Δίκαιη Δυαρχία Δικεφάλων!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τη χρονιά της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και την μία διαφορά τους σχετικά με τους κανόνες του παιχνιδιού.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
14/05/2018 • 08:08
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
  • shares
Οι Δικέφαλοι Βορρά και Νότου άσκησαν έντονη Δυαρχία στον ελλαδικό χώρο στη σεζόν που ολοκληρώθηκε το Σάββατο με τον τελικό του κυπέλλου και πιστεύω ότι μοιράστηκαν ΔΙΚΑΙΑ τους εγχώριους τίτλους.

Ανεξάρτητα από το τι θέλει να υποστηρίζει ο ΠΑΟΚ με την επιμονή του περί «νταμπλ» τα πράγματα είναι εντελώς ξεκάθαρα.

Η ΑΕΚ πήρε δίκαια το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ δίκαια το κύπελλο. Ήταν οι δύο καλύτερες ομάδες και το απέδειξαν με την διάρκειά τους, την σταθερότητα και την διαχείριση των αγώνων στη διάρκεια της χρονιάς.

Ο ΠΑΟΚ ήταν φανερά καλύτερος στον τελικό του ΟΑΚΑ και πήρε το κύπελλο από μια ΑΕΚ που φάνηκε να έχει... αδειάσει.

Η Ένωση από την άλλη, κατέκτησε το πρωτάθλημα γιατί επέδειξε την πιο ορθή διαχείριση και στο έμψυχο δυναμικό της, αλλά των καταστάσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην πορεία της σεζόν.

Οι διαφορές μεταξύ των δικεφάλων δεν ήταν μεγάλες. Ωστόσο μία από αυτές ήταν που σημάδεψε τον τίτλο υπέρ των κιτρινόμαυρων.

Η ΑΕΚ τήρησε τους κανόνες του παιχνιδιού, ενώ ο ΠΑΟΚ τους... ξέχασε και χάθηκε στη μετάφρασή τους.

Στα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ έγιναν γεγονότα που αν ήταν φιλοξενούμενος ο ΠΑΟΚ θα τα είχε εκμεταλλευτεί όσο οι αντίπαλοί του, ίσως και περισσότερο.

Το έπραξε άλλωστε πέρυσι στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό για τα πλέη-οφ.

Κατά συνέπεια, ενώ είχε ένα προβάδισμα για τον τίτλο του πρωταθλητή, το απώλεσε κυρίως λόγω... αυτοχειρίας.

Γι αυτό άλλωστε ζήτησε δημόσια "συγγνώμη" ο Ιβάν Σαββίδης. Γιατί ήξερε ότι κάποιοι κανόνες πήγαν περίπατο! 

Η ΑΕΚ, που ήταν σταθερή και συνεπής όλη τη χρονιά κέρδισε από τα λάθη του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός, που ήταν ένα καράβι σε τρικυμία, συνέχισε να βυθίζεται.

Δίκαιη λοιπόν, η μοιρασιά των τίτλων, αλλά το πρωτάθλημα της «αξιοπρέπειας» το κατακτά με διαφορά η ΑΕΚ.

Διότι ο ΠΑΟΚ το έχασε λόγω της εμμονής του σε ένα νταμπλ που δεν υπάρχει και ο Ολυμπιακός λόγω της δικής του εμμονής στη διαιτησία, που ναι μεν τον αδίκησε σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά όχι περισσότερες από εκείνες που οι ερυθρόλευκοι αδίκησαν τον εαυτό τους!
Γράψτε το σχόλιο σας...