Εκσυγχρονίζοντας το GPS του ποδοσφαίρου…

Ο Γιώργος Λιώρης γράφει στο προσωπικό του blog για τη συμπεριφορά ορισμένων φιλάθλων στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και τη στάση των ομάδων στα φαινόμενα βίας.
0
Γιώργος Λιώρης
26/09/2015 • 08:00
Εκσυγχρονίζοντας το GPS του ποδοσφαίρου…
  • shares
Στην τέταρτη αγωνιστική της Superleague, εκτός των εντός των γραμμών πεπραγμένων, μπορεί να εντοπίσει κανείς και δύο γεγονότα ανεξήγητης συμπεριφοράς. Ή επιτρέψτε μας, παθολογικής συμπεριφοράς. 

Μα μόνο ως παθολογική μπορεί να ερμηνευθεί η νοοτροπία να εκτοξεύσεις απέναντι σε ένα συνάνθρωπο σου, γιατί τέτοιος είναι και ο ποδοσφαιριστής της αντίπαλης ομάδας, κροτίδα ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο. 

Συνέβη στα γήπεδα του Αγρινίου και της Τούμπας… κατά καιρούς έχει συμβεί παντού…

Η διοίκηση του Παναιτωλικού συνεργάστηκε με την Αστυνομία για να εντοπίσει το «φίλαθλο» και να του στερήσει το δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο. Με ανακοίνωση της στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες συμπεριφορές δε χωρούν στο γήπεδο του Αγρινίου, όπου επιθυμεί να δημιουργήσει και να εξασφαλίσει ένα πολιτισμένο περιβάλλον. 

Στον ΠΑΟΚ ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Ιβάν Σαββίδης δεν έκρυψε τον εκνευρισμό πίσω από την ευφορία της νίκης επί της ΑΕΚ. 
«Όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες θα απομονωθούν» αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Τέτοιες αποφάσεις συντηρούν το «ευ αγωνίζεσθαι» και τους παραδοσιακούς κανόνες κοινωνικής συνύπαρξης. Όσο κι αν ακούγεται ρομαντικό, αυτοί αξίζει να έχουν εισιτήριο διαρκείας στα ελληνικά γήπεδα. 

Στην αρχή λοιπόν αυτής της πέμπτης αγωνιστικής ας κρατήσουμε στις σημειώσεις μας εκτός από τα αποτελέσματα της προηγούμενης και τις αξιόλογες αυτές πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες που εκσυγχρονίζουν με τον καλύτερο τρόπο το GPS που φροντίζει για τη διαδρομή που θα ακολουθήσει το ποδόσφαιρο μας. 
Γράψτε το σχόλιο σας...
18/10/2019 • 07:06

Ντέρμπι με ιδιαιτερότητες σε Νίκαια, Φρανκφούρτη και Καντίθ

Σπουδαία ματς γίνονται απόψε σε Νίκαια, Φρανκφούρτη και Καντίθ όπου ο ρόλος του φαβορί λόγω των συνθηκών θεωρείται υποκειμενικός! Δεδομένο το προβάδισμα της Κλαμπ Μπριζ και της Νταντάλκ σε ματς όπου έχει αξία το γκολ των γηπεδούχων..