Οι πρώτοι που έχασαν τη... μπάλα ήταν οι παράγοντες της Λίγκας!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις εξελίξεις στην Σούπερ Λιγκ και τις ευθύνες των ομάδων.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
01/09/2016 • 08:19
Tα γραφεία της Λίγκας.
  • shares
Ο Χρήστος Πανόπουλος είναι εδώ και καιρό από τις... παλιοσειρές της Supeleague. Είναι ο πιο παλιός παράγοντας μεταξύ των 16 και τον σέβομαι απεριόριστα γιατί τα μάτια του έχουν δει πάρα πολλά στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Αυτό όμως, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τη χθεσινή του παρέμβαση, αμέσως μετά το τέλος της επανεκλογής του αντιπροέδρου της Ξάνθης, Γιώργου Στράτου, στη θέση του προέδρου του συνεταιρισμού.

Διότι ο νέος πρόεδρος βγήκε από την αίθουσα του ΔΣ και είπε μόνο ένα "ευχαριστώ", ενώ ο κ. Πανόπουλος μετέφερε στα ΜΜΕ αυτά που οι φίλαθλοι των ομάδων θα ήθελαν να ακούσουν από τον ίδιο τον πρόεδρο της Λίγκας!

Μια Λίγκα που φαίνεται έτοιμη να παραδώσει τα ηνία (οικονομικών και μάρκετινγκ) σε κάποια πολυεθνική εταιρεία για να μη δώσει δικαιώματα (όπως είπε ο κ. Πανόπουλος) με την επιλογή ενός ή κάποιων προσώπων που θα έκαναν αυτή τη δουλειά.

Άρα αμέσως - αμέσως έχουμε την πρώτη ομολογία για τις έντονες διαφωνίες που υπάρχουν μέσα στο συνεταιρισμό.

Θυμίζω ότι η κίνηση των 12 επικροτήθηκε από τα ΜΜΕ επειδή κάτι πήγαινε να αλλάξει. Επειδή πήγαινε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ποδοσφαίρου.

Κι αυτή την κίνηση θυμίζω επίσης ότι στήριξαν με ανακοινώσεις τους και οι 4 μεγάλες ΠΑΕ. Μια κίνηση που είχε ως "αρχή" το κομμάτι διαιτησία και ως "τέλος" την ανακατανομή των εσόδων των ΠΑΕ.

Που βρισκόμαστε σήμερα; Με τη διαιτησία και το περίφημο "ισπανικό μοντέλο" να μην προβλέπεται καν από το καταστατικό της Λίγκας και τον κανονισμό διαιτησίας της ΕΠΟ και στο θέμα των εσόδων στον... πάτο, αφού δεν υπάρχει πρωτάθλημα, άρα ούτε ευρώ έσοδα.

Και μετά ακούω τον έμπειρο Χρήστο Πανόπουλο να λέει ότι "'αλλοι ευθύνονται για την αναβολή του πρωταθλήματος και όχι η Λίγκα".

Μα αν ήταν ενωμένη η Λίγκα και οι 12 ΠΑΕ, όπως αρχικά είχαν εμφανιστεί πριν αρχίσουν να... φυλλορρούν, η ΕΠΟ θα υποχρεωνόταν να τηρήσει τα συμφωνημένα κι ο Σταύρος Κοντονής δεν θα ανέβαλε την έναρξη του πρωταθλήματος.

Όταν όμως ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ανακοίνωσαν ότι δεν κατεβαίνουν να αγωνιστούν με αυτούς του πίνακες διαιτητών του Γκρούτση, δεν είδα καμία κίνηση των 12 να συνηγορεί ώστε να συμβάλει στην αλλαγή τους.

Όπως δεν είδα καμία Λίγκα (ούτε καν χθες που έχει νέο πρόεδρο) να "απειλεί" ως όφειλε την ΕΠΟ του Γκιρτζίκη με αγωγές εκατομμυρίων για διαφυγόντα κέρδη, αφού "άλλοι φταίνε για την αναβολή της έναρξης" κι όχι οι ομάδες. Αντ΄ αυτού έστειλε επιστολή σε FIFA και UEFA για να τους πει όσα ήδη γνωρίζουν!

Γιατί  τα έκπτωτα με τελεσίδικο βούλευμα μέλη της ΕΠΟ θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί (και να μη περιμένουν την 9η Σεπτεμβρίου, οπότε ληγει το 15νθήμερο του νόμου) για να έχουμε σέντρα στις 10 του μήνα. Γιατί με τους ίδιους πίνακες διαιτητών και χωρίς το "ισπανικό μοντέλο" με τους διεθνείς παρατηρητές που ακόμα και η FIFA πρότεινε, δεν φαίνεται να έχουμε!

Ας μη κοροϊδευόμαστε λοιπόν μεταξύ μας. Οι ομάδες, αν ήθελαν και αν ήταν ενωμένες στην κοινή προσπάθεια που είχαν ευαγγελιστεί οι 12, θα μπορούσαν να υποχρεώσουν την ΕΠΟ του τελειωμένου πλέον Γκριτζίκη να ακολουθήσει τα "θέλω τους".

Δεν ήθελαν όμως, η καθεμία για τους δικούς της λόγους. Και τώρα αναζητούν άλλοθι για ένα πρωτάθλημα που έχει απαξιωθεί κυρίως και πρώτα απ΄ όλα από τους ίδιους τους παράγοντες της Superleague, κάποιοι από τους οποίους ψήφισαν υπέρ του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού στη ΓΣ της ΕΠΟ, την ώρα που δήλωναν "πίστη" στην κίνηση των 12.

Μιλάμε για τους ίδιους παράγοντες που θέλουν να δώσουν το managment της Λίγκας σε πολυεθνική εταιρεία, όταν ξέρουν ότι τουλάχιστον δύο τέτοιες εταιρείες κολοσσοί έχουν εδώ και χρόνια διαγνώσει ότι η Superleague δεν αντέχει πάνω από 14 ομάδες!

Μα καλά, κανένας από τους 16 δεν έχει καθρέπτη στο σπίτι του να ρίξει μια ματιά;
Γράψτε το σχόλιο σας...