To Νοvasports.gr στο μουσείο της Παρτίζαν! (photos)

To μουσείο της Παρτίζαν άνοιξε τις πόρτες του αποκλειστικά στο Novasports.gr, δείτε τα αναμνηστικά των Σέρβων από αγώνες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

To μουσείο της Παρτίζαν άνοιξε τις πόρτες του αποκλειστικά στο Novasports.gr, δείτε τα αναμνηστικά των Σέρβων από αγώνες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

Οι άνθρωποι της ιστορικής ομάδας του Βελιγραδίου, αν και τις Κυριακές το μουσείο του συλλόγου που βρίσκεται στο Partizan Stadium είναι κλειστό, είχαν την ευγενή καλοσύνη να ανοίξουν τις πύλες του αποκλειστικά για το Novasports.gr και μας επέτρεψαν να περιηγηθούμε στους χώρους του, παίρνοντας μία γεύση από την ιστορία  της ομάδας.

Δεκάδες τρόπαια και αναμνηστικά από τις δραστηριότητες της ομάδας κοσμούν το μουσείο, φανερώνοντας την αίγλη που έχει αποκτήσει ο σύλλογος από το 1945 που ιδρύθηκε.

Ανάμεσα στα εκθέματα, δεσπόζει το αναμνηστικό από το παιχνίδι με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στις 4 Σεπτεμβρίου του 1955, που αποτέλεσε το πρώτο ματς στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών! Τα ματς των Σέρβων με την πορτογαλική ομάδα είναι πάντα ιστορικά, καθώς οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά το 2002 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, σε ματς όπου πραγματοποίησε την πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή με τα «λιοντάρια» ο 17χρονος τότε Κριστιάνο Ρονάλντο!

Από το μουσείο όμως δεν λείπουν και οι ελληνικές «πινελιές».

Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνεται και το λάβαρο της ΑΕΚ από το ιστορικό πια φιλικό του 1999 με την Ένωση στο βομβαρδισμένο τότε Βελιγράδι.

Στις προθήκες εκτίθεται και το έμβλημα του ΠΑΟΚ, με τον οποίον όπως μας εξήγησαν οι άνθρωποι της Παρτίζαν, μοιράζονται «ίδια χρώματα, ίδια θρησκεία».

Δείτε ορισμένα από τα εκθέματα του μουσείου:

















Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.