Τελικά, φταίει μόνο ο Τσακίρης;

0
Γιώργος Βασιλείου
01/06/2013 • 08:16
Τελικά, φταίει μόνο ο Τσακίρης;
  • shares

Οι φίλοι του «Ιστορικού» απογοητεύτηκαν, αποδοκίμασαν, σιχτίρισαν τον Τσακίρη για την επιλογή του να πουλήσει το «Απήλιον» στον Αλαφούζο. Κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει, όμως, τελικά φταίει μόνο ο Τσακίρης που οι δύο πλευρές έφτασαν σε αυτό το σημείο; Όποιος και αν επικοινώνησε με τον πρώην μεγαλομέτοχο του Πανιωνίου η απάντηση που έπαιρνε ήταν «θα μιλήσω τον Σεπτέμβριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του Κωνσταντίνου Τσακίρη ήταν να παραχωρήσει το «Απήλιον» στον Πανιώνιο. Οπότε, πρέπει να «λογοδοτήσουν» στον κόσμο του Πανιωνίου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τόσο οι νυν διοικούντες τον Πανιώνιο, αλλά και οι πρώην, έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης που το προπονητικό κέντρο χάθηκε.

Και εξηγούμαστε. Ο Τσακίρης είχε συναντηθεί με την διοίκηση Βεντούρη (Μάιο 2011) για να συζητήσει το ενδεχόμενο να περάσει το «Απήλιον» στην κατοχή του Πανιωνίου. Συζητήσεις που συνεχίστηκαν και με την διοίκηση Τσάβαλου, χωρίς όμως ευτυχή κατάληξη. Ποια ήταν η πρόταση; Ή καλύτερα ποιες ήταν οι προτάσεις του;

Πρόταση Α’: Για 10 χρόνια η ΠΑΕ Πανιώνιος θα υποχρεούταν να καταβάλει ετησίως 1 εκατ. ευρώ για την αγορά του «Απήλιον», αλλά και για τα υπόλοιπα 50 στρέμματα που και αυτά πέρασαν στην κατοχή του Παναθηναϊκού μετά τη συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Πρόταση Β’: Να συνεχίσει η ΠΑΕ Πανιώνιος να πληρώνει τη δόση του δανείου του Κωνσταντίνου Τσακίρη, ύψους 440.000 ευρώ ετησίως (ήτοι 36.660 ευρώ) με τις δόσεις των 4ων χρόνων που έχει ήδη πληρώσει ο Τσακίρης να χαρίζονται στον Πανιώνιο. Δηλαδή ένα ποσό που αγγίζει τα 1.700.000 ευρώ.

Μέχρι να γίνει ο πιο πρόσφατος διακανονισμός των δύο πλευρών η ΠΑΕ Πανιώνιος πλήρωνε ενοίκιο στον Κωνσταντίνο Τσακίρη 280.000 ευρώ ετησίως.

Οπότε, μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και αφήνει τον Πανιώνιο στον δρόμο έχουν και οι δύο πλευρές. Ή μάλλον και οι τρεις. Η πρώην διοίκηση, η νυν διοίκηση και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης. Το ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ας το κρίνει ο καθένας.

ΥΓ: Όπως και να ‘χει, ο Πανιώνιος ακόμα και από αυτή τη συμφωνία του Τσακίρη με τον Αλαφούζο, βγαίνει κερδισμένος, αφού στα ταμεία του θα μπουν άμεσα (αν και η συμφωνία είναι σε βάθος χρόνου 10 ετών) 800.000 ευρώ περίπου. Ιδιαίτερα σημαντικό ποσό, ειδικά σε περίοδο που στην «Ι. Χρυσοστόμου» αναζητούν τα ευρώ με «κιάλια».

ΥΓ 1: Και τα 800.000 ευρώ δεν θα είναι το μόνο οικονομικό όφελος. Νεότερα προσεχώς.

Γράψτε το σχόλιο σας...