Όλο το ποδόσφαιρο μια... κινούμενη άμμος!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις εκλογές στη Superleague, τη συμμαχία ΟΣΦΠ & ΠΑΟΚ για την πλειοψηφία στην ΕΕ της ΕΠΟ και τη στάση αναμονής κυβέρνησης FIFA & UEFA που ενώ προσπαθούν, δυσκολεύονται να επιβάλλουν τα θέλω τους.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
25/06/2018 • 09:38
Καϊμακάμης - Μπαταγιάννης
  • shares
Ο συνεταιρισμός της Superleague, που ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό να γιγαντώσει τα έσοδα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά 12 χρόνια μετά έφτασε στο ακριβώς αντίθετο σημείο, εκλέγει σήμερα το νέο του πρόεδρο.

Υποψήφιος και φαβορί ο κ. Βαγγέλης Μπαταγιάννης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που αναμένεται να υποστηριχτεί και από τον ΠΑΟΚ και έτοιμος για την προσπάθεια... ανατροπής ο κ. Πέτρος Καϊμακάμης από την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει εκδηλωθεί υπέρ του ενός ή του άλλου, αλλά δύσκολα ο Βασίλης Κωνσταντίνου θα ξεφύγει από την διάθεση του Γιάννη Αλαφούζου να στηρίξει τον υποψήφιο του Ολυμπιακού, αν και η ΑΕΚ ήταν αυτή που κίνησε πρώτη τη διαδικασία να αλλάξει ο κανονισμός και να μην υποβιβαστούν οι μη αδειοδοτημένες ομάδες.

Το ερώτημα «μα πώς ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα στηρίξουν έναν υποψήφιο του Ολυμπιακού, όταν εδώ και τόσο καιρό τον θεωρούν... δυνάστη του ελληνικού ποδοσφαίρου;» η ελληνική κοινωνία μπορεί εύκολα να το απαντήσει.

Όπως ακριβώς ο σημερινός πρωθυπουργός θα έσκιζε τα μνημόνια και όπως ο κ. Καμένος δεν θα ψήφιζε για το Σκοπιανό, αν υπήρχε στην ονομασία ο όρος Μακεδονία. Οπότε...

Θέλω να πω ότι τα... ακροβατικά αλά Ιωάννη Μελισσανίδη υπάρχουν στο ρεπερτόριο της ελληνικής φυλής και είναι πολλά.

Γιατί όμως, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θέλουν τόσο πολύ να πάρουν τα ηνία ενός σχεδόν χρεωκοπημένου συνεταιρισμού όπως η Superleague;
Γιατί στην Ελλάδα ο πρώτος αντίπαλος - εχθρός όλων είναι κυρίως ο πρωταθλητής. Και αφού η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα είναι η ισχυρή που μόνο με συμμαχίες άλλων μπορεί περιοριστεί.

Εκτός από την Λίγκα υπάρχει όμως και η ΕΠΟ. Κι εκεί στην Εκτελεστική Επιτροπή, η πλειοψηφία των συμβούλων πρόσκεινται στον Δημήτρη Μελισσανίδη κι όχι τον Ιβάν Σαββίδη που μαζί με τον «τίγρη» συμμάχησαν για την ανατροπή του Ολυμπιακού συστήματος.

Τα νούμερα είναι 9-7 υπέρ του Μελισσανίδη και 2 (ουδέτεροι). Αν επικρατήσει ο κ. Μπαταγιάννης με την στήριξη και του ΠΑΟΚ, τότε μαζί με τον κ. Τάκη Αγραφιώτη (επίσης αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού), επέρχεται ισορροπία 9-9 και στα κρίσιμα θέματα η ψήφος του προέδρου (Γραμμένος) θα κρίνει τις αποφάσεις.

Με πρόεδρο όμως, τον κ. Καϊμακάμη, η κυριαρχία Μελισσανίδη δύσκολα θα αμφισβητηθεί. Οπότε η σύμπραξη Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ φαντάζει αναγκαίο κακό.

Το θέμα των 14 ΠΑΕ που θα ψηφίσουν (αντί των 16 αφού ΟΦΗ και Άρης εμφανίζονται να μην έχουν ακόμα δικαίωμα ψήφου) μπορεί να οδηγήσει σε δικαστικές περιπέτειες τη Λίγκα, αλλά σήμερα αυτό λίγο απασχολεί τα μέλη.

Περισσότερο καίγονται για τον έλεγχο της ΕΕ της ΕΠΟ και για το πως θα πείσουν τον Γιώργο Βασιλειάδη να δώσει χρήματα στις τηλεοπτικά άστεγες ομάδες χωρίς να χρειαστεί μια άμεση (από εφέτος) αναδιάθρωση των κατηγοριών, αλλά να γίνει από του χρόνου.

Κι ο υφυπουργός Αθλητισμού όμως, περιμένει τις εξελίξεις. Κι όχι μόνο από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεν έχει ανάψει ακόμα το πράσινο φως για τα χρήματα που έχει ζητήσει ο κ. Βασιλειάδης για να δελεάσει τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ.

Οπότε πάμε βήμα-βήμα και με το χώρο του ποδοσφαίρου να μοιάζει περισσότερο από ποτέ με κινούμενη άμμο, στην οποία μπορεί κάποια στιγμή να βουλιάξουν ακόμα και η FIFA με την UEFA που τυπικά και ουσιαστικά έχουν την εποπτεία του!.
Γράψτε το σχόλιο σας...