Σπίτι χωρίς Γιάννη, τι κουκιά να… σπείρει;

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το επικείμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τα όσα έγιναν στη συγκεκριμένη υπόθεση.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
21/08/2017 • 08:08
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
  • shares
Το να προσπαθεί οποιοσδήποτε να αμφισβητήσει την αγάπη του Γιάννη Αντετοκούνμπο για την Ελλάδα, είναι σα να επιχειρεί να πείσει ότι οι γονείς δεν αγαπούν τα παιδιά τους.

Ναι, ο Γιάννης λατρεύει την πατρίδα μας. Το δείχνει κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία και δεν υπάρχει λόγος να πιστέψει κανείς το αντίθετο, παρά τις πολλές προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία 24ωρα μέσω των social media.

Θα τολμούσα να πω μάλιστα ότι ο Αντετοκούνμπο ενδέχεται να είναι και μεγαλύτερος πατριώτης από πολλούς άλλους που εμφανίζονται ως τέτοιοι.

Ωστόσο ως νεαρός διέπραξε κι αυτός το λάθος που κάνουν σχεδόν όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Παρασύρθηκε από ανθρώπους που θεωρεί ότι θέλουν το καλό του.

Στην προκειμένη περίπτωση οι άνθρωποι των Μιλγουόκι –εκτός από την πίεση που του άσκησαν- τον συμβούλευσαν και λάθος, καθώς τον οδήγησαν στο να ανακοινώσει μέσω του λογαριασμού του στο Instagram την απόφαση και τον λόγο που τον οδήγησαν εκτός Εθνικής μπάσκετ.

Η διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθήσει είναι η εξής: Επιστρέφει στην Αθήνα, μιλάει με την ομοσπονδία, τον προπονητή, τους γιατρούς και από κοινού ανακοινώνουν την αποχώρησή του από το Ευρωμπάσκετ.

Το να προβαίνεις μονομερώς σε μια τέτοια ενέργεια είναι καταδικαστέο διότι αγνοείς τους κανονισμούς και δημιουργείς «δεδικασμένο» που μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι συμπαίκτες σου με τραγική συνέπεια τη διάλυση της ομάδας.

Βεβαίως, ο Γιάννης επανέλαβε το λάθος που είχε κάνει και πριν αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής. Τότε που συμφώνησε (όπως και άλλοι συμπαίκτες του) με τη λογική Βασιλακόπουλου που έλεγε πως «έχουμε τους παίκτες, αυτοί παίζουν, αυτό μετράει, όταν έρθει η ώρα θα πάρουμε και προπονητή…».

Όταν λοιπόν, για μια ομοσπονδία ο προπονητής είναι κάτι… τελευταίο στην ιεραρχία, πώς μπορεί να πειστεί ένας παίκτης να την ακολουθήσει;

Να τώρα που φτάσαμε να έχουμε προπονητή, αλλά χωρίς τον καλύτερό μας παίκτη!

Οι Μπακς, όπως και κάθε άλλη ομάδα του ΝΒΑ, προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Τα 100 εκ στον Γιάννη αυτοί τα δίνουν. Ούτε η ΕΟΚ, ούτε η FIBA.

Έκαναν λοιπόν, το αυτονόητο: Προστάτευσαν την επένδυσή τους εντός ΗΠΑ, αλλά την άφησαν εκτεθειμένη εντός Ελλάδος. Σιγά μη σκάσουν, σιγά μη φοβηθούν.

Τον Γιάννη είμαι σίγουρος ότι τον… έσκασαν όμως, αφού δεν είναι μαθημένος σε τακτικισμούς τέτοιου είδους. Το παιδί λατρεύει το μπάσκετ. Το παιδί αγαπά την Ελλάδα και θέλει να παίζει στην Εθνική. Του στέρησαν τη χαρά.

Η Εθνική ομάδα έχει κι άλλους Γιάννηδες (Μπουρούσης, Παπαπέτρου) οπότε κάποιου είδους… προκοπή θέλω να πιστεύω ότι θα την βρει. Το Μιλγουόκι μόνο έναν. Τον Greek Freak Γιάννη Αντετονκούμπο, τον οποίο έχει ήδη στενοχωρήσει.

Η συνέχεια στα παρκέ!
Γράψτε το σχόλιο σας...