BREXIT: Το 3ο "όχι" της Βρετανίας στη γερμανική ηγεμονία!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για το brexit και την άρνηση των Βρετανών στη γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
27/06/2016 • 08:17
Η σημαία της Μεγάλης Βρετανίας
  • shares
Παρά τα λάθη της διαχρονικά η Βρετανία (είτε ως αυτοκρατορία, είτε με την πιο σύχρονη μορφή της) επιχειρούσε να επέμβει με θετικό τρόπο στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα.

Το έκανε μια φορά με τη Γαλλία του Ναπολέοντα, όταν αυτός προσπάθησε να υποτάξει σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη κι άλλες τρεις με τη Γερμανία.

Την πρώτη με τη γερμανική αυτοκρατορεία, τη δεύτερη με τον παραλογισμό της ναζιστικής Γερμανίας και την τρίτη μόλις πριν λίγα 24ωρα με το BREXIT, απόρροια της άρνηση των πολιτών της να αποδεχθούν την γερμανική ΕΕ.

Οι συνέπειες του BREXIT είναι δύσκολο να υπολογιστούν άμεσα. Θα τις δούμε στο βάθος των επόμενων μηνών και ανάλογα με τις αντιδράσεις των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

Αν η γερμανική ΕΕ θελήσει να τιμωρήσει τη Βρετανία επιδιώκοντας την απομάκρυνσή της ως το... μίασμα της Ευρώπης, θα καταφέρει έναν Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο. Αυτή τη φορά τον οικονομικό, που επέλεξε με μεθοδικότητα για να υποτάξει την Ευρώπη, κάτι που δεν κατάφερε με τους δύο παγκόσμιους πολέμους που προκάλεσε. Μόνο που ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να τον κερδίζει, στο τέλος θα τον χάσει κι αυτόν!

Αν Βερολίνο και Βρυξέλλες κινηθούν περισσότερο διπλωματικά, προσποιούμενοι κάτι που σίγουρα δεν τους αρέσει, δηλαδή ότι "αποδέχονται" την βούληση των πολιτών και την δημοκρατία των εκλογών και των δημοψηφισμάτων, τότε ίσως κερδίσουν το χρόνο που χρειάζονται για την αλλαγή πολιτικής που θα κρατήσει την ΕΕ ενωμένη.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η συμπεριφορά έναντι των χωρών μελών να αλλάξει άρδην. Αν η γερμανική ΕΕ ενεργήσει στην περίπτωση της Βρετανίας όπως σε αυτήν της Ελλάδας, τότε η καταστροφή που θα υποστεί θα είναι ανυπολόγιστη.

Πρώτον γιατί Ελλάδα και Βρετανία είναι διαφορετικά μεγέθη και δεύτερον γιατί οι τράπεζες ανά την Ευρώπη, όσο κι αν οι πολίτες υποχρεώνονται να τις ανακεφαλαιοποιούν με τους αβάσταχτους φόρους που τους επιβάλλονται, είναι σε τόσο τραγική κατάσταση που δεν θα αντέξουν την αναμέτρηση του... τσαμπουκά της Γερμανίας και το φαινόμενο του ντόμινο θα είναι αδύνατον να βρει φρένο.

Η "ημέρα της ανεξαρτησίας" της Βρετανίας μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την ΕΕ, αν αποφασίσει να επιστρέψει στις βασικές αρχές της. Δηλαδή στη δικαιοσύνη, την ισότητα, την καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχιας, αντί της γερμανικής ηγεμονίας που βιώνει τα τελευταία χρόνια.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει ως τέτοιο και να πάψει να είναι η... ουρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου είναι οι διορισμένοι (και μη εκλεγμένοι από τους πολίτες) επίτροποι εκείνοι που κάνουν τη βρώμικη δουλειά της παγκόσμιας ελίτ, των πολυεθνικών και των κάθε είδους λόμπι που έχουν συνηθίσει να εξυπηρετούν (με το αζημίωτο φυσικά).

Αν το BREXIT δεν αποτελέσει μάθημα, η πλήρης αποσύνθεση της ΕΕ θα είναι απλά ζήτημα χρόνου.
Γράψτε το σχόλιο σας...