Έβγαλαν... 31, αλλά «κάηκαν» από ένα προϊόν με ημερομηνία λήξης!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τους διαιτητές που δεν τρώνε… κουτόχορτο και ξέρουν ότι θα είναι πάντα «στόχος» και τη Λίγκα που αδυνατεί να προστατεύσει το σχεδόν… ληγμένο προϊόν της.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
07/01/2019 • 08:20
Συνάντηση παραγόντων του ποδοσφαίρου με διαιτητές
  • shares
Από τους 73 διαιτητές και βοηθούς της Superleague που ψήφισαν την περασμένη Παρασκευή για την άρση της αποχής, λόγω του ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου, οι 31 (δηλαδή το 43,8%) ΔΕΝ πίστεψαν στις υποσχέσεις της ΕΠΟ, της ΚΕΔ, του υφυπουργού Αθλητισμού και της ΕΛ.ΑΣ.

Στην πραγματικότητα μόλις 6 ψήφοι από τους 73 έκριναν το αποτέλεσμα υπέρ της λήξης της αποχής των διαιτητών, οι οποίοι σε διάστημα μικρότερο της δεκαετίας έχουν δεχθεί 33 επιθέσεις σε βάρος της σωματικής τους ακεραιότητας και της περιουσίας τους.

Φυσικά και δεν υποστηρίζω ότι οι διαιτητές είναι «άγιοι». Κάνουν λάθη, αρκετά θα έλεγα και κάποια από αυτά βγάζουν… μάτι! Οπότε είναι μάλλον ανθρώπινο και λογικό να γίνονται αποδέκτες κριτικής και σχολιασμού των αποφάσεών τους. 

Αυτό όμως, ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με το «μπούλινγκ» των παραγόντων, των… κύκλων των ΠΑΕ και των οπαδικών εκπομπών ή εντύπων. Ή με την ανικανότητα της αστυνομίας να εξιχνιάσει έστω μία από τις υποθέσεις που έχουν προηγηθεί.

Οι 31 διαιτητές και βοηθοί που ΔΕΝ συμφώνησαν στην άρση της αποχής είναι πεπεισμένοι ότι οι… ενέδρες σε βάρος τους θα συνεχιστούν με την πρώτη «στραβή» και πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι για το θεαθήναι.

Αυτοί (και νομίζω και αρκετοί από τους υπόλοιπους 42) θεωρούν ότι «Η αυστηροποίηση του υφισταμένου πειθαρχικού πλαισίου αντιμετώπισης των δυσμενών κρίσεων κατά των διαιτητών, η επιπλέον πρόβλεψη στο υπό κατάθεση στη Βουλή νέο αθλητικό νομοσχέδιο για ύπαρξη συμπληρωματικού πλαισίου ποινών για ανάλογες συμπεριφορές, μέσω της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανεξάρτητα από το πειθαρχικό δίκαιο της Ε.Π.Ο. και η δημιουργία άτυπης επιτροπής διαρκούς συνεργασίας, σε επίπεδο κορυφής (Ε.Π.Ο., Υφυπουργού Αθλητισμού και ΕΛ.ΑΣ.) προκειμένου να αντιμετωπίζονται προληπτικά και κατασταλτικά περιπτώσεις αδικοπραξίας, μαζί με την αναβάθμιση του επιχειρησιακού επιπέδου στη διαχείρισης των ποδοσφαιρικών υποθέσεων από την Αστυνομία», ελάχιστα θα βοηθήσουν.

Επιπλέον συντάσσονται με τους 4 συναδέλφους τους και συγγραφείς της επιστολής που τους κοινοποιήθηκε, στο σημείο που αναφέρει ότι «από την πλευρά της SL δεν έγινε πρόταση με σκοπό την εκτόνωση του ήδη τεταμένου κλίματος και αρκέστηκε να ακούσει τις προτάσεις των υπολοίπων».

Δηλαδή οι 31 βλέπουν ξεκάθαρα ότι τα μέλη που συγκροτούν την Λίγκα δεν δείχνουν την παραμικρή διάθεση να συμβάλουν στη βελτίωση της συνολικής εικόνας του προϊόντος, μέρος του οποίου είναι και οι ίδιοι οι διαιτητές και βοηθοί.

Διότι η Λίγκα πήγε σε μια σύσκεψη που αφορά το ΔΙΚΟ της πρωτάθλημα, χωρίς να καταθέσει την παραμικρή πρόταση!

Όχι, δεν πρόκειται για έλλειμμα σκέψης ή θέσεων από την πλευρά του προέδρου της κ. Μπαταγιάννη. Πρόκειται για έλλειμμα στοιχειώδους συνεννόησης μεταξύ των αφεντικών των ομάδων που συγκροτούν τον συνεταιρισμό.

Οπότε ο κάθε Μπαταγιάννης θα έμενε άλαλος μπροστά στις εξελίξεις μιας και φαντάζει το ίδιο άτολμος με τους διαιτητές όταν συμπληρώνουν ένα φύλλο αγώνα που θα έπρεπε να είναι γεμάτο παρατηρήσεις για όσα έχουν γίνει στο ματς και όσα οι ίδιοι έχουν υποστεί, αλλά παραδίδεται συνήθως λευκό!
Γράψτε το σχόλιο σας...