Αυτοί που έχτισαν την αυτοκρατορία (video)

Ο Γιάννης Φουρνάρος γράφει στο προσωπικό του blog για τους παίκτες που "έχτισαν" την αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού και μας προτρέπει να παρακολουθήσουμε το ντοκιμαντέρ "green dream 5" που ετοίμασαν τα κανάλια Novasports...
Γιάννης Φουρνάρος
20/09/2015 • 19:05
Αυτοί που έχτισαν την αυτοκρατορία (video)
  • shares
Το πρώτο θετικό στοιχείο, έγκειται στην αναγνώριση της προσφοράς τους, χωρίς να έχουν περάσει δεκαετίες από τις στιγμές που μεσουρανούσαν στους αγωνιστικούς χώρους (οι δύο δεν έχουν βγάλει καν τα σορτσάκια τους ακόμα). Είναι ένα βήμα κι αυτό, μια και τις περισσότερες φορές, έπρεπε πρώτα να "φύγει" κάποιος από τον μάταιο τούτο κόσμο, για να μαθευτούν τα κατορθώματά του, μέσω κάποιας ενέργειας της ομάδας στην οποία αγωνιζόταν. 

Το κοινό έχει επιλέξει την κορυφαία πεντάδα της τελευταίας 25ετίας. Όταν ψηφίζουν μόνο οι φίλαθλοι, πάντα γεννιούνται κάποια ερωτηματικά. Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, δεν τίθεται θέμα συμμετοχής των Διαμαντίδη, Μποντιρόγκα, Αλβέρτη, Φώτση, Βράνκοβιτς στην πεντάδα. Το "πρόβλημα" είναι ότι δεν μπορούν να χωρέσουν παίκτες μύθοι του ελληνικού, του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου μπάσκετ, που φόρεσαν τη φανέλα με το τριφύλλι, από το 1990 και μετά. Γκάλης, Γιαννάκης, Ντομινίκ, Ράντζα, Γιασικεβίτσιους, Ρέμπρατσα, Μίντλετον, Τσαρτσαρής, Μπατίστ, μερικοί που πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό. Άπαντες προσέφεραν το δικό τους λιθαράκι στην αυτοκρατορία.

Το απόγευμα της Τετάρτης όσοι βρεθούν στο ΟΑΚΑ ή παρακολουθήσουν το novasports 3, θα ζήσουν μία εκδήλωσης μνήμης, σεβασμού και κυρίως έκρηξης συναισθημάτων. Όχι μόνο για τους 5 πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού, αλλά και για εκείνον, που τους έντυσε στα πράσινα. Τον Παύλο Γιαννακόπουλο (και ο Θανάσης βέβαια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας). 

Μέχρι την Τετάρτη, θα σας προέτρεπα να παρακολουθήσετε το "green dream 5" (Δευτέρα 22.00, Τρίτη 15.30 novasports 1, Τετάρτη 18.30, novasports 3). Ένα ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν τα κανάλια novasports (πάρτε μία γεύση στο βίντεο). Σ' αυτό μην περιμένετε να κάνουμε μία καταγραφή τίτλων. Αυτοί, είναι λίγο-πολύ γνωστοί. Μέσα απ' αυτή τη δουλειά (ο Καρύδας θυμάται, ο Καούρης επιμελείται, οι υπόλοιποι στις συνεντεύξεις), θα μάθετε (ή θα θυμηθείτε) ιστορίες με πρωταγωνιστές τους πέντε αθλητές, αλλά, για μένα το πιο σημαντικό, μέσα από τις καταθέσεις συμπαικτών (και κυρίως φίλων), θα καταλάβετε τι είναι αυτοί οι πέντε. Ιστορίες αντιπροσωπευτικές τόσο για την καριέρα και τον χαρακτήρα τους όσο και για τη συνολικότερη παρουσία του Παναθηναϊκού. Γιατί είναι ξεκάθαρο, ότι οι προσωπικότητες χαράσουν τις πορείες στις ομάδες... 
Γράψτε το σχόλιο σας...
22/05/2019 • 07:16

Η "δίψα" και η αποτελεσματικότητα κρίνουν πολλά απόψε σε Ελβετία και Κύπρο (video)

Μικρό το προβάδισμα της Κορτράϊκ και της Ντε Γκράαφσχαπ στα πλεϊ-οφ του Βελγίου και της Ολλανδίας αντίστοιχα όπως και της Βερόνα ενώ στην Ελβετία οι αναμετρήσεις όπου κρίνονται θέσεις για την πρώτη 4αδα της βαθμολογίας, εκτός απροόπτου θα κροθούν στην παραγωγικότητα.