Η μοναξιά του πρώτου και το καλοκαίρι της τακτικής!

«Μόνος» εναντίον «όλων» φαίνεται πως είναι το έργο που παίζεται τις τελευταίες εβδομάδες και θα παιχτεί όλο το καλοκαίρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
13/06/2016 • 08:08
Συμβούλιο Σούπερ Λιγκ
  • shares
«Μόνος» εναντίον «όλων» φαίνεται πως είναι το έργο που παίζεται τις τελευταίες εβδομάδες και θα παιχτεί όλο το καλοκαίρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπου «μόνος» είναι ο Ολυμπιακός και «όλοι» οι υπόλοιπες 15 ΠΑΕ της Λίγκας, αλλά και η επίσημη Πολιτεία (διά του Σταύρου Κοντονή), που επιδιώκουν τις αλλαγές στην ΕΠΟ του Γιώργου Γκιρτζίκη.

Δεν κομίζω γλαύκας στην Αθήνα. Οι 12 μικρομεσαίες ΠΑΕ έκαναν τις επαφές τους με την ΕΠΟ, ζήτησαν να επιλέγεται από τη Λίγκα ο αρχιδιαιτητής και ο υπεύθυνος των παρατηρητών, αλλά πήραν αρνητική απάντηση.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ζητούν την πλήρη ανατροπή της διοίκησης Γκιρτζίκη και κινούνται πλέον φανερά και όχι στο παρασκήνιο για να αποκτήσουν τον έλεγχο των Ενώσεων ενόψει της γενικής συνέλευσης του Οκτωβρίου.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, εμφανίζεται να είναι η μοναδική ΠΑΕ από τις 16 που εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη εργάζεται με ορθό τρόπο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού δεν συντάσσεται ευθέως ούτε υπέρ των 12 (αν και αρχικά είπε «ναι») και φυσικά δεν βλέπει τίποτα θετικό στις κινήσεις των τριών.

Στο κάδρο μπήκε πλέον και ο Σταύρος Κοντονής, που με επιστολή στη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ φέρεται να ξεκαθαρίζει ότι το νέο πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει με τους ίδιους όρους που γινόταν έως σήμερα διότι υπάρχει ο κίνδυνος… αιματοχυσίας!

Και δεν αναφέρεται στον ISIS που απειλεί το Euro της Γαλλίας, αλλά στα σοβαρά επεισόδια που ενδέχεται να προκληθούν στα ελληνικά γήπεδα και όχι μόνο, αφού σκοπός όλων των μεγάλων είναι όχι η συνεργασία, αλλά η εξασφάλιση για λογαριασμό της ομάδας τους κάθε επιρροής που θα την σπρώξει στον τελικό στόχο.

Κάτι που γίνεται βεβαίως από καταβολής πρωταθλήματος, αλλά δυστυχώς σήμερα έχει αγγίξει τα όρια μιας εκρηκτικής κατάστασης που δύσκολα θα συμμαζευτεί χωρίς διάλογο και συναίνεση από όλες τις πλευρές.

Για κίνδυνο να χαθούν ζωές, λόγω του κλίματος που υπάρχει μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος.

Εντύπωση προκαλεί πάντως, η στάση της ΕΠΟ. Ενώ βλέπει και ξέρει ότι ο φίλαθλος κόσμος απεχθάνεται όλο και περισσότερο αυτό που του προσφέρεται ως προϊόν «ποδόσφαιρο», εξακολουθεί να πιστεύει ότι ενεργεί με το σωστό τρόπο και υπέρ του αθλήματος. Μιλάμε για στρουθοκαμηλισμό ολκής!

Ο Γκιρτζίκης έχει... χώσει το κεφάλι του στην άμμο και δεν δίνει στον Πανόπουλο και τη Λίγκα ούτε τη δυνατότητα να επιλέξουν τον αρχιδιαιτητή από μια λίστα της ΕΠΟ, επικαλούμενος την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ.

Φυσικά και πρόκειται για αστειότητα, αφού η ΕΠΟ δεν απεμπολεί κανένα δικαίωμά της. Όπως αστειότητα αποτελεί η διαρροή «άμα θέλουν, ας μη κατέβουν» που αφορά την πρόθεση των 12.

Διότι λίγες ώρες μετά ο Κοντονής είπε «δεν αρχίζει το πρωτάθλημα» για λόγους δημόσιας τάξης. Οπότε αν οι 12 δεν κατέβουν, δεν θα υποβιβαστούν στη Γ΄ Εθνική όπως απειλεί η ΕΠΟ. Θα καλυφθούν από την απόφαση Κοντονή.

Με άλλα λόγια το «παιχνίδι» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο Ολυμπιακός αν και επιθυμεί να δείχνει αποστασιοποιημένος, δεν είναι έξω από αυτό. Αντίθετα μοιάζει να βρίσκεται «μόνος» εναντίον «όλων».

Θα μπορέσει να αντέξει την πίεση; Θα παίξει σκληρό πόκερ ως το τέλος; Ή διαθέτει κάποιον άσο στο… μανίκι του για να αλλάξει τα δεδομένα; Είτε με πίεση προς την ΕΠΟ να αποδεχθεί κάποιες από τις αιτιάσεις των 12, είτε ακόμα και με κάποιον υποψήφιο αντι-Γκιρτζίκη.

Το καλοκαίρι θα είναι σε κάθε περίπτωση καυτό! 
Γράψτε το σχόλιο σας...