Η εντολή δόθηκε, αναμένεται η διεκπεραίωσή της…

O Kωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για τα μεταγραφικά σχέδια του ΠΑΟΚ, τον Σρνα και την προετοιμασία.

Κυριακή βράδι, μια μέρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου για δεύτερη διαδοχική φορά και αναμφίβολα καθόλα διαφορετική από την πρώτη για πλείστους όσους λόγους κι οι πρωταγωνιστές της επιτυχίας μαζεύτηκαν σε νυχτερινό κέντρο για τα επινίκια. Εκεί ήταν κι ο Ιβάν Σαββίδης, ο ισχυρός ανήρ του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άνοιξε τη βραδιά με την ομιλία του, στο πλαίσιο της οποίας είπε πολλά και σημαντικά για τον ίδιο και την ομάδα. Μεταξύ αυτών, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην τεχνική ηγεσία και δη στον επικεφαλής, Ραζβάν Λουτσέσκου, στον οποίον κι έδωσε την εντολή για την άμεση έναρξη της δημιουργίας ενός συνόλου, αντάξιου των υψηλών προσδοκιών που δημιουργεί η κατοχύρωση του «εισιτηρίου» της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League καθώς επίσης και της ανάλογης συνέχειας στο νέο πρωτάθλημα μ’ αυτήν που διέγραψε ο «Δικέφαλος» σ’ αυτό που ολοκληρώθηκε από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου μέχρι και το τέλος, με σημαντικότατη υποσημείωση ως δήλωση του κ. Σαββίδη πως δε θα υπάρξει οικονομικός περιορισμός ως προς τις κινήσεις που θα γίνουν για να ενισχυθεί η ομάδα, πάντα στα πλαίσια του financial fair play, όπως αυτά ορίζονται από την UEFA.

Δυο μέρες μετά ο Ρουμάνος τεχνικός σε δημόσια τοποθέτησή του επιβεβαίωσε το πόσο ψηλά έχει τεθεί ο πήχης για την επικείμενη σεζόν κάνοντας λόγο για συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και τον τίτλο του πρωταθλητή ως οι πλέον βασικές προτεραιότητες. Παράλληλα, μέσα κι από τα υπόλοιπα λεγόμενα του κ. Λουτσέσκου ήταν ξεκάθαρο πως οι αλλαγές που επιθυμεί κι ο ίδιος να γίνουν είναι από λίγες έως ελάχιστες. Αφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διαφοροποίησης στην τριάδα των τερματοφυλάκων, παραδέχτηκε «ανοικτά» το «ζεστό» ενδιαφέρον για την επιστροφή των δανεικών την περασμένη σεζόν Γιαννούλη και Ουάρντα, μίλησε με απόλυτη ικανοποίηση για το κεντρικό δίδυμο της αμυντικής του γραμμής, αποδίδοντας το ρόλο του πλέον αφανή ήρωα στον Κρέσπο, ξεκαθάρισε πως δε σκέφτεται να μετακινήσει τον Βιεϊρίνια από το αριστερό άκρο της ίδιας γραμμής και κράτησε τα περισσότερα και πιο ουσιαστικά για τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Ολα τα παραπάνω δίχως να έχει τον … βραχνά των ανανεώσεων, αφού το μόνο συμβόλαιο που ναι μεν ολοκληρώνεται τέλη Ιουνίου αλλά έχει οψιόν και βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων πιθανότητα ν’ ανανεωθεί – για μια ακόμη σεζόν – αυτό του Στέλιου Μαλεζά. 

Από εκεί και πέρα, μεγαλύτερη δυσκολία παρουσιάζει η διαχείριση των αρκετών ποδοσφαιριστών που πέρασαν τη σεζόν ως δανεικοί σε ομάδες εντός κι εκτός συνόρων, με πλέον καίριες περιπτώσεις (σ.σ. δίχως να υποτιμάται ποτέ και κανείς ποδοσφαιριστής) αυτές των Χατζηισαϊα, Χαρίση, Ενρίκε. Απόφαση καλείται να λάβει και για τον Μακ που επέστρεψε στην Τούμπα ως δανεικός από τη Ζενίτ, ενώ το απρόβλεπτο της υπόθεσης μπορεί να προκαλέσει η πώληση του οιονδήποτε μέλους του βασικού κορμού που είχε – αποδεδειγμένα – ξεχωρίσει και δημιουργήσει ο ίδιος. Πασχαλάκης, Πέλκας και Πρίγιοβιτς είναι πρόσωπα που απασχολούν ομάδες του εξωτερικού κι αν ο ΠΑΟΚ ικανοποιηθεί οικονομικά στα υψηλά στάνταρντ που έχει θέσει τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται. Πέραν αυτών όμως είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν και αποχωρήσεις. 

