Βγάλτε της το καπέλο…!

Υπάρχει πραγματικά σπουδαία ομάδα ορφανή ήθους; Ρωτήστε τους Ισπανούς (και το Λοπετέγι) για την απάντηση...
0
Γιώργος Λιώρης
13/06/2018 • 15:34
Βγάλτε της το καπέλο…!
  • shares
«Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν», έλεγε ο Ισοκράτης. Το ήθος όλης της πολιτείας δηλαδή είναι το ίδιο με αυτών που την κυβερνούν. 

Μπορεί να ισχύσει και στον αθλητισμό και στις ομοσπονδίες και στις ομάδες και σε κάθε χώρο όπως αποδεικνύει περίτρανα η απόφαση της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να απολύσει το Γιουλέν Λοπετέγι δύο ημέρες πριν το εναρκτήριο ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Πορτογαλία.  

Η ακαριαία αντίδρασή της και οι δηλώσεις του προέδρου της Λουίς Ρουμπιάλες καταμαρτυρούν απουσία διάθεσης εκπτώσεων σε θέματα ήθους. Όπου «ήθος» ο ατομικός χαρακτήρας και οι παραδοσιακοί κανόνες κοινωνικής διαβίωσης, τους οποίους τίμησε με τη στάση του μετά την απόλυση του Λοπετέγι. 

«Έκανε άψογη δουλειά. Το πώς φτάσαμε εδώ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό», δήλωσε μιλώντας για τον Λοπετέγι και συνέχισε. 

«…η ομοσπονδία έχει την υποχρέωση να εκπροσωπεί όλους του Ισπανούς… η νίκη είναι σημαντική, το να έχουμε τον καλύτερο προπονητή είναι σημαντικό αλλά πάνω από όλα είναι η σωστή στάση. Είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά στο τέλος θα βγούμε δυνατοί»!

Οι Ισπανοί δε λογάριασαν αν η ομάδα θα πάρει το τρόπαιο ή την τελευταία θέση στον όμιλο με αυτή την εξέλιξη. Επιδίωξαν μόνο να μην αφήσουν χώρο στην παραμικρή σκιά να πέσει στον οργανισμό της «Φούρια Ρόχα». 

Η ανακοίνωση από τη Ρεάλ Μαδρίτης, τρία 24ωρα πριν τη σέντρα του Μουντιάλ, ότι ο (πρώην πια) ομοσπονδιακός τεχνικός θα είναι ο προπονητής της μετά το τέλος της διοργάνωσης δεν ευνοούσε την αρμονία στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2010. 

Από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν ερωτηματικά για το πώς ο Λοπετέγι θα μιλούσε στους παίκτες του στα αποδυτήρια, ως προπονητής της εθνικής ή της Ρεάλ…;

Από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν ερωτηματικά για το ήθος του Λοπετέγι,  αφού το ήθος δεν είναι αποτέλεσμα ελέγχου και πειθαρχίας…

Από τη στιγμή που η ομοσπονδία επιθυμεί να είναι  - σαν τη γυναίκα του Καίσαρα – τίμια και να το δείχνει, προτίμησε μια υποστεί μια ενδεχόμενη αγωνιστική αποτυχία παρά «να λερώσει το μέτωπο της»… 

Και φανταζόμαστε, όσοι επίσης έχουν καθαρό μέτωπο και δε φοβούνται να το ξεσκεπάσουν της βγάζουν το καπέλο!
Γράψτε το σχόλιο σας...
22/09/2019 • 07:11

Φόρμα και πάθος ορίζουν τα ντέρμπι σε Λιόν, Αϊντχόφεν, Λονδίνο και ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι του Ολλανδικού πρωταθλήματος είναι λογικό να κριθεί στην αποτελεσματικότητα ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένες ομάδες. Εν μέσω ειδικών συνθηκών το ντέρμπι των "αιωνίων", πιο παραγωγικά τα ματς σε Λονδίνο και Λιον