Πατρίκιοι και πληβείοι

0
Γιώργος Λιώρης
14/12/2010 • 10:00
Πατρίκιοι και πληβείοι
  • shares

Μόνο τρεις από τις συνολικά δεκαέξι που συνεχίζουν στους νοκ άουτ αγώνες δε βρίσκονταν στα πρώτα δύο γκρουπ δυναμικότητας. Η Τότεναμ, η Σάλκε και η Κοπεγχάγη. Τότεναμ και Σάλκε μάλιστα μπορούν να καυχώνται ότι ανέβηκαν, κόντρα στα δεδομένα της κλήρωσης, στην κορυφή των ομίλων τους.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το ενδεχόμενο της έκπληξης, ηχηρής ή μη,  εγκλωβίστηκε στη συλλογιστική της κατάρτισης των ομίλων από την UEFA. Αυτής που επιμελείται ξεκάθαρα την προβολή στο καλύτερο κομμάτι της βιτρίνας των συλλόγων που ανήκουν στην ελίτ. 
Μια συλλογιστική η οποία συντονίζει με μαεστρία την επικοινωνία των συγκοινωνούντων δοχείων με την οποία λειτουργούν πλέον οι δύο διοργανώσεις της. Το Champions League και το Europa League.

Από τις οκτώ ομάδες που θα συνεχίσουν να φορούν το επίσημο ευρωπαϊκό τους ένδυμα μέσω της τρίτης θέσης στο Europa League, μόλις δύο, η πρωταθλήτρια Ολλανδίας Τβέντε και η ομότιμη της στη Ρωσία Ρούμπιν Καζάν ήταν από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας. Τέσσερις από το 3ο και μία από το 2ο.

Η ποδοσφαιρική εκδοχή πατρίκιων και πληβείων στις διοργανώσεις της UEFA, φέρνει δεκατέσσερις από τις δεκαέξι ομάδες των πρώτων δύο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Αυγούστου να μένουν επί σκηνής.

Κάποιος να ανακατέψει το ζωμό κύριε Πλατινί...;

Γράψτε το σχόλιο σας...
21/05/2019 • 09:25

Το ευρωπαϊκό εισιτήριο "κοστίζει" πολλά γκολ απόψε στο Άρνεμ

Η Ουτρέχτη και η Χρόνιγκεν με τις νίκες τους απέκτησαν προβάδισμα στα πλεϊ-οφ της Ολλανδίας. Οι αντίπαλοί τους πάντως θα ψάξουν αντίδραση μέσα από την επίθεσή τους! Η έδρα δίνει έναν λόγο παραπάνω σε Τσιταντέλα και Παρί.