Για θέαμα απευθυνθείτε αλλού

Η αλήθεια είναι πως δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ δημοσιογραφικά με την τελική φάση του Euro 2016. Ούτε αναλύσεις, ούτε κριτική. Τίποτα απολύτως. Αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο στάθηκαν διάφορα σχόλια, επικριτικά, για την Πορτογαλία και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
0
Γιώργος Βασιλείου
01/07/2016 • 01:28
Πορτογαλία, πανηγυρική
  • shares
Η αλήθεια είναι πως δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ δημοσιογραφικά με την τελική φάση του Euro 2016. Ούτε αναλύσεις, ούτε κριτική. Τίποτα απολύτως. Αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο στάθηκαν διάφορα σχόλια, επικριτικά, για την Πορτογαλία και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Πορτογαλία ήταν σ' έναν ακόμα αγώνα χάλια, δεν έκανε φάσεις, δεν πρόσφερε θέαμα, δεν έπεισε με την εμφάνισή της και άλλα τέτοια.

Προσωπικά ελάχιστα με ενδιαφέρει το τι παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο η Πορτογαλία. Αν οι Ίβηρες κατακτήσουν την κορυφή δεν θα θυμάται κανένας ότι δεν έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Όλοι θα θυμούνται για πάντα το βράδυ που θα σηκώσουν το τρόπαιο. Ο Φερνάντο Σάντος το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα αυτό. Ας προκρίνεται και ας κερδίζει ακόμα και με αυτογκόλ και 30 κλασικές ευκαιρίες του αντιπάλου. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε δεν αρέσει σε κάποιους άλλους. 

Στην Ελλάδα όμως, έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε μόνο παιχνίδια υψηλού επιπέδου. Παιχνίδια με την ποιότητα να ξεχειλίζει από τον αγωνιστικό χώρο... Και η Εθνική μας ομάδα με τον Ότο Ρεχάγκελ στα γήπεδα της Πορτογαλίας (δεν) είχε θέλξει με τις εμφανίσεις της... Κατέκτησε όμως την κορυφή και άπαντες στην χώρα έχουμε κρατήσει κάπου όμορφα χαραγμένη τη στιγμή που ο Ζαγοράκης σήκωνε στον ουρανό της Λισαβόνας το βαρύτιμο τρόπαιο. Οπότε, ας αφήσουμε τα... Πορτοχάλια και τα σχετικά. Η Πορτογαλία του Σάντος παίζει ξεκάθαρα για το αποτέλεσμα και την κατάκτηση του τρόπαιου. Ποτέ δεν την ενδιέφερε (σ' αυτή τη διοργάνωση) να προσφέρει θέαμα. Και ούτε θα την ενδιαφέρει, όσα και σούρουν στον Φερνάντο Σάντος οι ειδικοί του χώρου. Αυτοί, άλλωστε, είναι αποδεδειγμένο ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα.

Όσο για τον Ρονάλντο... Ναι δεν σκοράρει, δεν δημιουργεί, δεν, δεν, δεν... Η πίεση είναι μεγάλη σ' αυτόν γιατί είναι ο κορυφαίος, γιατί η κάθε άμυνα προσαρμόζει τα μαρκαρίσματά της στο να τον εξουδετερώσουν, όμως ο αρχηγός είναι πάντα αρχηγός. Οι πικρόχολοι θα βγουν να πουν για τα κλαψουρίσματα στην πρώτη στραβή, όμως ο Ρονάλντο είτε σκοράρει, είτε όχι είναι ηγέτης και θα οδηγήσει την Πορτογαλία στην κορυφή.
Γράψτε το σχόλιο σας...