«Ίδρωσε» αλλά νίκησε 1-0 η Ισπανία (video)

Τα βρήκε δύσκολα με την μαζική άμυνα του Ιράν, αλλά τελικά έφτασε στον στόχο της. Η Ισπανία στην «Αρένα Καζάν», με ένα τυχερό γκολ του Ντιέγκο Κόστα επιβλήθηκε με σκορ 1-0 και έβαλε «φωτιά» στον 2ο όμιλο, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Τα βρήκε δύσκολα με την μαζική άμυνα του Ιράν, αλλά τελικά έφτασε στον στόχο της. Η Ισπανία στην «Αρένα Καζάν», με ένα τυχερό γκολ του Ντιέγκο Κόστα επιβλήθηκε με σκορ 1-0 και έβαλε «φωτιά» στον 2ο όμιλο, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής. Πλέον ισοβαθμούν με 4 βαθμούς, Ισπανία και Πορτογαλία, 3 έχει το Ιράν και χωρίς βαθμό το Μαρόκο που έχει αποκλειστεί.

Το Ιράν δεν «ξεμύτισε» από την περιοχή του στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες. Τώρα χρειάζονται νίκη απέναντι στην Πορτογαλία για να προκριθούν στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρέπει λοιπόν ο Κεϊρόζ να αποκλείσει τη χώρα του. Αυτά έχει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. 

Με μαζική άμυνα και 10 παίκτες έξω από την περιοχή του Μπεϊρανβάντ, η Ισπανία δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει τους Ασιάτες. Η κατοχή στο πρώτο ημίχρονο ήταν 73% για την Ισπανία, έναντι μόλις 27% για τους Ιρανούς, αλλά η συντριπτική αυτή κατοχή δεν αποτυπώθηκε με δημιουργία φάσεων. Ουσιαστικά η μοναδική καλή φάση ήρθε για την ομάδα του Ιέρο στις καθυστερήσεις του 45λεπτου, με το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής του Νταβίντ Σίλβα που βρήκε σε αντίπαλα σώματα. Η Ισπανία τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με μόλις μία τελική προς την εστία!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εντυπωσιακά. Μεγάλη φάση στο 49ο λεπτό για την Ισπανία, με το δυνατό σουτ του Μπουσκέτς να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Μπεϊραβάντ και στη συνέχεια πρόλαβε την κίνηση του Βάθκεθ και μπλόκαρε τη μπάλα. 

Λίγο αργότερα στο 53΄ καλό σουτ του Ανσαριφάρντ πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ντε Χέα και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η Ισπανία προηγήθηκε με τυχερό γκολ του Ντιέγκο Κόστα από διπλή κόντρα πάνω στον επιθετικό της Ατλέτικο. Ο Ντιέγκο Κόστα έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Φερνάντο Τόρες το 2006 που σκόραρε στα δύο πρώτα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Στο 63΄η ομάδα του Κεϊρόζ σκόραρε, αλλά με την βοήθεια του VAR, το γκολ του  Εζτολαχί, ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πολύ καλύτερο και με πιο γρήγορο ρυθμό το δεύτερο ημίχρονο, συνέχισε να προσφέρει συγκινήσεις. Στο 70ο λεπτό ευφυέστατη κομπίνα για τους Ισπανούς αλλά ο Ίσκο δεν μπόρεσε με σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια έκανε επιθετικό φάουλ ο Πικέ. Μεγάλη φάση για το Ιράν στο 82΄ για το Ιράν με τον Ταρεμί να αστοχεί σε κοντινή κεφαλιά.

Ιράν:Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί (69’ Μοχαμαντί), Εζατολάχι, Πουραλιγκαντζί, Ομίντ, Ανσαριφάρντ (75’ Αλιρεζά), Αμίρι (86’ Γκόντος), Ταρέμι, Χοσέινι, Αζμούν, Ρεζαεγιάν 

Ισπανία: Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχιο, Ινιέστα (70’ Κόκε), Ίθκο, Λούκας Βάσκεθ (80’ Ασένσιο), Ντιέγκο Κόστα (89’ Ροντρίγκο), Σίλβα 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.