Ωραίος και Ευρωπαίος Πανιώνιος

O Γιώργος Βασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για την χθεσινή νίκη του Πανιώνιου επί της Γκόριτσα.
0
Γιώργος Βασιλείου
14/07/2017 • 08:29
Με το δεξί στην Ευρώπη ο Πανιώνιος.
  • shares
Ήταν μια βραδιά αντάξια του ονόματος και της ιστορίας που κουβουλάει. Ήταν μια ευρωπαϊκή επιστροφή ονειρεμένη για τον Πανιώνιο. Μια επιβλητική εμφάνιση και μια νίκη που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο σκορ έστειλαν σπίτια τους 4.500 φίλους των “κυανέρυθρων” με τα χαμόγελα στα χείλη τους. Έγινε με τον καλύτερο τρόπο απόσβεση του αντιτίμου του ευρωπαϊκού εισιτηρίου που πλήρωσαν άνθρωποι κάθε ηλικίας για να βρεθούν στο στάδιο της Νέας Σμύρνης και να παρακολουθήσουν τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα του Πανιωνίου μετά από εκείνο το βράδυ κόντρα στη Νάπολι για το Ιντερτότο προ εννέα ετών. 

Ο Πανιώνιος στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησής του από την Σλοβένικη ομάδα. Κυριάρχησε πλήρως και το 2-0 είναι πέρα για πέρα δίκαιο. Ίσως και να κολακεύει τη Γκόριτσα, αφού λόγω του τερματοφύλακά της το σκορ θα μπορούσε να είναι 4-0 ή 5-0. 

Ο Σαμέντ Γεσίλ αναμφίβολα ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς. Το πρώτο γκολ έρχεται από δική του ατομική ενέργεια, ενώ το δεύτερο μετά από ασίστ του Γιώργου Μασούρα. Ενός ακόμα κορυφαίου σε απόδοση “κυανέρυθρου”, που ξαναγράφω ότι φέτος θα λάμψει ακόμα περισσότερο απ' ότι πέρυσι. 

Για τα δεδομένα της εποχής, όλοι οι “κυανέρυθροι” παρουσιάστηκαν σε εξαιρετικό επίπεδο. Γνώριζαν τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά το πιο σημαντικό απ' όλα είναι πως ήξεραν και τον τρόπο που θα το κάνουν πραγματικότητα. Αν υπάρχει κάτι μελανό από τη βραδιά της Πέμπτης αυτό είναι το σκορ, το οποίο θα μπορούσε αντικειμενικότατα να είναι μεγαλύτερο. 

Ο Πανιώνιος έκανε το καθήκον του. Έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στον Γ' προκριματικό γύρο του Europa League και πλέον καλείται στην πόλη της Σλοβενίας να υπερασπιστεί αυτό το 2-0. Παραμονή του αγώνα έγραφα πως η Γκόριτσα δεν τρομάζει τον Πανιώνιο. Ειδικά αν αυτός παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο. Έτσι και έγινε. Ο Πανιώνιος πέτυχε το 2-0 και πλέον καλείται την Πέμπτη να σφραγίσει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο και να συνεχίσει να ονειρεύεται... ευρωπαϊκά.  

Γράψτε το σχόλιο σας...