμη να αναλάβει την εθνική της ομάδα ποδοσφαίρου, ενώ ο Ρεχάγκελ δυσκολευόταν με τα ελληνικά, κυρίως επειδή δεν ασχολήθηκε και ποτέ. Εκτός εάν επρόκειτο για κάποιο γερμανικό κανάλι, τότε μπορούσε να ψάλλει ακόμη και τον εθνικό μας ύμνο, αρκεί να μην ήταν για τα ελληνικά ΜΜΕ.

Με τον Σάντος λοιπόν, όχι μόνο υπάρχει συνέχεια, αλλά θα υπάρξει και μέλλον, με κοινή φιλοσοφία και τρόπο δουλειάς για όλους, από μικρή ηλικία. Αυτό το κέρδος είναι μεγαλύτερο από κάθε πρόκριση, σε EURO ή μουντιάλ, το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι σε ασφαλή πορτογαλικά χέρια.

ΥΓ. To whom it may concern, που λένε και στο χωριό μου, οι δημοσιογράφοι σωστά ασκούν κριτική όταν συμφωνούν με αυτά που λέμε και είναι αλητήριοι όταν διαφωνούμε με την κριτική τους έτσι;
Γράψτε το σχόλιο σας...