Κίνδυνος να "σκάσουν" στα χέρια του Βασιλειάδη τα ομαδικά σπορ!

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για το πιο καυτό καλοκαίρι της πολιτικής σταδιοδρομίας του Γιώργου Βασιλειάδη.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
11/08/2017 • 08:10
Γιώργος Βασιλειάδης
  • shares
Δέκα μήνες συμπλήρωσε στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού ο Γιώργος Βασιλειάδης (ανέλαβε στις 5/11/16). Στο διάστημα αυτό πέτυχε να εξομαλύνει τις σχέσεις της κυβέρνησης με τις FIFA και UEFA, παραδίδοντάς τους τα κλειδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και να μην ασκεί τις… μελοδραματικές παρεμβάσεις του προκατόχου του (Σταύρου Κοντονή), αφήνοντας τις αθλητικές ομοσπονδίες να κάνουν τη δουλειά τους.

Σήμερα όμως διανύει το πιο καυτό καλοκαίρι της πολιτικής του σταδιοδρομίας και βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση, ίσως την πιο δύσκολη από κάθε άλλο συνάδελφό του στην κυβέρνηση.

Ο λόγος ένας και μοναδικός, αλλά ουσιαστικός. Όλα τα ομαδικά αθλήματα βρίσκονται στον... αέρα ελλείψει τηλεοπτικής στέγης και ο κίνδυνος να μην διεξαχθούν ομαλά τα πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο είναι ορατός.

Πέρα από τη γνωστή υπόθεση της Λίγκας με τη Nova, η οποία εξαντλώντας κάθε περιθώριο συνεννόησης βρήκε ώτα μη ακουόντων στο συνεταιρισμό και πλέον το θέμα φαίνεται να πηγαίνει στα δικαστήρια, τηλεοπτική στέγη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ως τώρα για τις Football League, Basket League, Volley League και την Α1 του Πόλο.

Κι αν στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί ένα σημαντικό ποσό από τη Nova (σαφώς μειωμένο σε σχέση με πέρυσι), στο μπάσκετ εξασφαλισμένη τηλεοπτική στέγη έχουν μόνο ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ κι ο 
Παναθηναϊκός (στο έτερο συνδρομητικό κανάλι). Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Άρης, ούτε κάποια άλλη ΚΑΕ.

Πέρυσι η ΕΤ-3 «μπήκε μέσα» από τη Football League και δείχνει να μην ενδιαφέρεται για εφέτος. Οι υπόλοιπες 11 ομάδες της Basket League ζητούν από την ΕΡΤ περίπου το ίδιο συμβόλαιο που είχαν πέρυσι με τη Nova, αλλά η κρατική τηλεόραση δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να το προσφέρει.

Στο ίδιο μήκος κύματος (χωρίς τηλεόραση) πορεύονται και το Βόλεϊ με το Πόλο. Κι όταν δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, τα πράγματα δυσκολεύουν για τις ομάδες και στα διαφημιστικά έσοδα (πινακίδες στα γήπεδα, διαφήμιση στις φανέλες), αλλά και στην παρουσία των χορηγών που συνέβαλαν οικονομικά.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ένα brand name όπως αυτό του Παναθηναϊκού, έχει ήδη βρεθεί με όλα τα ερασιτεχνικά του τμήματα εκτός πρωταθλημάτων στις πρώτες τη τάξει κατηγορίες. Το τι μπορεί να συμβεί σε ομάδες και σωματεία μικρότερου βεληνεκούς, χωρίς τη στήριξη της τηλεόρασης, δεν είναι δύσκολο να το φανταστεί κάποιος.

Η κυβέρνηση επέβαλε φορολογία 10% στη συνδρομητική τηλεόραση και 5% στο internet προκαλώντας σημαντικές απώλειες στη βάση συνδρομητών των αντίστοιχων εταιρειών, που δυσκολεύονται πλέον να στηρίξουν τον εγχώριο αθλητισμό, αφού μαζί με τα έξοδα παραγωγής κάθε αγώνα, πιθανόν τα ξένα αθλητικά γεγονότα να τους κοστίζουν φθηνότερα!

Ποιος μένει λοιπόν; Μόνο η κρατική τηλεόραση. Μόνο η ΕΡΤ για να στεγάσει τη Β΄ Εθνική, το Μπάσκετ, το Βόλεϊ και το Πόλο.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει δει τη βόμβα που απειλεί όλα τα ομαδικά σπορ να στρογγυλοκάθεται στα χέρια του. Το φυτίλι της έχει ήδη ανάψει και πρέπει κάποιος να το σβήσει πριν φτάσει στον πυροκροτητή. Υπάρχει κανείς; 
Γράψτε το σχόλιο σας...