Ο νέος Μπάγεβιτς

Ο Γιάννης Φουρνάρος εξηγεί στο blog του γιατί είναι καλύτερο για τον Τραϊανό Δέλλα το διαζύγιο με την ΑΕΚ
Γιάννης Φουρνάρος
21/10/2015 • 02:05
Ο νέος Μπάγεβιτς
  • shares
Δεν ξέρω αν είναι περίεργο ή απολύτως λογικό το διαζύγιο της ΑΕΚ με τον Τραϊανό Δέλλα, αν και εγώ τάσσομαι υπέρ της δεύτερης εκδοχής. Στα μάτια μου, όμως, φαντάζει ό,τι καλύτερο για τον “κολοσσό” και τη νέα του καριέρα. Και εξηγούμαι:

Στην ΑΕΚ ποτέ δεν επρόκειτο να του αναγνωριστεί κάτι, καθώς στην ΑΕΚ ήταν η ομάδα που μαθαίνει τη δουλειά. Στην πρώτη δυσκολία, πάντα θα ήταν ο μαθητευόμενος μάγος, ο άνθρωπος που δεν κάνει, που δεν μπορεί να επιβληθεί, που κάνει γκέλες κλπ.

Στην ΑΕΚ, σχεδόν πάντα οι επιτυχίες θα έχουν το ονοματεπώνυμο του Δημήτρη Μελισσανίδη, αν έχουν εύνοια, και του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αν είναι καθαρά αγωνιστικές και οι αποτυχίες εκείνο του προπονητή. Για μεγάλη μερίδα, όχι για όλους.

Για τον ίδιο, ο,τι είχε να πάρει από την ΑΕΚ, το πήρε. Κυρίως το μάθημα στη σχέση με μια ισχυρή διοίκηση και έναν πολύ δυνατό ηγέτη. Αυτό είναι πολύ μεγάλη εμπειρία, ίση με την εμπειρία που λαμβάνει ως τεχνικός. Η διαχείριση των σχέσεων, των κρίσεων, σου δίνει πολλά, ιδίως στην Ελλάδα.

Για τον ίδιο, είναι καλύτερα να δουλέψει κάπου χωρίς να υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο, ώστε να μη χρειάζεται να κάνει υποχωρήσεις και να βαφτίζει κανονικό ένα ελλιπές ρόστερ.

Για τον κόσμο, πάντα θα υπάρχει ο σεβασμός στον ποδοσφαιριστή Δέλλα, κάποιοι θα του αναγνωρίζουν και την παρουσία του στον πάγκο, αλλά σχεδόν όλοι θα σκέφτονται ότι ο Τράι δεν είναι για την ΑΕΚ και πως αποτελεί μια φτηνή λύση.

Στα μάτια μου ο Δέλλας εξέφραζε ο,τι πιο κοντά στην ιδεολογία ΑΕΚ, σ αυτή την ΑΕΚ. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, με λίγα λόγια, με πολλή δουλειά, με αρχές σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο (όπως αποδείχτηκε και στο τέλος). Και όπως συμβαίνει συνήθως στον κόσμο της ΑΕΚ, άνθρωπος που δεν έχει αίσιο τέλος στην όποια σχέση του με την ομάδα.

Στην αφετηρία του Δέλλα στους πάγκους, πίστευα ότι η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία, βάσει και συνθηκών με την παρουσία στις μικρότερες κατηγορίες να χτίσει ένα δικό της παιδί, να βγάλει ένα νέο Μπάγεβιτς. Κατά τη γνώμη μου τώρα έρχεται η ώρα να αποδειχτεί ή όχι αυτό. Τώρα που θα δημιουργηθούν για τον προπονητή οι απόλυτα επαγγελματικά συνθήκες για να δουλέψει. Τώρα θα αρχίσει να γράφει την πραγματική του ιστορία στους πάγκους. Τώρα θα αποδείξει για τι πράγματα είναι φτιαγμένος. Το διαζύγιο με τον Δέλλα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο για μένα. Το ερωτηματικό όμως, είναι αν, πότε και με ποιες συνθήκες οι δυο πλευρές θα ξανασυνεργαστούν... 
Γράψτε το σχόλιο σας...

ΑΕΚ - Παναιτωλικός

Κυριακή 31 Μαρτίου, 17:15

Live
22/03/2019 • 07:20

Φαβορί Σάμροκ, Οσασούνα και Τουρκία. Γκολ στη Γλασκόβη!

Τον πρώτο λόγο έχουν απόψε οι φιλοξενούμενοι σε Αλβανία, Τενερίφη και το ματς του πρωταθλήματος Ιρλανδίας. Πιο ανταγωνιστικό το πνεύμα στη Γλασκόβη όπου η Ινβερνές θα πρέπει να δείξει αποτελεσματικότητα έτσι ώστε να κάμψει τις αντιστάσεις της Πάρτικ Θιστλ