Σημαντική η πρώτη διεθνής εμπειρία για τις Δεβελέκου και Τέρπου

Δύο ταλαντούχες αθλήτριες του Α.Ο. Διόνυσου, οι 12χρονες Ελισσάβετ Τέρπου και Αγγελίνα Δεβελέκου, έζησαν το προηγούμενο τριήμερο την πρώτη τους εμπειρία από αγώνες στο εξωτερικό.

Δύο ταλαντούχες αθλήτριες του Α.Ο. Διόνυσου, οι 12χρονες Ελισσάβετ Τέρπου και Αγγελίνα Δεβελέκου, έζησαν το προηγούμενο τριήμερο την πρώτη τους εμπειρία από αγώνες στο εξωτερικό. Κι αυτή η εμπειρία δεν θα μπορούσε παρά ν’ αποδειχτεί απόλυτα χρήσιμη, καθώς οι δύο παγκορασίδες πήραν μέρος σε τουρνουά στην Ουγγαρία, όπου δεκαετίες τώρα υπάρχει πολύ καλή οργάνωση στην επιτραπέζια αντισφαίριση, παράγεται σημαντικό έργο στις μικρές ηλικίες , συν το γεγονός ότι το όπεν είχε μεγάλη συμμετοχή και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Στα αποτελέσματα δεν καταγράφηκε κάτι ιδιαίτερο για την ελληνική πλευρά, αλλά η ουσία είναι ότι τα κορίτσια έδωσαν πολύτιμο αγωνιστικό τεστ και τα πήγαν καλά με τη συνολική τους προσπάθεια.

Το πρωτάθλημα mini cadet διεξήχθη από τις 6 έως τις 8 Ιανουαρίου στο χωριό Τάτα, που απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από τη Βουδαπέστη και συγκέντρωσε 190 συμμετοχές από 21 ευρωπαϊκές χώρες. «Το βασικό ζητούμενο αυτό ήταν, να μετρήσουν τα παιδιά τις δυνάμεις τους, να πάρουν εικόνες και εμπειρίες, που θα τα βοηθήσουν στο μέλλον και να έχουν καλή αγωνιστική εικόνα. Κι εμείς οι προπονητές χρειαζόμαστε απόλυτα τέτοιες παραστάσεις, γιατί έχουμε την ευκαιρία να δούμε και ν’ ακούσουμε πράγματα, ν’ αντιληφθούμε τις ουσιώδεις διαφορές με προηγμένες χώρες του αθλήματος. Είμαι ικανοποιημένος λοιπόν, από την παρουσία των κοριτσιών, ειδικά κατά τη δεύτερη ημέρα όταν μειώθηκε το φυσιολογικό άγχος της πρώτης συμμετοχής σε αγώνες στο εξωτερικό και είχαν καλύτερη απόδοση», δήλωσε με νόημα ο προπονητής του Α.Ο.  Διόνυσου Αλέξανδρος Μπακόλας, που επίσης βρέθηκε πρώτη φορά σε διεθνές τουρνουά. 

Στο ομαδικό έγινε ενιαία κατηγορία με αθλήτριες έως 13 ετών. Η ελληνική δυάδα αγωνίστηκε ως Α.Ο. Διόνυσου και πήρε την 28η θέση σε σύνολο 34 ομάδων. Αρχικά μετείχε στο 7ο προκριματικό γκρουπ από τα 9 που σχηματίστηκαν συνολικά. Στον εναρκτήριο αγώνα κάμφθηκε με 3-2 από την Τουρκία με την Τέρπου και τη Δεβελέκου να πετυχαίνουν από μία νίκη. Στη συνέχεια έχασε 3-0 από την Ιταλία (που σημειωτέον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε αγόρια και κορίτσια), επίσης 3-0 από την Ουγγαρία 2 και περιορίστηκε στην 4η θέση του γκρουπ. Στο δεύτερο μέρος του αγωνίσματος το ελληνικό δίδυμο έδωσε ματς κατάταξης για τις θέσεις 28-34 κι εκεί σημείωσε μόνο θετικά αποτελέσματα. Πρώτα επί της Λευκορωσίας 2 με 3-2 (από μία νίκη τα δύο κορίτσια στο ατομικό, ενώ επικράτησαν και στο διπλό), έπειτα επί της Λετονίας 1 με 3-0 και τέλος επί της Τσεχίας 2 με 3-1 (δύο νίκες η Τέρπου, μία η Δεβελέκου, χάθηκε το διπλό).

Στο απλό οι αθλήτριές μας αγωνίστηκαν στην κατηγορία U13 και αποκλείστηκαν στα προκριματικά. Η Τέρπου (νούμερο 9 στον τρέχοντα ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των παγκορασίδων) πήρε μέρος στο 9ο γκρουπ και ήρθε 3η. Έχασε από την κινεζικής καταγωγής Ουγγαρέζα Ζανγκ Γιου Τινγκ με 3-1 σετ, ακολούθως από τη Σλοβένα Αντρέα Παντελιμόν με 3-0, ενώ νίκησε τη Σλοβάκα Αλζμπέτα Πουλίκοβα με 3-0. Στον αγώνα με τη Ζανγκ είχε πάρει το 1ο σετ, ενώ έχασε το 3ο από 7-0, που ήταν μπροστά.

Η Δεβελέκου (νούμερο 10 στην ελληνική κατάταξη της κατηγορίας της) βρέθηκε στο 11ο γκρουπ και περιορίστηκε στην 4η θέση. Στον πρώτο της αγώνα ηττήθηκε 3-2 σετ από την Ουγγαρέζα Σίλβια Μπακό (αν και προηγήθηκε 2-1), στη συνέχεια έχασε 3-0 από την Τσέχα Στανισλάβα Σλεζάκοβα και 3-0 από τη Σλοβένα Νίκα Νάγκλιτς ήττα 3-0. Για τις αθλήτριες, που αποκλείονταν στην πρώτη φάση, έγιναν την τελευταία ημέρα και αγώνες «παρηγοριάς», αλλά τα δύο κορίτσια δεν πρόλαβαν ν’ αγωνιστούν επειδή έπρεπε να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής. Αθροιστικά έδωσαν 12 και 11 ατομικά παιχνίδια αντίστοιχα. Η Τέρπου είχε απολογισμό 6 νίκες και 6 ήττες και η Δεβελέκου 4 νίκες-7 ήττες. Έπαιξαν επίσης και έξι διπλά (2 νίκες-4 ήττες).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.