Η Ατλέτικο πιο… γεμάτη από τη Ρεάλ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο φετινό Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Το σύνολο του Σιμεόνε επικράτησε της Ρεάλ με 4-2 στην παράταση και έβαλε στην τροπαιοθήκη της για τρίτη φορά το συγκεκριμένο κύπελλο...

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο φετινό Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Το σύνολο του Σιμεόνε επικράτησε της Ρεάλ με 4-2 στην παράταση και έβαλε στην τροπαιοθήκη της για τρίτη φορά το συγκεκριμένο κύπελλο…

Για πρώτη φορά η Ατλέτικο νικά τη συμπολίτισσα της σε Ευρωπαϊκό τελικό και το κατάφερε έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος έγραψε ιστορία με το τέρμα που πέτυχε στο 49ο δευτερόλεπτο του ματς. 

Χωρίς δυνάμεις η “βασίλισσα” στο τέλος, κάτι που φανερώνει και τις ελλείψεις που έχει πλέον στο ρόστερ της. Οταν έμειναν από δυνάμεις οι Μπέιλ, Μπενζεμά και όταν αποχώρησε ο Κασεμίρο ξεκίνησε και το… πάρτι της Ατλέτικο.

Έγραψε ιστορία ο Ντέγκο Κόστα

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Σιμεόνε από την ομάδα του. Ο αργεντινός τεχνικός από την εξέδρα, όπου βρισκόταν, είδε τον Ντιέγκο Κόστα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 49ο δευτερόλεπτο και να γίνεται ο παίκτης που έχει σκοράρει πιο νωρίς από κάθε άλλον στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. 

Η Ατλέτικο Μαδρίτης “κάθισε” πάνω στο 1-0 που απέκτησε σχεδόν από τα αποδυτήρια, με τη Ρεάλ να ανεβάζει την απόδοση της μετά το 20λεπτο και να προσπαθεί από τα πλάγια να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Μπορεί το τακουνάκι του Ασένσιο να μην βρήκε στόχο, αυτό ωστόσο έγινε στο 27′ με τον Μπέιλ να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Μπενζεμά να κάνει το 1-1 με κεφαλιά. 

Στα τελευταία λεπτά η Ατλέτικο ισορρόπησε λίγο, χωρίς να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά τον Νάβας.

Από ένα λάθος και από ένα γκολ

Στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες εν είχαν κάνει ούτε μία τελική. Οι δύο τερματοφύλακες ήταν θεατές. Όλα αυτά μέχρι το 62’ όταν και ο Χουάνφραν βρήκε την μπάλα ε το χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Σέρχιο Ράμος ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και δεν αστόχησε, ολοκληρώνοντας έτσι την ανατροπή του σκορ.
 
Ο άσος της Ατλέτικο “εξιλεώθηκε” για το λάθος που έκανε στο 79’, εκμεταλλευόμενος την απερίσκεπτη ενέργεια του Μαρσέλο, ο οποίος αντί να αφήσει την μπάλα να βγει πλάγιο, προσπάθησε να την περάσει πάνω από τον αντίπαλο του. Αυτός έκλεψε, γύρισε στον Κορέα και εκείνος στον Ντιέγκο Κόστα. Ο διεθνής επιθετικός σε θέση βολής για δεύτερη φορά στο ματς, με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο με αυτό του πρώτου λεπτού…

Την τιμώρησε και “καθάρισε” 

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε περισσότερη ενέργεια στην παράταση και αυτό δεν φάνηκε μόνο με τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, αλλά και από την εικόνα του παιχνιδιού. Το σύνολο του Σιμεόνε είχε καθαρό μυαλό και πίεσε σωστά και ορθόδοξα. Στο 98′ ο Σαούλ “τιμώρησε” τον Λοπετέιγ που τον είχε αφήσει εκτός Μουντιάλ, καθώς με εκπληκτικό γυριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νάβας γράφοντας το 3-2. Η φάση ξεκίνησε από την πίεση των Κορέα και Τόμας, οι οποίοι έκλεψαν και έβαλαν τις βάσεις για το γκολ και παράλληλα για το τρόπαιο. Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το τέταρτο γκολ της Ατλέτικο. Αυτή τη φορά ο Ντιέγκο Κόστα έκλεψε, ο Βιτόλο γύρισε και ο Κόκε με σουτ έσβησε τα όνειρα της Ρεάλ για το πρώτο φετινό τίτλο της σεζόν. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.