Έμεινε 3ος στον όμιλό του ο Παπαγεωργίου

Πρόωρα τελείωσε η προσπάθεια του Κώστα Παπαγεωργίου στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο.

Πρόωρα τελείωσε η προσπάθεια του Κώστα Παπαγεωργίου στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο. Ο 33χρονος πρωταθλητής έμεινε τελικά στην 3η θέση του 15ου γκρουπ, αποκλείστηκε από τη συνέχεια κι έτσι έκλεισε γενικά η ελληνική παρουσία στο δουκάτο. Σαφώς, το να έφτανε σε ολυμπιακή πρόκριση αποτελούσε όνειρο για τον Παπαγεωργίου, αναμφίβολα ωστόσο, μπορούσε να περάσει στα νοκ άουτ ματς και να το κυνηγήσει περισσότερο.

Τον καθοριστικό αγώνα για τη 2η προνομιούχο θέση στο γκρουπ τον έδωσε το απόγευμα με αντίπαλο τον Ουκρανό Γιάροσλαβ Ζμουντένκο (νούμερο 49 στην Ευρώπη). Σ’ ένα ακόμα ισορροπημένο ματς πάλεψε για να πετύχει τον βασικό του στόχο και να μπει στους «32» (όπως είχε κάνει και στο αντίστοιχο τουρνουά του 2008) όμως δεν τα κατάφερε. Έχασε με 4-2 σετ, κατετάγη 3ος και είδε τον Ζμουντένκο να περνάει στο στάδιο των νοκ άουτ αγώνων.

Ο Παπαγεωργίου (Νο 112) υστέρησε στο ξεκίνημα (ίσως επηρεασμένος ψυχολογικά από τον τρόπο που ήρθε η χτεσινή ήττα από τον Μασάδο) και βρέθηκε να χάνει με 2-0. Στη συνέχεια βελτιώθηκε κι ένα ξέσπασμα στην αρχή του 3ου σετ οδήγησε στη μείωση του σκορ. Εξίσου δυνατά μπήκε και στο 4ο σετ, προηγήθηκε 6-2, όμως ο Ζμουντένκο έκανε την ανατροπή κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση. Στις λεπτομέρειες κρίθηκαν και τα δύο επόμενα σετ με τον Παπαγεωργίου να κάνει το 3-2 στην παράταση και στο 6ο σετ να καταφέρνει να «ψαλιδίσει» διαφορά τεσσάρων πόντων (2-6) και να σώζει ένα ματς μπολ…
 
Γενικά, ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή, ενώ έδειξε απόλυτα ανταγωνιστικός και ικανός να πάρει ακόμα και την 1η θέση στο γκρουπ, δεν κατάφερε να βγάλει διάρκεια στο παιχνίδι του, διάρκεια που είναι απαραίτητη σε τέτοιου είδους τουρνουά. Τα σετ 4-11, 6-11, 11-5, 9-11, 12-10 και 9-11.

Νωρίς το μεσημέρι ο Ζμουντένκο είχε δώσει μεγάλο ντέρμπι για την 4η αγωνιστική με τον Ισπανό Κάρλος Μασάδο, όπου, αν και προηγήθηκε με 3-1 σετ, κάμφθηκε στο φινάλε με 4-3 (11-8, 9-11, 8-11, 6-11, 11-7, 13-11, 11-6). Επίσης, ο Ισλανδός Γκούντμουντορ Στέφενσεν κατέβαλλε τον Μαυροβούνιο Ίρφαν Τσέκιτς με 4-0 σετ (11-5, 11-8, 11-9, 12-10). Το απόγευμα, στο άλλο ματς της 5ης αγωνιστικής του 15ου γκρουπ, ο Μασάδο ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Στέφενσεν με 4-0 σετ (11-4, 11-8, 11-2, 11-6) και πήρε αήττητος την πρωτιά.
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 15ου ΓΚΡΟΥΠ
 
ΑΘΛΗΤΗΣ                                                       ΒΑΘΜΟΙ
1. Κάρλος Μασάδο (Ισπανία)                     8
2. Γιάροσλαβ Ζμουντένκο (Ουκρανία)        7
———————————————————-
3. Κώστας Παπαγεωργίου (Ελλάδα)           6      
4. Γκούντμουντορ Στέφενσεν (Ισλανδία)    5
5. Ίρφαν Τσέκιτς (Μαυροβούνιο)              4      
 
Ύστερα από τα πεπραγμένα στο Λουξεμβούργο η Ελλάδα θα έχει στους άνδρες άλλη μία ευκαιρία να διεκδικήσει, μέσα από Προολυμπιακό τουρνουά, την τρίτη πρόκριση, που θα σημαίνει αυτόματα και παρουσία στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα την έχει στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό, που θα γίνει τον Μάιο στο Κατάρ.

Θυμίζουμε όμως, ότι βασικά στηρίζεται στη 15η θέση, που κατέκτησε στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αφού ολοκληρωθούν τα προκριματικά ανά τον κόσμο τότε θα μετρήσουν και οι θέσεις κατάταξης στο Ντόρτμουντ και η εθνική ανδρών έχει ελπίδες να είναι μέσα στις τελικές επιλογές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.