Μαδάνε τη… μαργαρίτα με φόντο τις εκλογές στην ΕΠΟ

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τον κίνδυνο να τιναχτούν στον αέρα οι εκλογές της ΕΠΟ.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
06/10/2016 • 08:48
Τα γραφεία της ΕΠΟ.
  • shares
Θα γίνουν τελικά οι εκλογές της ΕΠΟ στις 26 Οκτωβρίου ή όχι; Φαίνεται πως όσες… μαργαρίτες κι αν μαδήσει κανείς, δύσκολα θα πάρει τη σωστή απάντηση.

Αυτή καλείται να την δώσει πλέον το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο ανέλαβε από χθες να εξετάσει δύο νέες προσφυγές.

Η μία είναι από την αντιπολίτευση, της οποίας ηγείται ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας κ. Γραμμένος και η άλλη από τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ κ. Μητρόπουλο, ως εκπρόσωπο του σωματείου Αιγάλεω.

Και οι δύο ζητούν από το Διαιτητικό Δικαστήριο να διορίσει προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ μια και η θητεία της νυν διοίκησης έληξε χθες.

Μόνο που η αντιπολίτευση θέλει αυτή την προσωρινή διοίκηση έως τις εκλογές, δηλαδή για 20 μέρες, ενώ ο Βίκτωρ Μητρόπουλος για πάνω από 5 ή 6 μήνες ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα, την οποία όπως υποστηρίζει αγνοεί και η αντιπολίτευση.  

Διότι από την εποχή υφυπουργείας Γιώργου Ορφανού υπάρχει νόμος που προβλέπει τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης με τη δυνατότητα ψήφου ενός εκπροσώπου ανά δέκα σωματεία. Δηλαδή, δίνεται η δυνατότητα ψήφου σε περίπου 500 εκπροσώπους.

Νόμος που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ, λόγω των απειλών της FIFA που πλέον δεν υπάρχουν στον ορίζοντα, και που με την επικαιροποίησή του από το νόμο Κοντονή εξακολουθεί να αποτελεί νόμο του κράτους και να είναι σε ισχύ.

Κι όμως, ακόμα και η αντιπολίτευση θεωρεί ότι μπορούν οι εκλογές να διεξαχθούν με αντιπροσωπεία τριών μόνο εκπροσώπων από κάθε Ένωση.

Ο Βίκτωρ Μητρόπουλος, λοιπόν, που όλοι του αναγνωρίζουν ότι διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα νομικά δεδομένα του ποδοσφαίρου, θεωρεί ότι αν οι εκλογές γίνουν με τρεις ψηφοφόρους από κάθε Ένωση, ο χαμένος θα ασκήσει προσφυγή επί της διαδικασίας και θα την ακυρώσει.

Υπάρχει δηλαδή κίνδυνος να τιναχτούν οι εκλογές στον αέρα και αντί τα προβλήματα του ποδοσφαίρου να βρουν τη λύση τους, να υπάρξει μεγαλύτερη περιπέτεια για το άθλημα στο σύνολό του.

Το μάδημα της μαργαρίτας θα συνεχιστεί λοιπόν για μερικές ακόμα ημέρες μέχρι το Διαιτητικό Δικαστήριο, που αποτελείται πλέον από τακτικούς δικαστές, πάρει τις αποφάσεις του. 
Γράψτε το σχόλιο σας...