Οι ματσάρες συνεχίζονται!

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι "λίρα 100" στο να χαρίζει όμορφες ποδοσφαιρικές βραδιές, όπως η χθεσινή στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Ο Αστέρας Τρίπολης του Σάββα Παντελίδη έχει βαλθεί να καταρρίψει το αξίωμα της μη σύμπλευσης ωραίου ποδοσφαίρου και ουσίας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ομάδα της Αρκαδίας προσπαθεί να δημιουργήσει ποδόσφαιρο και μια δική της προσωπικότητα, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Αυτή η επιμονή φέρνει τον Αστέρα στη θέση του φαβορί για την κατάληψη της πέμπτης θέσης, πέντε στροφές πριν την ολοκλήρωση της φετινής Superleague. 

Ο Σάββας Παντελίδης δεν άλλαξε πολλά στην ατάρτιση της αρχικής ενδεκάδας στο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο Γιάννης Κώτσιρας πήρε θέση βασικού μετά την εξαιρετική του παρουσία στην Τρίπολη κόντρα στον ΠΑΟΚ και συνέχισε να “αλωνίζει” στη δεξιά πτέρυγα κόντρα σε Χατζηγιοβάννη και Ινσούα τουλάχιστον μέχρι το 62ο λεπτό και την είσοδο του Κολοβέτσιου. 

Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορα έντονο ρυθμό και αυτό ήταν κάτι που προβλημάτισε τον τεχνικό του Αστέρα Τρίπολης, καθώς έβλεπε πως η ομάδα του δεν ευνοείται απ’ τα άναρχα διαστήματα που η μπάλα πήγαινε “πάνω-κάτω”. Φρόντισε να ενεργοποιήσει περισσότερο τον Μουνάφο και να ζητήσει απ’ τον Τόνσο περισσότερη και καλυτερη κυκλοφορία της μπάλας, για να παγώνει ο ρυθμός, όταν το ήθελε ο Αστέρας. 

Ο Μιχάλης Μανιάς σκόραρε και ταυτόχρονα έκανε επανεκκίνηση στη σεζόν του, φτάνοντας τα οκτώ γκολ και ξορκίζοντας παράλληλα την κακοδαιμονία και την αστοχία! 

Μετρ των γρήγορων αποφάσεων ο Σάββας Παντελίδης, όταν είδε τον Κουρμπέλη, με την είσοδο του Κολοβέτσιου στο παιχνίδι, να προωθείται στη μεσαία γραμμή και να δημιουργεί με το καλημέρα επικίνδυνη κατάσταση για την εστία του Αθανασιάδη, έριξε στο ματς τον Ντουντού για να γίνει η σκιά του πρώην παίκτη των “κιτρινομπλέ”, καθώς ο Τόνσο δεν ήταν ο ιδανικός σ’ αυτόν τον ρόλο.  

Ο Ματίας Ιγκλέσιας σε ακόμα ένα καλό ματς, πήρε θέση ακριβώς μπροστά από τα στόπερ στο φινάλε δίνοντας πολύτιμες αμυντικές βοήθειες, έχοντας μπροστά του τους Μουνάφο και Ντουντού σε μια συνηθισμένη τακτική του Παντελίδη, όταν θέλει να “σφίξει το μπετό”. 

Η γεύση που έμεινε στους παίκτες του Αστέρα μετά την ισοφάριση με το πανέμορφο γκολ του Λουντ ήταν πικρή, αν και το σενάριο της ισοπαλίας ήταν εντός στόχων πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Τα συνεχόμενα δύσκολα ματς με ομάδες απ΄το πάνω πατάρι της βαθμολογίας ολοκληρώθηκαν και οι Αρκάδες πρέπει στα τελευταία πέντε ματς, να επαναρπσδιορίσουν τον τρόπο ανάπτυξης τους, καθώς πλέον οι αντίπαλοι θα τους περιμένουν περισσότερο παθητικά, πετώντας στον Αστέρα το μπαλάκι της δημιουργίας παιχνιδιού!

ΥΓ1 Συγκλονιστική ήταν η συγκίνηση του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, αποχωρώντας απ’ το χορτάρι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, μην μπορώντας να ξεχάσει τη θητεία του στους πράσινους.

ΥΓ2 18 απ’ τους 28 ποδοσφαιριστές της αναμέτρησης ήταν Έλληνες, δείχνοντας, έστω βίαια από πλευράς Παναθηναϊκού και από επιλογή από πλευράς Αστέρα Τρίπολης, πως το ντόπιο ποδοσφαρικό προιόν, αν στηριχτεί, μπορεί να ανταμείψει την “βιομηχανία” (ή βιοτεχνία αν προτιμάτε) της Superleague.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.