Παρασκευή και... 24. Το παρασκήνιο στο φορτε του!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog τις εξελίξεις στην ΕΠΟ εν όψει της τακτικής Γενικής Συνέλευσης, την Παρασκευή.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
20/06/2016 • 08:00
Ο Γιώργος Γκιρτζίκης
  • shares

Του... Γκιρτζίκη γίνεται τις τελευταίες ημέρες στο παραγοντικό προσκήνιο, κάτι που αναμένεται να κορυφωθεί έως την προσεχή Παρασκευή στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. 

Οι πρόεδροι και τα μέλη των Ενώσεων που θα κληθούν να ψηφίσουν τον ετήσιο διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της ομοσπονδίας πιέζονται όσο ποτέ από τα δυο μπλοκ που έχουν σχηματιστεί.

Αυτό του Ολυμπιακού, που στηρίζει τη νυν διοίκηση και το άλλο της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού που επιδιώκει την ανατροπή της. 

Στόχος όλων η επικράτηση. Από την πλευρά του ο Γκιρτζικης θέλει να πάρει με μεγάλη διαφορά την έγκριση των πεπραγμένων της διοίκησης του κι από την άλλη ο στόχος είναι το οριακό αποτέλεσμα. 

Θυμίζω οτι επι Σοφοκλή Πιλάβιου η αντίστοιχη ΓΣ τον οδήγησε σε παραίτηση με αποτέλεσμα 32-23 υπέρ του απολογισμού. Όμως σε τέτοιες περιπτώσεις οι διοικήσεις παίρνουν συνήθως δικτατορικά ποσοστά! Όταν οι ψήφοι μοιράζονται η αντίστροφη μέτρηση θεωρείται δεδομένη. 

Για τον Γκιρτζίκη βέβαια ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση η παραίτηση ειναι άγνωστη λέξη. Θα το παλέψει μέχρι τέλους με στόχο να φτάσει στις εκλογές του Οκτωβρίου. 

Όταν ένας πρόεδρος της ΕΠΟ, που υποτίθεται οτι κάνει το χόμπι του μονο και μόνο για να βελτιώσει την εικόνα του αθλήματος που προΐσταται, λέει σε 12 προέδρους ΠΑΕ (που έγιναν 14 με την προσθήκη ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) "ας μη κατέβουν στο πρωτάθλημα", απαντώντας αρνητικά στα αίτημα τους, η συζήτηση λαμβάνει τέλος.

Ο χομπίστας λέει ουσιαστικά στους παράγοντες που βάζουν τα χρήματα τους να πάνε να... πνίγουν. Μόνο που αυτή τη φορά η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ δεν είναι με την ΕΠΟ για να υπάρξει ο γνωστός "μπαμπούλας". 

Αυτή τη φορα γνωρίζουν και εκτός συνόρων οτι η ΕΠΟ δεν είναι "αθώα του αίματος" του χώρου που εχει ταχθεί να υπηρετεί. Κι οτι ο περίφημος κώδικας δεοντολογίας δεν έχει ακόμα εναρμονιστεί για να αναλάβουν δράση οι δικαστές. 

Οπότε ακόμα κι αν την Παρασκευή η διοίκηση Γκιρτζίκη πάρει το μήνυμα, αλλά αρνηθεί να το ερμηνεύσει, νομίζω ότι αυτό θα συμβεί με παρέμβαση που δεν θα αρέσει σε αρκετούς στο Γουδί. 

Το κατά πόσο θα εμπλέκει στην υπόθεση και ο Σταυρος Κοντονής με νομοθετική παρέμβαση η μια απλή ενημέρωση στις διεθνείς ομοσπονδίες είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία και ανάλογα με το αποτέλεσμα της Παρασκευής. 

ΥΓ: Από χθες οι δυο μεγάλες εταιρείες αθλητικής ένδυσης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο (γερμανικών συμφερόντων) πρέπει να νιώθουν εκτεθειμένες από τα ασιατικά χέρια παραγωγής των προϊόντων τους. Η μπάλα του Euro έσκασε στο γήπεδο και οι φανέλες σκίστηκαν λες και ήταν από... χαρτί. Κάτι σαν τα... πειραγμένα λογισμικά των γερμανικών αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας!Γράψτε το σχόλιο σας...