Οι αδυναμίες σύμμαχος για το μέλλον

Οι ευρωπαϊκές νύχτες μπορούν - ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα - να οδηγήσουν σε χρήσιμα συμπεράσματα και να συμβάλουν στην βελτίωση και εξέλιξη των ελληνικών κλαμπ. Μέσα από τις δυνατότητες των αντιπάλων προκύπτουν οι αδυναμίες και μόνο με τον εντοπισμό τους και μόνο, μπορεί να έρθει πρόοδος.

Η ευρωπαϊκή εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Ο απολογισμός ξέραμε ότι δε θα είναι ιδιαίτερα θετικός με βάση τον βαθμό δυσκολίας και οι ελληνικές ομάδες φάνηκε (για μία ακόμη φορά) ότι χρειάζονται χρόνο για να αλλάξουν επίπεδο σε αυτές τις διοργανώσεις.

Ο Άγιαξ μπορεί στην καλή του ημέρα να σε καταστρέψει αφού οι πιτσιρικάδες του παίζουν σε άλλους ρυθμούς, άγνωστους με τις δικές μας ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Το ξέραμε και από την περυσινή σεζόν, κι ας μην πήρε το πρωτάθλημα απέναντι στην εξαιρετική και κυρίως αποτελεσματική PSV. Λίγο το γεγονός ότι οι Ολλανδοί ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, λίγο ότι η ΑΕΚ είχε και τις απουσίες της δημιούργησαν την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου.

Η Τσέλσι αποτέλεσε για τον ΠΑΟΚ εμπειρία Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ομάδα τέτοιου επιπέδου είναι. Η διαφορά εικόνας στην κατοχή μπάλας και στις τελικές προσπάθειες οδηγεί σε συμπεράσματα για το επίπεδο του αντιπάλου που μοιάζει να «δένει» όλο και περισσότερο στα αγωνιστικά «θέλω» του νέου προπονητή. Για τον «Δικέφαλο» προφανώς και είναι προτεραιότητα το πρωτάθλημα, άλλωστε το έχουν δηλώσει οι παίκτες του και σίγουρα τα επόμενα παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ θα αποτελέσουν καλύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό.

Η Μπέτις είναι κλασσική ισπανική ομάδα και η δική της εικόνα στο Φάληρο απέδειξε για ποιο λόγο το ισπανικό ποδόσφαιρο βρίσκεται χρόνια τώρα στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Κατοχή μπάλας, κίνηση των παικτών χωρίς αυτή σε… σεμιναριακό σχεδόν επίπεδο. Τρωτά σημεία προφανώς και έχει. Τόσο στη δυστοκία κάποιες φορές όσο και στην αμυντική σταθερότητα. Πέρα από το γεγονός της πολύ δύσκολης κλήρωσης από πλευράς αντιπάλων, τον Ολυμπιακό δεν βόλεψε ούτε το πρόγραμμα, καθώς σαφέστατα αν έπαιζε αργότερα αυτό το παιχνίδι θα ήταν σε επίπεδο μεγαλύτερης ετοιμότητας και με καλύτερη χημεία έχοντας τόσους νέους παίκτες στο ρόστερ του.

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι ο στόχος ανταγωνιστικότητας που οφείλουν τα μεγάλα ελληνικά κλαμπ να θέσουν. Ούτε τα μεταξύ τους ντέρμπι, ούτε (πολύ περισσότερο) κάποια παιχνίδια με σαφώς υποδεέστερους από κάθε άποψη αντιπάλους στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Η (αυτό)αποθέωση σε εγχώριες νίκες δεν βοηθά σε καμία εξέλιξη και βελτίωση. Αντιθέτως οδηγεί συνήθως σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Η σύνεση και η πραγματική εκτίμηση των γεγονότων, τόσο σε εντός όσο και σε εκτός συνόρων υποχρεώσεις και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, δεδομένα θα φανεί χρήσιμη για εξέλιξη και ένα βήμα παραπάνω.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.