Όχι στην παράδοση τίτλου με... δικαστικό επιμελητή!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις δικαστικές εκκρεμότητες του πρωταθλήματος, το αίτημα της ΑΕΚ για αναβολή και το τι μπορούν να κάνουν οι αρμόδιοι Υπουργοί.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
01/03/2018 • 08:19
Βασιλειάδης και Κοντονής.
  • shares
Η συγκυρία είναι εξαιρετική. Ο χθεσινός ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν άγγιξε το υπουργείο Δικαιοσύνης (παρέμεινε ο Σταύρος Κοντονής), ούτε και το υφυπουργείο Αθλητισμού (παρέμεινε ο Γιώργος Βασιλειάδης).

Κατά συνέπεια και τα δύο υπουργεία οφείλουν να συμβάλουν στο βαθμό που μπορούν ώστε ο τίτλος του πρωταθλητή στο ποδόσφαιρο να μην ανακοινωθεί από τα... πειθαρχικά όργανα και να κριθεί μέσα στο γήπεδο.

Θέλω να πω ότι οι αιτιάσεις της ΑΕΚ για αναβολή του πρωταθλήματος μέχρι να βγουν οι τελεσίδικες αποφάσεις για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες δέκα ημέρες στο χώρο σαφώς και έχουν ηθικό υπόβαθρο, αλλά δεν προβλέπονται από το γράμμα του νόμου.

Γι αυτό και οι Κοντονής-Βασιλειάδης πρέπει να βρουν ένα τρόπο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ομαλά και χωρίς ανατροπές που θα προκύψουν από τα δικαστικά γραφεία! 

Και τούτο είναι κάτι που λογικά θέλει εκτός από την ΑΕΚ (η οποία κατέθεσε το σχετικό αίτημα) και ο ΠΑΟΚ, αφού τον επηρεάζει ακριβώς το ίδιο. 

Μιλάμε για δύο ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα μετά από 33 (ο ΠΑΟΚ) και 24 (η ΑΕΚ) χρόνια. Ας είναι ένας τίτλος που ίσως κριθεί στο μεταξύ τους ντέρμπι της Τούμπας, αλλά δεν θα αφαιρεθεί (είτε από τον έναν, είτε από τον άλλον) από τους αθλητικούς δικαστές. 

Ο Βασιλειάδης δεν έχει αρμοδιότητα να αναβάλει αγώνες για εκκρεμείς στην αθλητική δικαιοσύνη υποθέσεις. Η Λίγκα και η ΕΠΟ όμως, μπορούν να "μεταθέσουν" αγωνιστικές ως αρχές του αθλήματος. 

Ο Κοντονής δεν μπορεί να επέμβει στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Μπορεί όμως να "συστήσει" την άμεση και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης. 

Για πράδειγμα τα πειθαρχικά όργανα απαγορεύεται να δεχθούν αύριο οποιοδήποτε αίτημα αναβολής της υπόθεσης για τα γεγονότα της Τούμπας. Απ΄ όπου κι αν προέλθει αυτό. 

Επίσης η έφεση, που έτσι κι αλλιώς θα γίνει από τους ενδιαφερομένους, θα μπορούσε να εκδικαστεί την ερχόμενη Τρίτη, 6 Μαρτίου, αντί της καθιερομένης Πέμπτης που συνηθιζει να συνεδριάζει η επιτροπή της ΕΠΟ. 

Εδώ παίζεται ένας τίτλος και οι ομάδες οφείλουν να ξέρουν για ποιο αποτέλεσμα μπαίνουν να παίξουν στο γήπεδο.

Οι αποφάσεις για το Coriopolis του 2011 βγήκαν μόλις χθες. Επτά χρόνια μετά. Ο χρόνος έκδοσης των αποφάσεων είναι το αδύνατο σημείο της ελληνικής δικαιοσύνης. 

Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα πρέπει να υπάρχουν οι τελεσίδικες αποφάσεις για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Αν όχι, ας συνεχιστεί το πρωτάθλημα όχι με την 25η αγωνιστική (που περιλαμβάνει το ντέρμπι τίτλου των δικεφάλων), αλλά με την 26η ή την 27η.

Σε κάθε περίπτωση και για να μη γελάει όχι μόνο το Πανελλήνιο, αλλά όλη η Ευρώπη με τα χάλια μας, όταν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ βρεθούν αντιμέτωποι στην Τούμπα, θα πρέπει να υπάρχουν τελικές αποφάσεις για τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής.  

Μόνο έτσι μπορεί να δεχθεί ο φίλαθλος κόσμος πως θα υπάρχει ένα αίσθημα δικαίου για την πορεία προς τον τίτλο, αφού μετά το αποτέλεσμα του αγώνα και σε περίπτωση εκκρεμοδικίας το πρωτάθλημα δύναται να παραδοθεί με... δικαστικό επιμελητή κι όχι επειδή θα έχουν σκοράρει ο Πρίγιοβιτς ή ο Λιβάγια!
Γράψτε το σχόλιο σας...