Ρεάλ Ευρώπης…

Ο Ισίδωρος Πρίντεζης γράφει στο προσωπικό του blog τι μπορείς να πάθεις όταν... τρα-Κάριους με τον Ρεαλ-ισμό!

Η πολυαναμενόμενη εκκίνηση έδινε την ισχυρή εντύπωση ότι η «μπαίνω στο ματς για να σε πιάσω από το λαιμό και να σε πνίξω» Λίβερπουλ έπαιζε με τη… Χαλ! 

Αδιάκοπο και αποτελεσματικό, στοχευμένο πρέσινγκ, ελεγχόμενη ταχύτητα στις πρώτες μεταβιβάσεις και τις δεύτερες μπάλες, ενέργεια και ένταση στο επιθετικό τρίτο αγγλικού τύπου, ξεχειλίζουσα δίψα για κούπα με αναπόφευκτο αποτέλεσμα η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεαλ να είναι… Χαλ μαύρο, χάνοντας μάχες στο κέντρο, τα αυγά και τα καλάθια, νευρική, ασυντόνιστη! 

Όλα αυτά μέχρι να τραυματιστεί ο ηγέτης Σαλάχ και να φανεί πεντακάθαρα η μοναδική σχέση εξάρτησης του βιρτουόζου Αιγύπτιου με την ομάδα. Ο Λαλάνα ωσεί παρόν στην απενεργοποιημένη δεξιά πτέρυγα του φιλότιμου Άρνολντ, ο παίκτης βαρόμετρο Φιρμίνο κλεισμένος θεατής και η πειστική Λίβερπουλ της εκκίνησης, από σταθερός οδηγός στο ματς, πήγε βιαστικά, αλά… Ράμος, στο πίσω σκοτεινό κάθισμα! Ο Μανέ μόνος κι έρημος να παλεύει και να σκοράρει…

Η Ρεάλ έφερε αργά αλλά σταθερά το ματς στα μέτρα της, διαχειρίστηκε την απώλεια Καρβαχάλ με Νάτσο χωρίς κόστος και τερμάτισε πρώτη για τρίτη σερί σεζόν στο πρωτάθλημά της. Στο πρωτάθλημα Ευρώπης. 

Μπορεί ο Ρονάλντο να εκνευριζόταν βλέποντας τον Μπέιλ να σκοράρει το γκολ του αιώνα και τον… οπαδό να τον «μπλοκάρει» πριν το πιθανό δικό του γκολ στο φινάλε, μπορεί ο πρωταθλητής Ευρώπης Πορτογάλος να αφήνει ανοιχτά… πορτοπαράθυρα παραμονής στη Μαδρίτη, αλλά στο ματς-τελικό δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. 

Την ώρα που ο «κύριος 100 εκ. ευρώ» Μπέιλ ερχόταν από τον πάγκο ως μια κίνηση ρουα-ματ του Ζιντάν για να κλειδώσει το 13ο και να γράψει ιστορία. Του Ζιντάν που προ τριετίας δεν ήταν έτοιμος για τον πάγκο των Μαδριλένων, που δεν είχε προπονητική εμπειρία παρά μόνο ως ασίσταντ του Αντσελότι, του ίδιου Ζιντάν που την τελευταία τριετία έχει κάνει ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ και την 11άδα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ομάδας με συνοχή και ρυθμό. Το ρυθμό του προπονητή της…

Την ίδια ώρα, ο Κλοπ των χαμένων τελικών κοίταζε στην άκρη του πάγκου μόλις έχασε τον Σαλάχ και έκανε το σταυρό του. Λιγότερες φορές πάντως από τα παιδαριώδη λάθη του τερματοφύλακα Κάριους των 5,5 εκ. ευρώ το 2016 από τη Μάιντζ. 

Ο σουρεαλιστικός τελικός του Κιέβου είχε το κλάμα των Σαλάχ και Καρβαχάλ, τη συγκλονιστική σκηνή συγγνώμης του Κάριους μπροστά στους οπαδούς και το αριστουργηματικό γκολ του Μπειλ να είναι το κορυφαίο όλων των εποχών, μπροστά και από του προπονητή του. Και είχε βέβαια και την ομάδα που έγραψε ιστορία με τα επιτεύγματά της την τελευταία πενταετία. Respect…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.