Μαρκάνο: «Ελάτε να γιορτάσουμε» (vid)

Κάλεσμα στους φιλάθλους του Ολυμπιακούς να γεμίσουν το «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα με την Κέρκυρα, έτσι ώστε να εορταστεί η κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος απεύθυνε ο Ιβάν Μαρκάνο, μέσω του Novasports.

Κάλεσμα στους φιλάθλους του Ολυμπιακούς να γεμίσουν το «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα με την Κέρκυρα, έτσι ώστε να εορταστεί η κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος απεύθυνε ο Ιβάν Μαρκάνο, μέσω του Novasports. Ο Ισπανός αμυντικός του Ολυμπιακού τόνισε στον Νίκο Γαβαλά πως είναι απόλυτα ευχαριστημένος με την έως τώρα παρουσία του στο λιμάνι και συμπλήρωσε πως εξαρτάται από τον Ολυμπιακό και τη Βιγιαρεάλ το αν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στους «ερυθρολεύκους». Αναλυτικά:

Ιβάν, ο Ολυμπιακός έχει ακόμη τέσσερα παιχνίδια -τρία για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο- μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονιά. Της Κυριακής είναι το τελευταίο εντός έδρας. Πόσο ιδιαίτερο είναι για εσάς που θα παίξετε για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό σας στο Καραϊσκάκη;
«Ναι, είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί θα είναι η τελευταία φορά που θα παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας. Ίσως τους ξαναδούμε και στον τελικό του κυπέλλου. Αλλά αυτή τη φορά θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος και θα γιορτάσουμε μαζί τους τον τίτλο. Οπότε θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, ώστε να μπορέσουμε να τους προσφέρουμε και άλλη χαρά».
 
Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο ενόψει του αγώνα της Κυριακής. Να περιμένει ο κόσμος μία γιορτή μετά το τέλος του αγώνα; Θα κάνετε γύρο θριάμβου;
«Αν γίνει γύρος θριάμβου, θα είναι κάτι αυθόρμητο. Δεν θα έχουμε προετοιμάσει κάτι. Όμως και να ‘χει θα είναι πολύ ωραίο να γεμίσει το γήπεδο. Θα μας άρεσε πολύ να νικήσουμε και να είναι γιορτινή η ατμόσφαιρα. Ακόμα και αν δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι ιδιαίτερο, να μας στηρίξει ο κόσμος όπως κάνει όλη τη χρονιά και να δημιουργηθεί μία ωραία ατμόσφαιρα».

Την ώρα που η μία ομάδα θα γιορτάζει, η άλλη θα κάνει μία δύσκολη προσπάθεια, μήπως και καταφέρει να διατηρηθεί στην κατηγορία. Αναφέρομαι στην προσπάθεια της Κέρκυρας. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια στην προσπάθεια του Ολυμπιακού για να φθάσει στη νίκη;
«Εμείς θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Θα μπούμε με σεβασμό στο παιχνίδι. Με σεβασμό κυρίως προς τον Ολυμπιακό γιατί είναι μία ιστορική ομάδα και πρέπει πάντα να κερδίζει. Οπότε δε μπορούμε να χαριστούμε σε καμία περίπτωση. Οι αντίπαλοί μας έρχονται για να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Και θα προσπαθήσουν να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Οπότε εμείς θα πάρουμε στα σοβαρά το παιχνίδι».
 
Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς, τι περίμενες να βρεις ερχόμενος στον Ολυμπιακό και τελικώς τι βρήκες; Και αν είσαι ικανοποιημένος απ’ την παρουσία σου εδώ.
«Ερχόμενος στην Ελλάδα περίμενα να βρω μία μεγάλη ομάδα. Μου είχαν πει πως ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και συνηθίζει να κερδίζει τίτλους. Αυτό που διαπίστωσα είναι πως πραγματικά υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τις άλλες ομάδες. Πιστεύω πως και ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα. Παρόλα αυτά πιστεύω πως αυτή η διαφορά θα συνεχίσει να υπάρχει».
 
Ήρθες στον Ολυμπιακός με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Θέλεις να παραμείνεις στην ομάδα;
«Δεν είναι δική μου απόφαση. Τα δικαιώματά μου τα έχει η Βιαγιαρεάλ. Και μέχρι η ομάδα ν’ αποφασίσει, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι».
 
Ένα απ’ τα θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό, αφορά στην επέκταση της συνεργασίας της ομάδας με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Εσύ τι γνώμη έχεις για το θέμα;
«Πιστεύω πως για τον Ολυμπιακό θα ήταν πολύ ωραίο να παραμείνει ο Βαλβέρδε γιατί έχει κατακτήσει τρία στα τρία πρωταθλήματα. Γιατί έχει κάνει τον Ολυμπιακό πολύ καλύτερο απ’ ότι ήταν πριν. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός μοιάζει περισσότερο με ομάδες από ξένα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα απ’ ότι με τις ελληνικές. Και αυτό είναι κάτι που το έχει καταφέρει ο ίδιος. Δεν ξέρω τι θα κάνει. Αλλά θα ήταν καλό να μείνει».
 
Η παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να επηρεάσει και το δικό σου μέλλον, υπό την έννοια πως μπορεί ν’ αυξηθούν οι πιθανότητες παραμονής σου στην ομάδα;
«Ανεξαρτήτως του τι θα κάνει ο προπονητής, θα μπορούσα να μείνω. Πιστεύω πως είναι ανεξάρτητα τα δύο πράγματα. Σίγουρα μου αρέσει πολύ η συνεργασία μαζί του. Για εκείνον ήρθα. Όμως, όπως είπα και πριν είμαι ευχαριστημένος εδώ».
 
Αν σου ζητούσα να ξεχωρίσεις μία στιγμή, έναν αγώνα, ένα γκολ ενδεχομένως απ’ το πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται, τι θα έλεγες;
 «Δεν μπορώ να ξεχωρίσει κάποια στιγμή. Αυτό που ξεχωρίζω είναι όλα τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπου πιστεύω πως τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Επίσης έχω μεγάλη ανυπομονησία για τον τελικό του κυπέλλου, γιατί ποτέ δεν έχω βρεθεί σ’ έναν τελικό. Ανυπομονώ πολύ να παίξω σε αυτό το παιχνίδι».
 
Θα ήθελες να αφιερώσεις κάπου τον τίτλο του πρωταθλητή;
«Κυρίως στους φιλάθλους. Πιστεύω πως μέρος του τίτλου ανήκει και σ’ αυτούς για τη συνεχή τους υποστήριξη. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτό στον κόσμο του Ολυμπιακού. Και από ‘κει και πέρα στην ομάδα, γιατί έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να το κατακτήσει».
 
Κόσμος του Ολυμπιακού υπάρχει και πολύ μακριά, στην Αυστραλία, όπου θα βρεθεί η ομάδα τον Μάιο. Θα ήθελες να πεις δύο λόγια για το φιλικό που θα δώσετε εκεί;
«Ξέρω ότι στη Μελβούρνη ζούνε πάρα πολλοί Έλληνες. Θέλω να τους πω πως σύντομα θα βρεθούμε κοντά τους. Θα χαρώ πολύ που θα πάω σ’ αυτή τη χώρα. Δεν έχω βρεθεί ποτέ στην Αυστραλία. Σίγουρα ανυπομονούμε όλοι οι παίκτες. Θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Επίσης δεν υπάρχει καμία πίεση γι’ αυτόν τον αγώνα. Οπότε θα είναι ωραίο το κλίμα και ωραίος ο αγώνας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.