Άλωσε την Μασσαλία…

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός παίζοντας ψυχωμένα και με μεγάλο πάθος πέτυχε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ και βλέπει πλέον ακόμα και πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 82' ο Φετφατζίδης το γκολ για τους ερυθρόλευκου που πήγαν αποδεκατισμένοι στην Μασσαλία, αλλά έπαιξαν ποδόσφαιρο κυριαρχίας και άξιζαν τη νίκη.

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός παίζοντας ψυχωμένα και με μεγάλο πάθος πέτυχε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ και βλέπει πλέον ακόμα και πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 82′ ο Φετφατζίδης το γκολ για τους ερυθρόλευκου που πήγαν αποδεκατισμένοι στην Μασσαλία, αλλά έπαιξαν ποδόσφαιρο κυριαρχίας και άξιζαν τη νίκη. Οι πειραιώτες έφτασαν τους 6 βαθμούς ξεπερνώντας την Ντόρντμουντ που έμεινε στους 4, με τους Μαρσεγιέζους να έχουν 7, και την Άρσεναλ με 11. Οι πρωταθλητές Ελλάδας κρατάνε πλέον την τύχη στα χέρια τους καθώς υποδέχονται την αδιάφορη Αρσεναλ την ώρα που η Ντόρντμουντ θα μονομαχεί με την Μαρσέιγ.


Τα αρχικά πλάνα
Ο Ντιντιέ Ντεσάν ξεκίνησε με ένα κλασικό 4-3-3, με τον Μανταντά κάτω από τα δοκάρια, τον Καμπορέ στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Τραορέ στο αριστερό και τους Ντιαβαρά και Ν’Κούλου κεντρικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Ντιαρά σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τους Σεϊρού και Βαλμπουενά μπροστά του, τον Ρεμί στο δεξί ακρο, τον Αντρέ Αγιού στο αριστερό και τον Τζόρτνταν Αγιού στην κορυφή της επιθετικής γραμμής.


Από την άλλη ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε με το Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια για τους ερυθρόλευκους, ο Τοροσίδης στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Μαρκάνο στο αριστερό και κεντρικό δίδυμο ο Μέλμπεργκ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Στη μεσαία γραμμή ο Μοδέστο και ο Μανιάτης σε ρόλο κεντρικών χαφ, ο Φουστέρ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, δεξιά ο Μιραλάς αριστερά ο Χολέμπας και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ στο κλασικό 4-2-3-1.


Τον σταμάτησε ο Μανταντά
Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας να παίξει την ευρωπαϊκή του ύπαρξη, αν και εξαρχής τα δεδομένα δεν ήταν με το μέρος του. Οι πρωταθλητές Ελλάδας παρατάχθηκαν αποδεκατισμένοι στη μεσαία γραμμή, καθώς οι Μακούν, Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα έμειναν εκτός μάχης, τραυματίες και ο Βαλβέρδε σκαρφίστηκε διάφορα κόλπα προκειμένου να καλύψει το τεράστιο κενό στη νευραλγική θέση των κεντρικών χαφ.

Ελλείψει λοιπόν των δημιουργικών κεντρικών χαφ ο Βαλβέρδε έριξε το βάρος της ανάπτυξης του παιχνιδιού του Ολυμπιακού στα άκρα με τους ταχύτατους Μιραλάς και Χολέμπας. Παράλληλα με την τοποθέτηση του Μανιάτη δίπλα στον Μοδέστο ο Ισπανός ήθελε να κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Μέγιερι και να μην επιτρέψει στους παίκτες της Γαλλικής ομάδας να απειλούν με ευκολία.
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά με παίκτες αποφασισμένους να τα δώσουν όλα για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κυριαρχήσουν στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και μάλιστα σημείωσαν και γκολ στο 11ο λεπτό που όμως σωστά ακυρώθηκε, καθώς ο Μέλμπεργκ που σκόραρε ήταν ελάχιστα πιο μπροστά από την άμυνα της Μαρσέιγ.

Ο Ολυμπιακός είχε δώσει γήπεδο στους γάλλους καθώς ήθελε να βρει τους χώρους ώστε να χτυπήσει στην κόντρα. Παράλληλα είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους στην άμυνά του με αποτέλεσμα η Μαρσέιγ να απειλεί κυρίως με μακρινά σουτ , τα οποία όμως δεν ήταν και τόσο επικίνδυνα για το Μέγιερι.
Όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και έδινε πολύ έντονα την αίσθηση ότι μπορούσε να πάρει τη νίκη μέσα στη Μασαλία.

Στο 37΄ οι ερυθρόλευκοι έχασαν μια πολύ σημαντική διπλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ύστερα από ατομική προσπάθεια ο Μιραλάς βγήκε μόνος του από αριστερά της περιοχής, σούταρε αλλά  ο Μανταντά απέκρουσε σε πρώτη φάση και στη συνέχεια ο Χολέμπας έπιασε το δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα άλλαξε πορεία, ο Μανταντά όμως γύρισε το σώμα του στον αέρα και έδιωξε σε κόρνερ…

Οι γάλλοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα και ένα λεπτό αργότερα ο Μανταντά πέφτοντας στην αριστερή του γωνία έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μανιάτη κρατώντας την εστία του ανέπαφη και στερώντας από τον Ολυμπιακό τη χαρά ενός γκολ που σίγουρα δικαιούταν στο πρώτο μέρος του ματς.


Χρυσή αλλαγή ο “Φέτφα”
Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι Γάλλοι έπιασαν στο ύπνο την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 49ο λεπτο.

Ο Αντρέ Αγιού έκανε τη σέντρα από αριστερά της περιοχής, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στα πόδια του Βαλμπουενά που μέσα από τη μικρή περιοχή δεν έπιασε καλά του σουτ, με τον Μέγιερι να τη βρίσκει με το πόδι και  να διώχνει σε κόρνερ…

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου φάνηκε πως λειτούργησε ευεργετικά για τη Μαρσέιγ που μπήκε πολύ πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και είχε κλείσει στα καρέ του τον Ολυμπιακό με τον Αντρέ Αγιού να χάνει άλλη μια πολύ καλή ευκαιρία για γκολ στο 56ο λεπτό.
Στο 59′ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ με το Μιραλάς να χάνει την ευκαιρία του ματς! Ο Βέλγος ξεπέρασε άψογα τον Καμπορέ, βγήκε τετ-α-τετ με τον Μανταντά από αριστερά της περιοχής, έπιασε το σουτ, ο γκολκίπερ της Μαρσέιγ όμως απέκρουσε για ακόμα μια φορά!

Από το 15ο λεπτό και μετά το παιχνίδι είχε ανοίξει επικίνδυνα καθώς ο Ολυμπιακός έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ ενώ και η Μαρσέιγ ήθελε να πάρει τη νίκη αν και δεν θα τη χάλαγε και ο βαθμός της ισοπαλίας σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού.
Με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και τη μια φάση να διαδέχεται την άλλη μπροστά στις δυο εστίες ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει προσπαθώντας να φτάσει σε ένα γκολ, όμως στο 72ο λεπτό λίγο έλειψε να σκοράρει η Μαρσέιγ αλλά ο Μέγιερι σταμάτησε με εντυπωσιακή απόκρουση την κεφαλιά του Αλού Ντιάρα.
Και ενώ όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξε ότι εννοούσε τα όσα έλεγε στην συνέντευξη τύπου ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η νίκη για πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ισπανός έριξε στη μάχη το Φετφατζίδη στη θέση του Χολέμπας θέλοντας έναν ακόμα δημιουργικό ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να βγάλει μπροστά την ομάδα.

Ο Βαλβέρδε δικαιώθηκε με τον Φετφατζίδη να σκοράρει στο 82ο λεπτό και να δίνει στον Ολυμπιακό το προβάδισμα.
 Ο Γέστε αρκετά έξω από την περιοχή με το αριστερό έστειλε συστημένη την μπάλα εκεί όπου βρισκόταν ο Φετφατζίδης που έπιασε με τη μία το σουτ από αριστερά της περιοχής και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μανταντά ο οποίος αυτή τη φορά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ!

Οι παίκτες της Μαρσέιγ προσπάθησαν να απαντήσουν γρήγορα καθώς πλέον ο χρόνος τους πίεζε και στο 85ο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ με το Μέγιερι να κάνει άλλη μια σπουδαία απόκρουση
Ο Αγιού σέντραρε από αριστερά, ο Ρεμί έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, και ο Ούγγρος τερματοφύλακας έσωσε με τα πόδια.

Η πίεση των Γάλλων δεν έφερε αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός δραπέτευσε από το Βελοντρόμ με τεράστιο διπλό και πλέον χρειάζεται ένα βαθμό για την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ ενώ με νίκη επί της Άρσεναλ και ήττα της Μαρσέιγ στη Γερμανία οι πρωταθλητές θα πάρουν το εισιτήριο για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ


Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Τραορέ, Ενκούλου, Ντιαβαρά, Καμπορέ, Ντιαρά, Σεϊρού (61′ Εμπιά), Βαλμπουενά (73′ Λούτσο Γκονζάλες), Α. Αγιού, Ρεμί, Τζ. Αγιού (61′ Ζινιάκ).
Στον πάγκο: Μπρασιλιάνο, Αθπιλικουέτα, Μορέλ, Αμαλφιτανό.


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μοδέστο, Φουστέρ (46′ Γέστε), Χολέμπας (75′ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζεμπούρ (89′ Ποτουρίδης).
Στον πάγκο: Κοστάντσο, Φέισα, Αμπντούν, Πάντελιτς.



 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.