Αυτό ήταν (το) εύκολο

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 1-0 του Πανιωνίου επί του Παναθηναϊκού και υπογραμμίζει το πόσο σημαντική είναι για τη συνέχεια της ομάδας της Νέας Σμύρνης στο εφετινό πρωτάθλημα.
0
Γιώργος Βασιλείου
14/09/2015 • 08:41
Αυτό ήταν (το) εύκολο
  • shares
Μια νίκη επί του Παναθηναϊκού έχει πάντα ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των φίλων του Πανιωνίου. Δεν είναι πολλές άλλωστε, οπότε οι “κυανέρυθροι” φροντίζουν να τις απολαμβάνουν κάθε φορά ολοένα και περισσότερο. Ειδικά, όταν έρχεται σε μια σημαδιακή ημερομηνία γι' αυτούς, όπως η αναβίωση της μαύρης επετείου της καταστροφής της Σμύρνης το 1922.

Ο Πανιώνιος πέτυχε μια σπουδαία νίκη, η οποία θα τον βοηθήσει να “χτίσει” πάνω της και σε βαθμολογικό, αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Οι έξι (6) βαθμοί στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είναι... όνειρο για τον “Ιστορικό”. Κανείς μα κανείς δεν πίστευε ότι η ομάδα θα είχε αυτή τη βαθμολογική συγκομιδή σε ματς με Ολυμπιακό, Ηρακλή και Παναθηναϊκό. Και όποιος λέει το αντίθετο απλά ψεύδεται.

Οι “κυανέρυθροι” κέρδισαν πολλά από το παιχνίδι της Κυριακής. Κατ' αρχάς τον κόσμο τους, στον οποίο έδωσαν λόγους για να βρίσκονται και πάλι στις εξέδρες του σταδίου της Νέας Σμύρνης και να ενισχύσουν περισσότερο τις προσπάθειές τους. Είναι ένα “τρίποντο”, με το οποίο αποκτούν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, που αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Άλλωστε, όπως είπαν και οι πρωταγωνιστές αυτής της νίκης, τα παιχνίδια των τριών πρώτων αγωνιστικών ήταν τα εύκολα. Τώρα ακολουθούν τα δύσκολα. Και αυτή είναι η αλήθεια. Όταν έχεις απέναντί σου μια ομάδα με την ποιότητα του Παναθηναϊκού δεν χρειάζεσαι και μεγάλη βοήθεια για να διακριθείς. Το προσωπικό κίνητρο είναι τεράστιο. Όλοι θέλουν να διαπρέψουν σε τέτοια παιχνίδια, να ξεχωρίσουν, να ασχοληθούν οι πάντες την επόμενη μέρα με το όνομά τους.

Ο Πανιώνιος πραγματοποίησε μια παθιασμένη εμφάνιση και ο Μαρίνος Ουζουνίδης φρόντισε να τους δώσει όσα χρειάζονταν από τον πάγκο, αλλά και κατά τη διάρκεια της βδομάδας που πέρασε, συζητώντας και αναλύοντας τον αντίπαλο που είχαν μπροστά τους. Ο τεχνικός των “κυανέρυθρων” διάβασε άψογα (για μία ακόμα φορά) το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, μπλόκαρε τον “πράσινο” άξονα, με αποτέλεσμα να αδρανοποιήσει τους Μπεργκ και Καρέλη που και οι δύο μαζί είχαν μία τελική προσπάθεια στο 93'. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως η νίκη είναι πολύ πιο εύκολη απ' ότι δείχνει το τελικό 1-0.

Επαναλαμβάνω, όμως, τα δύσκολα για τον Πανιώνιο δεν έχουν έρθει ακόμα. Αυτά τα παιχνίδια ήταν... εύκολα. Είναι θετικό ότι ανταποκρίθηκε θετικότατα η ομάδα στο ανασταλτικό κομμάτι, το οποίο πέρυσι την είχε “πληγώσει” πάρα πολύ. Θα πρέπει, όμως, να εμφανιστεί εξίσου έτοιμη και όταν οι αγώνες θα απαιτούν μεγαλύτερη συνεισφορά στο επιθετικό και δημιουργικό κομμάτι. Δεν θα πρέπει να ξεγελούν οι δύο νίκες επί Ηρακλή και Παναθηναϊκού. Η σκληρή δουλειά πρέπει να συνεχιστεί και όσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας αυτό αποτελεί εγγύηση ότι θα συμβαίνει.
Γράψτε το σχόλιο σας...