Η – σχεδόν – μηδαμινή συμμετοχή του Ρέι από το Δεκέμβριο και μετά προϊδεάζει κάτι τέτοιο για τον Αργεντινό τερματοφύλακα, που το περασμένο καλοκαίρι έφυγε για πρώτη φορά από την πατρίδα του με το όνειρο του πρωταγωνιστικού ρόλου σε μια ευρωπαϊκή ομάδα. Από κοντά κι ο Αζεβέδο. Ο Βραζιλιάνος είχε υπογράψει εξάμηνο συμβόλαιο συνεργασίας που θ’ ανανεωνόταν αυτόματα βάσει συμμετοχών, τις οποίες όμως σαφώς και δεν είχε. Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να πάρει κι ο Λεβέκ, που κατέγραψε σχεδόν εξήντα πέντε λεπτά επίσημης συμμετοχής, ενώ ερωτηματικό μοιάζει το μέλλον του Μουλέν. Για τον Γάλλο, απολογήθηκε ο κ. Λουτσέσκου υπό την έννοια ουσιαστικά πως αποκτήθηκε για το ενδεχόμενο που δημιουργούνταν πρόβλημα στον άξονα, μπροστά από την άμυνα στα χαφ, μετά την πώληση του Τσίμιροτ. Κάτι τέτοιο δε συνέβη και σε συνάρτηση με κάποια προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε, ο χρόνος συμμετοχής του ήταν ελάχιστος. 

Τα πρώτα ονόματα των πιθανών μεταγραφικών στόχων έκαναν την εμφάνισή τους εδώ και μέρες αλλά η πρώτη που πραγματοποιήθηκε προκάλεσε έκπληξη. Κι αυτό γιατί πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή 36 ετών, με ύψος 1.82 που εκτίει ποινή για χρήση απαγορευμένων ουσιών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι τις 23 Αυγούστου. Ο λόγος για τον Κροάτη Ντάριο Σρνα, δεξιό οπισθοφύλακα, εκ των αρχηγών της Εθνικής Κροατίας αλλά και της Σαχτάρ Ντόνετσκ με την οποία στο ουκρανικό πρωτάθλημα φέτος είχε οκτώ συμμετοχές και τέσσερις ασίστ. Μια κίνηση που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ως προς τη λογική της, από τη στιγμή κατά την οποία δεν είχε επισημανθεί ανάγκη ενίσχυσης στην προκείμενη θέση, είτε λόγω κάλυψής της από το υπάρχον υλικό είτε – ως πιθανότητα – μέσα από επιστροφές δανεικών, όπως ο Κίτσιου αλλά και για το γεγονός πως δε θα είναι διαθέσιμους για τους πολύ σημαντικούς αγώνες της προκριματικής φάσης. Ο Σρνα συνεργάστηκε απόλυτα επιτυχημένα με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου και σαφώς ο Ραζβάν έχει την πιο ξεκάθαρη άποψη για τον συγκεκριμένο. Οπως λέγεται μάλιστα, αν περάσει σήμερα επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει συμβόλαιο για 1+1 σεζόν. Ιδωμεν … αν και είναι γεγονός πως ένα … «μούδιασμα» δημιουργήθηκε στο άκουσμα όλων των παραπάνω, ωστόσο δε χωρά αμφιβολία πως οι ιθύνοντες είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα κι έχουν και την ευθύνη των επιλογών τους. 

Η ομάδα θα μαζευτεί στις 19 Ιουνίου και τρεις ημέρες μετά θα αναχωρήσει για το πρώτο μέρος του βασικού σταδίου προετοιμασίας της για το Χορστ της Ολλανδίας. Και σύμφωνα με τον προπονητή της, που σαφώς και θέλει να αποφύγει τα καθοριστικά λάθη των προηγούμενων ετών επιθυμεί και το ‘χει δηλώσει να είναι παρών το 90% του έμψυχου δυναμικού που θα πλαισιώσει το ρόστερ. Αυτό κι αν είναι ένα πολύ δυνατό στοίχημα. Ενα στοίχημα που μπορεί να κρίνει πολλά, δίχως ταυτόχρονα να περιορίζει ή να λειτουργεί αποτρεπτικά για την απόκτηση κάποιας ξεχωριστής περίπτωσης που μπορεί να προκύψει ετεροχρονισμένα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.