90 λεπτά αγωνίας

0
Γιώργος Βασιλείου
07/04/2014 • 08:32
90 λεπτά αγωνίας
  • shares

Τρανζίστορ πλέον δεν υπάρχουν, καθώς έχουν αντικατασταθεί από την τεχνολογία των smartphones και φυσικά την ταχύτητα του internet. Άπαντες, με το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης αναζητούσαν με το δικό τους τρόπο τα τελικά αποτελέσματα προκειμένου να ξεκινήσουν υπολογισμούς. Κάποιοι με χαρτί και μολύβι, κάποιοι άλλοι με τα κομπιουτεράκια των κινητών τηλεφώνων τους έκαναν προσθέσεις και αφαιρέσεις. Σύγκριναν τις ισοβαθμίες, μεταξύ δύο ομάδων, τριών και τεσσάρων.

Οι άνθρωποι του Πανιωνίου έκαναν και αυτοί το ίδιο, με τη δική τους αγωνία. Γι' αυτούς όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο πολύπλοκα, τόσο σύνθετα όσο για τις υπόλοιπες ομάδες. Με έναν βαθμό κόντρα στην ομάδα των Χανίων η παρουσία στη Super League ανανεώνεται αυτομάτως. Υπάρχουν, όμως, 90 λεπτά ακόμα και σ' ένα 90λέτο όλα είναι πιθανά να συμβούν. Ο Αναστόπουλος με το τέλος του αγώνα όρεξη για πολλά δεν είχε. Βασικά δεν είχε όρεξη να ακούσει ούτε την ερώτησή, αφού ουδέποτε μ' άφησε να ολοκληρώσω τη σκέψη μου.

"Δεν ξέρω τι έχει γίνει, αλλά το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία" είπε ο τεχνικός του Πανιωνίου. Τώρα πως θα ήταν δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία σ' ένα παιχνίδι που ο Πανιώνιος έκανε μόλις μία τελική, του Αραβίδη στο Α' ημίχρονο και με γκολ που ήρθε από πέναλτι, τη στιγμή που η Βέροια είχε διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών είναι άλλο θέμα και ο καθένας μπορεί να κρίνει ποιο ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα.

Ας μη γελιόμαστε. Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με απώτερο σκοπό την ισοπαλία. Με "σφικτή" αμυντική λειτουργία κράτησε το "0" μέχρι και λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Και εκεί "χάλασε" το γλυκό για να... ξινίσει εντελώς με το φανταστικό γκολ του Ίσμαελ.

Έτσι, οι "κυανέρυθροι" θα παίξουν όλη τη χρονιά σε 90 λεπτά. Μπορεί να μην χρειαστεί ούτε ο βαθμός για να μείνουν στην κατηγορία. Το μόνο σίγουρο είναι πως για 90 λεπτά την Κυριακή η αγωνία θα "χτυπήσει" κόκκινο.

ΥΓ: Τέλος εποχής για δύο ποδοσφαιριστές που αγάπησαν τον Πανιώνιο και πρόσφεραν όσα περισσότερα μπορούσαν στα χρόνια που φόρεσαν τα χρώματα του "Ιστπρικού". Μιλώντας και γράφοντας με τα τωρινά δεδομένα, Χρήστος Αραβιδης και Τάσος Αυλωνίτης αγωνίστηκαν για τελευταία φορά με τον Πανιώνιο στη Βέροια. Δυστυχώς γι' αυτούς οι προγραμματισμένες κόκκινες δεν τους δίνουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον κόσμο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και να εισπράξουν το χειροκρότημα. Ένα χειροκρότημα που τους αξίζει για την προσφορά τους στο σύλλογο της Νέας Σμύρνης.

ΥΓ 2: Μέσα από το ποδόσφαιρο κάνεις φίλους. Δεν είναι μόνο το ρεπορτάζ και οι συνομιλίες με τους ποδοσφαιριστές. Ο Χρήστος και ο Τάσος μου ήταν άγνωστοι πριν έρθουν στον Πανιώνιο, μετά από τόσα χρόνια όμως τους θεωρώ φίλους μου και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο επόμενο βήμα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας...