World Table Tennis Day: Το άθλημα γιορτάζει

Ξεχωριστή η αυριανή μέρα για τους ανθρώπους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά και τους πιστούς φίλους του αθλήματος, απανταχού στον κόσμο. Γιορτάζουν την Παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ, που από πέρσι έχει θεσπίσει η διεθνής ομοσπονδία (I.T.T.F.), με αφορμή το γεγονός ότι η 6η Απριλίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Ξεχωριστή η αυριανή μέρα για τους ανθρώπους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά και τους πιστούς φίλους του αθλήματος, απανταχού στον κόσμο. Γιορτάζουν την Παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ, που από πέρσι έχει θεσπίσει η διεθνής ομοσπονδία (I.T.T.F.), με αφορμή το γεγονός ότι η 6η  Απριλίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη. 

Επισήμως είναι γνωστό ότι θα γίνουν περίπου 100 εκδηλώσεις σε 45 χώρες όλων των ηπείρων και θα πάρουν μέρος περισσότερα από 1.000 άτομα. Θ’ απολαύσουν χαλαρό παιχνίδι έξω από την πίεση αγώνων, θ’ αναδείξουν τη δημοτικότητα του ολυμπιακού αθλήματος και θα διαδώσουν τη γοητεία του. Βασικός σκοπός να υπογραμμίσουν ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση παίζεται απ’ όλους και οπουδήποτε! Στις εορταστικές εκδηλώσεις θα μετάσχει βέβαια, για δεύτερη χρονιά και η Ελλάδα. Σωματεία-μέλη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. από διάφορες περιοχές οργανώνουν αύριο events και προσκαλούν και τον απλό κόσμο να δώσει το «παρών». Σύμφωνα με την ενημέρωση, που έχει η ομοσπονδία, στο πνεύμα της γιορτής θα κινηθούν ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, οι Σάρισες Φλώρινας, ο Α.Σ. Ίφιτος Πατρών, ο Α.Σ. Άλφα, o A.O. Ιλισσός Καλλιθέας, ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης. Να θυμηθούμε τις εκδηλώσεις προτρέποντας όλους τους φιλάθλους να έρθουν σε επαφή με το δημοφιλές σπορ και να το γνωρίσουν καλύτερα.

Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει τη δράση του στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Λυκείου (δίπλα στο Mediterranean Cosmos). Ο χώρος θα είναι ανοιχτός από τις 10.00 το πρωί και περιμένει εκατοντάδες παιδιά να γεμίσουν τις κερκίδες του γυμναστηρίου. Θα στηθεί ένα τραπέζι στο κέντρο, παραβάν περιμετρικά και θα κληθεί και ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδίας για να μιλήσει στους μαθητές. Για περίπου 40 λεπτά θα κάνουν επίδειξη οι Νίκος Γραμμένος και Παναγιώτης Σιαμίδης, αθλητές του Ηρακλή, που πριν από λίγες ημέρες αναδείχτηκε πρωταθλητής στην Α2 κατηγορία. Επίσης, θα παραστούν δύο ή τρεις ποδοσφαιριστές του Ηρακλή (τα ονόματά τους θα κρατηθούν σαν έκπληξη προς τους μικρούς μαθητές), ενώ την ίδια μέρα θα τοποθετηθεί τραπέζι πινγκ πονγκ στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ηρακλής στη Μίκρα (και όχι μόνο για την περίσταση) έτσι ώστε οι αθλητές των ποδοσφαιρικών τμημάτων να μπορούν πριν ή μετά τις προπονήσεις τους να παίξουν, αλλά και να αναπτύξουν περισσότερο τα αντανακλαστικά τους και την αντίληψη.
Ο Α.Σ. Άλφα θα πραγματοποιήσει και φέτος την εκδήλωσή του στην έδρα του στον Πειραιά (Λεβαδείας και πάροδος Μαυρογένους στο ειδικό σχολείο Πειραιά, κοντά στο ύψος της Θηβών 88). Θ’ ανοίξει τις πόρτες του από τις 18.00 έως τις 22.00 και προσκαλεί τους φίλους του αθλητισμού να σπεύσουν για χαλαρωτικό παιχνίδι και γνωριμία με το άθλημα. Στις 20.00 και για μιάμιση ώρα θα πραγματοποιηθεί επίδειξη από πρωτοκλασάτους αθλητές, ενώ ο σύλλογος θα έχει φροντίσει για μουσική και αναψυκτικά. Οι διεθνείς αθλητές, που έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παραβρεθούν στις εγκαταστάσεις του Άλφα, είναι οι Κώστας Λαγογιάννης, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Αγγελίνα Παπαδάκη, Κωνσταντίνος Αγγελάκης και Γιώργος Σταματούρος.

