Νοοτροπία χωρίς εκπτώσεις!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τους Μιχάλη Μπούση – ναι, του ΟΦΗ, Ρικ Πιτίνο και Ντέιβιντ Μπλατ, που δεν κάνουν εκπτώσεις σε λόγια και πράξεις, σε μια χώρα που έχει μάθει να «στρογγυλεύει» ακόμα και τον κύκλο!
0
Δημήτρης Παπανικολάου
24/01/2019 • 07:53
Mπλατ και Πιτίνο.
  • shares
Κάνουν τη διαφορά στην Ελλάδα όχι μόνο με τις γνώσεις τους, αλλά και με την… άλλη νοοτροπία που διαθέτουν, την οποία δεν χάνουν ευκαιρία να δείχνουν με το που πλησιάζει ένα μικρόφωνο δίπλα τους.

Ναι, μπορεί να είναι αμερικανο – αναθρεμμένοι, αλλά σημασία έχει ότι λένε και κάνουν πάντα αυτό που πιστεύουν χωρίς εκπτώσεις σε λόγια και πράξεις.

Κι αν για τον Ρικ Πιτίνο και τον Ντέιβιντ Μπλατ μπορεί και να το περιμέναμε για το νέο ιδιοκτήτη του ΟΦΗ, Μιχάλη Μπούση, η έκπληξη είναι ακόμα πιο μεγάλη και ευχάριστη.

Τι κι αν ο Νίκος Παπαδόπουλος ήταν για τον ΟΦΗ το επόμενο… τοτέμ μετά τον αείμνηστο Γκέραρντ. Τι κι αν κατάφερε να κάνει νίκη στο τελευταίο ματς και να ξεκολλήσει την ομάδα από την επικίνδυνη ζώνη.

Η απόφαση των Σαμαρά-Πουρσανίδη με τη σύμφωνη γνώμη του Μιχάλη Μπούση ήταν «ευχαριστούμε κόουτς, αλλά ο ΟΦΗ διδάσκει και ήθος», σε ελεύθερη μετάφραση.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος… ξέφυγε από τα όρια στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναιτωλικό και «χειροτόνησε» τον Χρήστο Κουτσοπύρο. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες την ώρα της έντασης και των πολλών σφυγμών, αλλά αυτή του ΟΦΗ ήταν η πρώτη που το καταδίκασε και έλυσε τη συνεργασία με τον προπονητή της.

Αν υπάρχει άλλη που να έχει δείξει την ίδια ευαισθησία και παρόμοια αντανακλαστικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ας μου τη δείξει κάποιος.

Για τον Πιτίνο και τον Μπλατ η απέναντι όχθη του Ατλαντικού δεν μπορεί επίσης να αντικατασταθεί από τα Μεσογειακά… μισόλογα!

«Το κακό σουτ δεν θα αλλάξει, αν δεν αλλάξουν οι παίκτες», επανέλαβε ο Ρικ Πιτίνο πριν ο Παναθηναϊκός ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ για το κρίσιμο αποψινό ματς με την Μακάμπι.

Ο Αμερικανός μιλά επικριτικά για την ίδια του την ομάδα, χωρίς να φοβάται την αλήθεια. Πόσους προπονητές έχουμε δει να κάνουν το ίδιο στην Ελλάδα;

«Δεν είναι δυνατόν να έχουν απολυθεί επτά από τους 16 προπονητές. Με εξοργίζει. Δεν μπορώ να το δεχθώ με τίποτα. Όλοι αυτοί οι προπονητές είναι πάρα πολύ καλοί και δεν έχουν τον σεβασμό που πρέπει από τις ομάδες τους», είπε από την άλλη ο Ντέιβιντ Μπλατ κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για την Πόλη, όπου θα αντιμετωπίσει την Φενέρ.

Και σίγουρα η αποστροφή των δηλώσεών του δεν έγινε από συναδελφική αλληλεγγύη, αλλά από πραγματική αγανάκτηση, καθώς για τον Μπλατ είναι μεγάλη αδικία να φορτώνονται λάθη πολλών στην πλάτη ενός.

Άλλη κουλτούρα, άλλη νοοτροπία, άλλο ήθος, που ενδεχομένως να μην αρέσει σε πολλούς επειδή από τη μία η αλήθεια πονάει και από την άλλη γιατί πιθανόν να προέρχεται από αμερικανο - αναθρεμμένους! Γράψτε το σχόλιο σας...