Επίθεση φωτιά, άμυνα που πονοκεφαλιάζει

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει στο Novasports.gr για τη φετινή Μπορούσια Ντόρτμουντ και στέκεται στο μεγάλο της «όπλο» που είναι η επίθεση.
0
Γιώργος Βασιλείου
21/09/2016 • 08:20
Ντόρτμουντ
  • shares
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δέκα επτά (17) γκολ σε τρία ματς έχει πετύχει η Μπορούσια. Από εξάρα σε εξάρα και από εξάρα σε... πεντάρα. Έτσι για αλλαγή. Το ποδόσφαιρο που παίζει η Ντόρτμουντ, κατά διαστήματα είναι... διαστημικό. Ικανό να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Ακόμα και αυτή της Βόλφσμπουργκ. Ομάδας που δεν είναι τυχαία και δομημένη για να μέτρια πράγματα στη Bundesliga, αλλά για να διεκδικήσει τίτλους και έξοδο στο Champions League. 

Επιθετικά η Μπορούσια είναι ασυναγώνιστη αυτή την περίοδο. Όπως είπε και ο Τούχελ μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Η αλήθεια είναι πως στ' αυτιά μου ακούστηκε κάπως αλαζονικό αυτό που είπε ο 42χρονος τεχνικός. 

Βλέποντας τον αγώνα (όσο μπορούσα) και αναλύοντας τα στατιστικά δύο πράγματα συμπέρανα. Ότι το ματς κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν 4-5 ή 5-5. Δίχως να υπερβάλλω σ' αυτά που γράφω. Ο εξαιρετικός Μπούρκι όμως λειτούργησε εξαιρετικά σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Είχε σωτήριες επεμβάσεις. Αμυντικά η ομάδα δεν λειτουργεί ακόμα καλά. Τα στατιστικά γράφουν πως η Βόλφσμπουργκ είχε 13 σουτ, 8 προς την εστία του Ελβετού. Πάρα πολλά σουτ για μια ομάδα σαν αυτή των “Λύκων”. Και αν αυτή τη φορά λίγο η ατυχία τους και οι επεμβάσεις του Μπούρκι, την επόμενη τα πράγματα ενδεχομένως να είναι διαφορετικά. Οπότε, ας κρατήσουν οι χοροί για τα 17 γκολ και ας συμμαζευτεί λίγο η άμυνα. Γιατί με ομάδες όπως η Ρεάλ και η Μπάγερν το σκορ μπορεί να είναι ανάποδο για τη Μπορούσια.  
Γράψτε το σχόλιο σας...