Στην Αλεξανδρούπολη τα τοπικά σωματεία Μ.Γ.Σ Εθνικός και Α.Σ. Φάρος καλούν τα δημοτικά σχολεία της πόλης στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου δημοτικού για να μάθουν καλύτερα το ολυμπιακό άθλημα. Η εκδήλωση θα γίνει σε ώρες διδασκαλίας (πρώτη ζώνη 09:00-09:45, τέταρτη και τελευταία ζώνη 12:00-12:45) και το κάθε σχολείο έχει δικαίωμα να δηλώσει μέχρι δύο τάξεις, οι οποίες θα παρευρεθούν για μία ώρα στο προπονητικό κέντρο. Λόγου του περιορισμένου χώρου μπορούν να φιλοξενηθούν έως και τρεις τάξεις σε κάθε ζώνη ώρας και σε περίπτωση περισσότερων συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσα σχολεία συμμετάσχουν θα ετοιμάσουν μια ομαδική ζωγραφιά ανά τάξη με θέμα «το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης». Η καλύτερη ζωγραφιά θα βραβευτεί και θ’ ανακοινωθεί την επόμενη μέρα, ενώ παράλληλα όλες οι ζωγραφιές θα κοσμούν τους χώρους προπόνησης των δύο σωματείων.
Στη Φλώρινα ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες (πρωταθλητής φέτος στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών) προσκαλεί την Τετάρτη όλο τον κόσμο να διασκεδάσει παίζοντας πινγκ πονγκ. «Ορμητήριο» η Πλατεία Γεωργίου Μόδη. Το σωματείο θα τοποθετήσει τραπέζια από τις 09:00 έως τις 15:00 και περιμένει όλους τους φιλάθλους με το σύνθημα «Join Us».
Στην Πάτρα ο Α.Σ. Ίφιτος (ομάδα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών) συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας με σκοπό την προώθηση του αθλήματος. Ήδη από τις 4 Απριλίου οι εγκαταστάσεις της ομάδας είναι ανοικτές στο κοινό ώστε να έρθει να γνωρίσει το άθλημα, ανεξάρτητα από ηλικία ή επίπεδο και να χαρεί με άφθονα παιχνίδια ενάντια σε έμπειρους αθλητές. «Έχουν κληθεί επαγγελματικές ομάδες, νηπιαγωγεία και σχολεία, Α.Με.Α. και ο οποιοσδήποτε θέλει να δοκιμάσει ή να δει πως παίζεται το άθλημα».

Ο Α.Ο. Ιλισσός Καλλιθέας, ένας νέος σύλλογος στο άθλημα, οργανώνει δράση στην έδρα του και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φίλους του πινγκ πονγκ να τον επισκεφτούν και να ψυχαγωγηθούν με τη μικρή ρακέτα. Ο προπονητικός χώρος του σωματείου είναι στη διεύθυνση Δημητρακοπούλου 81 στην Καλλιθέα και θα είναι ανοιχτός για το κοινό στις ώρες από τις 18.00 έως τις 22.30.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το βίντεο-προώθηση της φετινής προσπάθειας στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=lTFjyFvrnIk, αλλά και να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τη World Table Tennis Day στην ιστοσελίδα TT4ALL.com.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.