Να μη μείνουν στο βαθμό

0
Γιώργος Βασιλείου
20/08/2013 • 08:16
Να μη μείνουν στο βαθμό
  • shares

Έχω την αίσθηση πως είναι ένα καλό αποτέλεσμα για τους «κυανέρυθρους», τηρουμένων των αναλογιών βεβαίως. Πρεμιέρα, άγχος, νέα ομάδα, 9 από τους 11 νεαροί παίκτες, νεανικό προπονητικό τιμ, προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. ʼλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο.

Δεν θεωρώ πως υπάρχει λόγος να ασκήσουμε κριτική στην εμφάνιση. Αναμφίβολα, ο Νίκος Παντελής και οι συνεργάτες του οφείλουν να διορθώσουν πολλά πράγματα ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο. Ο τεχνικός  των «κυανέρυθρων» είχε παραδεχθεί στην κάμερα του Novasports, πως ο Πανιώνιος δεν είναι στην κατάσταση που ο ίδιος θέλει αυτή τη στιγμή. Οπότε, καλό είναι να τους δώσουμε χρόνο, πριν αρχίσουμε να τους ασκήσουμε κριτική. Σε παίκτες και τεχνικό τιμ.

Αυτό που προσωπικά κρατάω από το παιχνίδι της πρεμιέρας είναι ο βαθμός, η διάθεση και η ψυχή που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Πανιωνίου. Ο Χρήστος Αραβίδης κατάφερε με την ομιλία του μέσα στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του αγώνα να μεταδώσει στους συμπαίκτες του τη νοοτροπία του νικητή. Να παίξουν για τη φανέλα. Κόντρα σε όσους τους αμφισβήτησαν το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης, σ’ ένα παιχνίδι όπου γίνετε πραγματικά υπερπροσπάθεια, υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες. Όπως η κόκκινη κάρτα του Λαμπρόπουλου, ο οποίος ήταν απαρηγόρητος έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας του, με τους συμπαίκτες του να του συμπαραστέκονται και να τον εμψυχώνουν όταν έληξε το ματς και κατευθύνονταν για μπάνιο. Το σημαντικό είναι πως ο Λαμπρόπουλος επέστρεψε σε επίσημο ματς για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 10 μήνες και έδειξε ανεπηρέαστος από τον σοβαρό τραυματισμό του. Μαζί με τον Τάσο Αυλωνίτη ενέπνεαν σιγουριά στο κέντρο της άμυνας.

«Συγχαρητήρια για την προσπάθεια στο αποψινό παιχνίδι. Κάνατε κατάθεση ψυχής» ήταν τα λόγια του Νίκου Παντελή προς τους παίκτες του στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα.
Οι άνθρωποι της ομάδας, καλό θα είναι να μείνουν μόνο στο βαθμό και στην «κατάθεση ψυχής», να μην παρασυρθούν από τη θετική πρεμιέρα. Υπάρχουν πράγματα που χρειάζονται άμεσα βελτίωση.

Γράψτε το σχόλιο σας...