«Αν δεν ήταν η Σιόν θα είχα σταματήσει»

Ο Φάνης Γκέκας δηλώνει άκρως ικανοποιημένος από την πορεία του στη Σιόν, μιλώντας ακόμα και για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελβετία!

Ο Φάνης Γκέκας δηλώνει άκρως ικανοποιημένος από την πορεία του στη Σιόν, μιλώντας ακόμα και για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελβετία!

Ο 35χρονος επιθετικός, ο οποίος μετά από Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία συνεχίζει να τινάζει τα αντίπαλα δίχτυα και στην Ελβετία, μίλησε στον  ΣΠΟΡ FM και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη ζωή κοντά στις Άλπεις. Αναλυτικά:

Για την παρουσία του στη Σιόν και την ζωή στην Ελβετία:
«Είμαι ευχαριστημένος και για αυτό πάω καλά. Έχω καταφέρει να μπω στο ρυθμό της ομάδας. Είναι σημαντικό όταν κάποιος σου δίνει απλόχερα, πρέπει και εσύ να το ανταποδίδεις. Εδώ, είναι απίστευτα. Έβλεπα φωτογραφίες και βίντεο στην τηλεόραση και δεν το πίστευα. Το προπονητικό κέντρο είναι ανάμεσα στις Άλπεις, στα 20 λεπτά ανεβαίνεις στα 20.000 μέτρα και βλέπεις το μέρος από ψηλά. Είναι από τα μέρη που έλεγες πως θέλω να έρθω εδώ. Μέχρι στιγμής είμαι μόνος μου, αλλά πιστεύω πως είναι ό,τι το καλύτερο για την οικογένειά μου. Μετά από αυτό που ζω εδώ, θα επέλεγα να μείνω για πάντα». 

Για το γεγονός πως φέτος δεν υπάρχουν υποχρεώσεις με την Εθνική, λόγω και του αποκλεισμού της από το Euro της Γαλλίας:
«Μάλλον δεν θα ‘ηρεμήσω’ ούτε αυτό το καλοκαίρι, αφού αν τερματίσουμε μέσα στην τετράδα θα έχουμε νωρίς προετοιμασία με την ομάδα για τα προκριματικά του Europa League. Το χρειάζομαι όμως, χρειάζεται να ηρεμήσω από αυτά που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια». 

Για τον πρόεδρο της ομάδας:
«Είναι ιδιαίτερος τύπος. Τον είχα γνωρίσει πριν δύο χρόνια, όταν ήταν ξανά να υπογράψω. Αν τον δει κάποιος, θα νομίζει πως έχει κάποιο πρόβλημα. Είναι όμως ξεχωριστός άνθρωπος και ασχολείται όλη μέρα με τη δουλειά του, και λίγη τρέλα χρειάζεται…». 

Για τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει από το ελβετικό πρωτάθλημα:
«Υπάρχουν ποδοσφαιριστές και νεαροί σε ηλικία παίκτες που μπορούν να κάνουν καριέρα. Η Βασιλεία που είναι η καλύτερη ομάδα έχει τον Γιανγκ, στην Γρασχόπερς είναι ο Νταμπούρ και γενικά υπάρχουν παίκτες, και στη Γιουνγκ Μπόις». 

Για το επίπεδο του ελβετικού πρωταθλήματος:
«Δεν είναι πιο πολύ πάνω από το ελληνικό, όμως σε οργάνωση, εγκαταστάσεις και τον κόσμο που το παρακολουθεί είναι καλύτερο. Είμαι 1,5-2 μήνες εδώ και ασχολούμαι μόνο με την προπόνησή μου, μετά ψάχνω να βρω τι θα κάνω την υπόλοιπη μέρα». 

Για το μέλλον του:
«Είναι συχνή ερώτηση πλέον. Τα παιδιά μου είναι 8 χρονών. Είναι μία σκέψη που μου έρχεται όλο και πιο συχνά. Αν δεν υπέγραφα εδώ, θα είχα κλείσει ήδη την καριέρα μου. Για εμένα ήταν κάτι το ξεχωριστό, κάτι το ιδιαίτερο και για αυτό ήθελα να το ζήσω. Όσο για το τι θα κάνω μετά, θέλω να γίνω… πατέρας. Λείπω στα καλύτερα χρόνια των παιδιών μου, και αυτό με επηρεάζει». 

Για το ενδεχόμενο να γυρίσει στη Λάρισα και να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα:
«Μετά από αυτό που έγινε με τον Απόλλωνα, θεωρώ πως η Λάρισα θα γυρίσει στη Σούπερ Λίγκα». 

Για το πού θα μείνει μετά το τέλος της καριέρας του:
«Δύσκολα θα γυρίσω στην Ελλάδα. Έχω αποφασίσει πάνω-κάτω που θα μείνω. Ήταν σχεδόν σίγουρο να ζήσω στη Γερμανία, όμως τα πράγματα άλλαξαν μετά την διαμονή μου εδώ. Κοιτάω πλέον την προοπτική της οικογένειάς μου. Έχει να κάνει και με τα παιδιά. Σαν ζωή και οργάνωση, το εξωτερικό καλύπτει περισσότερα και δίνει πιο πολλά εφόδια στα παιδιά». 

Για το πιο ωραίο μέρος που έζησε:
«Έχω ζήσει πολύ ωραίες στιγμές στη Γερμανία αλλά και σε άλλα μέρη, έχω πάρα πολλά να διηγηθώ». 

Για το αν έχει επαφή με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής, Μίχαελ Σκίμπε, με τον οποίο είχε συνεργαστεί σε αρκετές ομάδες:
«Είχαμε μιλήσει όταν πρωτοπήγε στην ομάδα. Δεν είχαμε επαφή όλο αυτό το διάστημα». 

Για τις σκέψεις του ομοσπονδιακού τεχνικού εν όψει και της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου:
«Είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε έναν προπονητή. Κάνει δοκιμές για να δει τα άτομα και να βρει το σύστημα που θα ακολουθήσει. Μετά το καλοκαίρι και τα φιλικά με την Αυστραλία, θα αποφασίσει για το πώς θα παίξει η Εθνική. Το 4-2-3-1 που φαίνεται πως σκέφτεται, μας ταιριάζει πολύ. Εκείνο το σύστημα με τους τρεις πίσω στην άμυνα, δεν είναι εύκολο να το περάσει στην ομάδα, αν και έχουμε ποιοτικούς παίκτες». 

Για το καλύτερο «9άρι» στον κόσμο:
«Δεν υπάρχουν πολλοί. Ο Λεβαντόφσκι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει. Μου αρέσει πιο πολύ από όλους». 

Για το χθεσινό παιχνίδι Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League και την αποβολή του Φερνάντο Τόρες:
«Υποστηρίζω την Μπαρτσελόνα, όμως μετά το χθεσινό παιχνίδι πιστεύω ότι η Ατλέτικο θα δημιουργήσει προβλήματα. Πιστεύω ότι ο Τόρες το παράκανε, πήγαινε γυρεύοντας. Σε τρεις φάσεις έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.