Οι σίγουροι, τα ερωτηματικά και οι μεταγραφές

Οι θεωρητικά σίγουροι για το νέο ρόστερ της ΑΕΚ, τα πολλά ερωτηματικά, τα ακόμα περισσότερα ονόματα, οι αποχωρήσεις και οι μεταγραφές για να κλείσουν οι "τρύπες".
0
Γιώργος Βασιλείου
04/06/2019 • 10:59
Οι σίγουροι, τα ερωτηματικά και οι μεταγραφές
  • shares
Ο Μιγκέλ Καρντόσο βρίσκεται στην πατρίδα του, όμως παράλληλα τρέχει τον σχεδιασμό της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Καθημερινά τα ονόματα που γράφονται στον ελληνικό Τύπο για παίκτες που ενδιαφέρουν την Ένωση είναι πολλά και θα γίνουν ακόμα περισσότερα όσο δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις και δεν κλείνουν οι «τρύπες». 

Με δεδομένη την επιθυμία του Πορτογάλου προπονητή να δουλέψει με ρόστερ 23ων παικτών αυτομάτως δημιουργούνται σκέψεις για το ποιοι παίκτες από το υπάρχον ρόστερ θα συνεχίσουν, ποιοι θα αποχωρήσουν και ποιοι θα το συμπληρώσουν. 

Για το ποιοι θα το συμπληρώσουν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι να υπάρξει κάτι χειροπιαστό, διαφορετικά θα αναλωνόμαστε στα ονόματα που γράφονται και θα γράφονται καθημερινά. 

Ας κάνουμε μια προσέγγιση του τωρινού ρόστερ και ποιοι παίκτες συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν στην ομάδα και τη νέα σεζόν. 

Σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι τερματοφύλακες Μπάρκας, Τσιντώτας, οι αμυντικοί Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Λόπες, Χουλτ, οι μέσοι Σιμόες, Γαλανόπουλος, Κρστιτσιτς, Μάνταλος και οι επιθετικοί Αλμπάνης, Μπακασέτας.

Μιλάμε δηλαδή για 13 σίγουρους παίκτες… Από εκεί και έπειτα υπάρχουν ερωτηματικά για αρκετούς παίκτες και το μέλλον τους στην ΑΕΚ. Ο τερματοφύλακας Γιαννίκογλου, οι αμυντικοί Σβάρνας, Γιαννούτσος, Βασιλαντωνόπουλος, Τσόσιτς, οι μέσοι Μοράν, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος, Γιούσης, οι επιθετικοί Γιακουμάκης, Λιβάια, Κλωναρίδης, Γιαννιώτας είναι παίκτες που δίπλα από το όνομά τους έχουν ερωτηματικό για διαφορετικό λόγο ο καθένας. 

Είτε γιατί μπορεί να φέρουν πρόταση και να αποχωρήσουν, είτε γιατί πρέπει να περάσουν από το μικροσκόπιο του Καρντόσο, είτε γιατί μπορεί να δοθούν δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια. 

Μιλάμε για 13 ερωτηματικά σχετικά με την παρουσία στο νέο ρόστερ της ΑΕΚ. 

Σε ότι έχει να κάνει με τον μεταγραφικό σχεδιασμό, εάν λάβουμε υπόψη τους «κλεισμενους» Αθανασιάδη και Ντέλετιτς που λογικά θα μείνουν στο ρόστερ ο Καρντόσο για να συμπληρωθεί η 23αδα που θέλει να δουλέψει έχει ακόμα στη διάθεσή του 8 επιλογές. Κάποιες εξ αυτών θα είναι μεταγραφές και κάποιες από τους παίκτες που είναι στη λίστα «Ερωτηματικά». 

Πάνω σε αυτό θα ξεκαθαρίσουν πολλά στην πρώτη βδομάδα προετοιμασίας επί ελληνικού εδάφους, όταν ο Πορτογάλος θα έχει καλύτερη εικόνα για τους παίκτες του, ενώ δεν αποκλείεται να πάρει στην Πολωνία περισσότερους από τους 23 παίκτες που θέλει να δουλέψει μέσα στη χρονιά προκειμένου να έχει ξεκάθαρη γνώμη για τον κάθε παίκτη και να μην αδικήσει κανέναν. 
Γράψτε το σχόλιο σας...