Για να μην ξεχνιόμαστε...

0
Γιώργος Λιώρης
21/11/2013 • 08:24
Για να μην ξεχνιόμαστε...
  • shares

 Ο Τζιόλης επίσης αργός κι άτεχνος. Ο Βύντρα είναι «άμπαλος».
 
Άτεχνος κι ο Σαλπιγγίδης. Καμιά φορά σουτάρει με δύναμη, όχι με φάλτσο και βάζει γκολ. Εντάξει κάποια είναι σημαντικά, όπως αυτό με την Ουκρανία που μας έστειλε στο Μουντιάλ του 2010 και αυτό με τη Νιγηρία που ήταν το πρώτο της Ελλάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Σάντος πάλι είναι πιο τυχερός από το Ρεχάγκελ στις κληρώσεις και «loser». Οι ομάδες του παίζουν βαρετό ποδόσφαιρο και το ίδιο κάνει και η εθνική.

Υπάρχουν ακόμη αρκετές συζητήσεις που ελάμβαναν χώρα σχετικά με τις ικανότητες της εθνικής ομάδας μέχρι πριν λίγες ημέρες και τις οποίες «κατάπιε» απότομα το «δημόσιο υποσυνείδητο» μετά τη βραδιά στο Βουκουρέστι και την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τις «κατάπιε» με σκοπό να τις ρίξει στο τσουβάλι της λήθης, Σύμφωνα όμως με τους επιστήμονες δεν υπάρχει «δε θυμάμαι», αλλά «δε θέλω να θυμάμαι». Υπάρχουν απλά ηθελημένες παρωπίδες που επιχειρούν να κρατήσουν στο σκοτάδι στιγμές του παρελθόντος. Γι' αυτό ας είμαστε μετρημένοι, ψύχραιμοι και ισορροπημένοι σε κάθε περίπτωση. 

Ας είμαστε ισορροπημένοι και τώρα που το κλίμα σηκώνει τις εθνικές κορώνες. Αυτές που έρχονται να θυμίσουν ότι αυτά τα παιδιά της εθνικής ομάδας κρατούν ψηλά τη σημαία της χώρας και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της στο εξωτερικό. Αυτές που ανακαλύπτουν, καθυστερημένα αλλά δεν έχει σημασία, την ρώμη και την ικανότητα της ελληνικής φυλής στην προσπάθεια του Σάντος και των παιδιών του.  Αυτές που ανακαλύπτουν ότι η Ελλάδα παρότι χρεοκοπημένη οικονομικά, διαθέτει τα ψυχολογικά αποθέματα για να κρατήσει ζωντανή και πρωταγωνίστρια τη σπάνια ελληνική ράτσα.

Είναι αλήθεια ότι δε μπορεί να εντοπίσει κανείς κάτι ενοχλητικό στη σπουδαία ποδοσφαιρική επιτυχία μας. Είναι τεράστια υπόθεση η πρόοδος που έχει πραγματοποιήσει σε επίπεδο σε επίπεδο εθνικών ομάδων το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κατάκτηση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004, συμμετοχή σε ακόμη δύο Ευρωπαϊκά (το ένα λόγω της κατάκτησης) και σε δύο διαδοχικά Μουντιάλ.

Πρόοδος που έρχεται σε αντίθεση με τα πεπραγμένα και τη γενικότερη πορεία της χώρας μας στο ίδιο διάστημα.

Οπότε αυτές οι επιτυχίες δεν αποδεικνύουν τίποτε περισσότερο από τη δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο χώρο. Την εθνική ομάδα.

Βαθιά υπόκλιση λοιπόν σε όλους εκείνους που δούλεψαν με μεθοδικότητα και πίστεψαν αυτά τα παιδιά που θα παίξουν στη Βραζιλία για την Ελλάδα, ανταμείβοντας όμως μόνο τους εαυτούς τους. Κι όχι εκείνους που θα ταξιδέψουν εκεί καρτερώντας την επιτυχία των ποδοσφαιριστών για να καλύψουν την αποτυχία στα δικά τους χωράφια.

Με δηλώσεις τους οι πραγματικοί πρωταγωνιστές αφιέρωσαν στον ελληνικό λαό την επιτυχία τους. Το έκαναν αυτό ως ελάχιστη προσφορά και στήριξη για τα προβλήματα που τον ταλανίζουν. Και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε, χωρίς όμως να μπερδευτούμε. Η ημέρα που ξημέρωσε είναι το ίδιο δύσκολη για την ελληνική κοινωνία, παρά τα πλατιά ποδοσφαιρικά χαμόγελα μας!

Γράψτε το σχόλιο σας...
23/10/2019 • 08:00

Απειλούν οι "κοιμισμένοι γίγαντες" σε Λισαβόνα, Άμστερνταμ και Χάντερσφιλντ

Καλά παιχνίδια περιμένουμε σε Άμστερνταμ, Μιλάνο και Λισαβόνα με μικρό αβαντάζ των γηπεδούχων αλλά τις Τσέλσι και Λιόν να "χτυπήσουν" στις όποιες ατέλειες των αντιπάλων τους. Παραγωγικά περιμένουμε και τα τρία ματς της Αγγλικής League One