Ο Πανιώνιος μεταλλάσσεται

Μπεν, Γκιοατά, Ολαϊτάν, Καν Σεχίτ, Μασούντ (;), Αντωνιάδης, Θεοδωρόπουλος, Φούντας, Σαββίδης… Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά εννέα (9) νέα πρόσωπα στο ρόστερ του Πανιώνιου, για την ώρα τουλάχιστον.
0
Γιώργος Βασιλείου
22/07/2016 • 08:30
Προπόνηση Πανιώνιου
  • shares
Μπεν, Γκιοατά, Ολαϊτάν, Καν Σεχίτ, Μασούντ (;), Αντωνιάδης, Θεοδωρόπουλος, Φούντας, Σαββίδης… Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά εννέα (9) νέα πρόσωπα στο ρόστερ του Πανιώνιου, για την ώρα τουλάχιστον. Ένας αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη μετεγγραφική περίοδο για τους «κυανέρυθρους». Και δεν είναι μόνο ο αριθμός των παικτών, αλλά και τα πρόσωπα. Από τους εννέα οι τέσσερις είναι ξένοι, ο ένας Κύπριος και οι άλλοι τρεις Έλληνες. 
Είναι ξεκάθαρο πως ο Πανιώνιος παρεκκλίνει της πολιτικής που είχε εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια και τον έβγαλαν από την οικονομική ασφυξία που είχε περιέλθει. 

Ο Πανιώνιος έμαθε την τελευταία τετραετία (για να μην πω πενταετία) να στηρίζεται σε Έλληνες ποδοσφαιριστές, ταλαντούχους και που διψούσαν για διάκριση. Φέτος η εξασφάλιση άδειας άλλαξε τα δεδομένα στον «Ιστορικό». Οι νεαροί σε ηλικία Έλληνες παίκτες δεν έφτασαν στη Νέα Σμύρνη στην… ποσότητα που έφταναν και αντικαταστάθηκαν με ξένους. Καλοί ή όχι, δεν θα το κρίνουμε εμείς. Ακόμα και καλοί αν είναι όμως, σημασία έχει ότι ο Πανιώνιος μεταλλάσσεται. Δεν θα είναι η ομάδα που στηριζόταν αποκλειστικά στους Έλληνες ποδοσφαιριστές με κάποιες πινελιές παικτών από το εξωτερικό. 

Φέτος τα πράγματα άλλαξαν. Ο Πανιώνιος εγκατέλειψε το πλάνο που τον ανέδειξε και τον έβγαλε από την οικονομική αφάνεια, παραχωρώντας νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως ο Ευαγγέλου, ο Χατζηισαϊας, ο Μπακασέτας και στράφηκε στην ενίσχυση με παίκτες από το εξωτερικό. Είναι ένα στοίχημα. Για τη διοίκηση, αλλά και για το προπονητικό τιμ, το πώς και πότε θα ενσωματωθούν στην φιλοσοφία του Πανιωνίου αυτοί οι ποδοσφαιριστές αποτελεί στοίχημα. Μπορεί και όχι όμως. Το θέμα όμως είναι πως ο φετινός Πανιώνιος δεν θα έχει  αμιγώς ελληνικό χρώμα, αλλά θα έχει έντονο το ξένο στοιχείο…  

ΥΓ: Τη σεζόν 2010-11 ο Πανιώνιος είχε αποκτήσει την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο 11 ξένους ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων ουδείς στέριωσε. Αντιθέτως ο Πανιώνιος «κληρονόμησε» πολλά οικονομικά προβλήματα.  
Γράψτε το σχόλιο σας...