Σαρακατσάνης: «Υποχρέωση της ΚΟΕ να βοηθήσει τους αθλητές»

Την πρόθεση της ΚΟΕ να συνδράμει με όλες τις της δυνάμεις την προσπάθεια των αθλητών που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου επαναβεβαίωσε ο Δημήτρης Σαρακατσάνης.

Την πρόθεση της ΚΟΕ να συνδράμει με όλες τις της δυνάμεις την προσπάθεια των αθλητών που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου επαναβεβαίωσε ο Δημήτρης Σαρακατσάνης. Με αφορμή τις χθεσινές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου, αναφορικά με καμπ προετοιμασίας και συμμετοχές σε μίτινγκ στο εξωτερικό, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας τόνισε: «Είναι υποχρέωσή μας για τα παιδιά αυτά, τα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα της ελληνικής κολύμβησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε στην τύχη τους. Είναι βασικό μας μέλημα. Περιμένουμε κάποια επιχορήγηση, κάποια βοήθεια από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε, ώστε αυτά τα παιδιά να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένα στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Εξάλλου αυτά τα παιδιά το αξίζουν. Δίνουν πολλά, και ζητούν το μίνιμουμ των παροχών της ελληνικής Πολιτείας. Τι θα πούμε σε αυτά τα παιδιά, θα τα εγκαταλείψουμε; Τι θα πούμε για παράδειγμα στον Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος έχει κολυμπήσει χιλιάδες χιλιόμετρα στην καριέρα του και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στους αγώνες του Λονδίνου; Άρα λοιπόν ήταν υποχρέωσή μας να προβούμε σε αυτή την απόφαση».

Ο Δημήτρης Σαρακατσάνης επισήμανε ότι η ακύρωση της προγραμματισμένης αποστολής για το μίτινγκ της Στοκχόλμης δεν οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης, που αρχίζει αύριο: «Πάμε στη Λάρισα για να κάνουμε ποιοτικούς αγώνες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι συνδιοργανώτρια. Βασικό μας μέλημα, όμως, είναι να δώσουμε την ευκαιρία να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς. Ήδη έχουμε έξι αθλητές της κολύμβησης, συν δύο της ανοιχτής θάλασσας. Εμείς ψάχνουμε για δώδεκα αθλητές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Έχουμε μάθει να ζούμε σε δύσκολες καταστάσεις. Παρ΄όλα αυτά είμαι αισιόδοξος, γιατί μπορεί η κρίση να έχει ταλανίσει όλους τους ελληνικούς συλλόγους και να έχει προσβάλλει βάναυσα την υποδομή της ελληνικής κολύμβησης, όμως ευτυχώς δεν έχει πειράξει ακόμα την “αφρόκρεμα” της ελληνικής κολύμβησης. Και ελπίζω να μην γίνει. Έτσι στόχος μας στη Λάρισα είναι να βρούμε κι άλλους αθλητές, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν τα όρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες Λονδίνου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.