Με... φορ τον Μαρινάκη και... διαιτητή τον Κοντονή!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την επικείμενη συνάντηση κορυφής, το μεσημέρι της Πέμπτης, που θα κρίνει το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
24/03/2016 • 08:09
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής
  • shares
Ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωση που εξέδωσε για να δικαιολογήσει τη μόνιμη άρνησή του σε διάλογο, χαρακτήρισε "ανούσια και αναποτελεσματική" την μεσημεριανή συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη, θεωρώντας ότι γίνεται "για τη δημιουργία ενός προσχηματικού διαλόγου" ώστε να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα.

Από τις 14:00 και μετά είναι στο χέρι του Βαγγέλη Μαρινάκη (κυρίως), του Σταύρου Κοντονή (ακολούθως), αλλά και των Μελισσανίδη-Σαββίδη, να αποδείξουν ότι ο Παναθηναϊκός κάνει λάθος και θα βρεθεί για μια ακόμα φορά στην απομόνωση ή έχει δίκιο και η πολυσυζητημένη συνάντηση θα ολοκληρωθεί σύντομα και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ας δούμε λοιπόν, τα δεδομένα: Η θέση των 3 από τα 4 μέρη είναι γνωστή. Αλλαγές προσώπων σε ΕΠΟ και Λίγκα και διαφάνεια στα όργανα του ποδοσφαίρου.

Υποτίθεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο μόνος που δεν έχει πει κάτι αντίστοιχο, εμφανιζόμενος να στηρίζει (;) τις διοικήσεις Γκιτζίκη και Μποροβήλου.
Αν συνεχίσει να το κάνει, το πιθανότερο είναι η συνάντηση να τελειώσει σε 15΄ και μάλιστα με αντεγκλίσεις. Αν δείξει όμως, την ανωτερότητα που μπορεί και πρέπει να δείξει ως το μεγάλο αφεντικό του ελληνικού ποδοσφαίρου εδώ και αρκετά χρόνια και συζητήσει για πρόσωπα "κοινής αποδοχής", τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Αν οι 3 από τους 4 μεγάλους βγουν από το γραφείο του... διαιτητή Κοντονή έχοντας συμφωνήσει στις δομικές αλλαγές του ποδοσφαίρου, τότε είναι πιθανό και η ΕΠΟ να αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και ο υφυπουργός Αθλητισμού να πάρει πίσω την απόφασή του για την οριστική διακοπή του κυπέλλου.

Αν ο υφυπουργός-διαιτητής δεν "σφυρίξει" σωστά στο... ντέρμπι των 3, αν δηλαδή δεν θέσει με δίκαιο και λεπτό τρόπο την ατζέντα της συζήτησης, τότε όχι μόνο δεν θα γίνει... διεθνής, αλλά θα δικαιώσει και τον Γιάννη Αλαφούζο που έμεινε σπίτι του!

Από την άλλη, όποιος πιστεύει ότι η οποιαδήποτε συζήτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για αλλαγές προσώπων σε ΕΠΟ και Λίγκα, μπορεί να αποτελέσει "ήττα" για τον Ολυμπιακό, είναι εκτός πραγματικότητας.

Ήττα για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην ολοκληρωθεί το κύπελλο και να υλοποιηθούν οι απειλές της FIFA για αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο πρωταθλητής, που είναι και η ομάδα με τα πιο υψηλά συμβόλαια, θα είναι πολλαπλώς χαμένη σε σχέση με τους υπόλοιπους που θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Κατά συνέπεια η στάση του προέδρου του Ολυμπιακού, που θα είναι το βαρύ... φορ της συνάντησης, αφού όλοι θα περιμένουν από εκείνον να... σκοράρει, και σε δεύτερο λόγο η διαχείριση της συνάντησης από τον... διαιτητή Κοντονή, θα είναι τα κλειδιά της επιτυχίας ή της αποτυχίας.

Έτσι κι αλλιώς σε μερικές ώρες θα γνωρίζουμε!

Υ.Γ.: Αλήθεια, οι προτάσεις των 8 ΠΑΕ που συναντήθηκαν με πρωτοβουλία του Χρήστου Πανόπουλου, θα έχουν θέση στην όποια προσπάθεια για αλλαγές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Διότι έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον!
Γράψτε το σχόλιο σας...