Ναι, οι επαγγελματίες οπαδοί πρέπει να εκλείψουν

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την απόφαση της Πολιτείας σχετικά με τους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών και τάσσεται υπέρ της συγκεκριμένης απόφασης.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
31/12/2015 • 08:09
Ο Σταύρος Κοντονής
  • shares
Τον Σταύρο Κοντονή τον έχω κριτικάρει πολλαπλώς από το αυτό blog για όσα έχει πράξει στη διάρκεια της θητείας του ως υφυπουργός Αθλητισμού. Αυτή τη φορά όμως, οφείλω να του αναγνωρίσω το δίκαιον του ανδρός.

Και δεν αναφέρομαι στην απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την απαλλαγή της ΑΕΚ, που είναι σαφέστατα ένα... καμπανάκι για την δικτατορία της ομοσπονδίας έναντι οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης σχετικά με τα τρισάθλια πεπραγμένα της.

Διότι όταν για τα μισά μέλη της έχουν ασκηθεί διώξεις, αποτελεί τουλάχιστον θράσος να τιμωρείται όποια ομάδα ή παράγοντας της αποδίδει τον χαρακτηρισμό "απαξιωμένη" ομοσπονδία.

Για την Επιτροπή Δεοντολογίας ωστόσο επιφυλάσσομαι. Και το κάνω γιατί ήταν η πρώτη της υπόθεση και απόφαση. Θα περιμένω λοιπόν και τις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν για να σχηματίσω άποψη για το ορθό του διορισμού μόνο τακτικών δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές. 

Και τούτο γιατί το μικτό σύστημα (τακτικοί δικαστές και νομικοί) έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Θα δούμε όμως.

Επιστρέφοντας στο δίκαιον του ανδρός Κοντονή πρέπει να του πω ένα μπράβο για τη δήλωσή του αναφορικά με τις λέσχες φιλάθλων και την ουσιαστική κατάργηση των συνδέσμων.

"Υπάρχουν επαγγελματίες οπαδοί και ζουν από τον οπαδισμό", είπε ανάμεσα σε πολλά άλλα ο υφυπουργός Αθλητισμού σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Arena.

Είπε δηλαδή κάτι που αποτελεί κοινό μυστικό εδώ και δεκαετίες μεταξύ του συνδεσμιακού χώρου, αλλά και των ΠΑΕ, αλλά κανένας δεν είχε τολμήσει να εκστομίσει.

Δεν γίνεται στην εποχή της τεχνολογίας, να μπορείς να κλείσεις εισιτήριο για συγκεκριμένο ματς οπουδήποτε στον κόσμο και σε συγκεκριμένη θέση ενός γηπέδου κι εδώ στην Ελλάδα να πηγαίνουν οι οπαδοί και να προμηθεύονται τα εισιτήρια από τα αφεντικά των συνδέσμων και μάλιστα με... καπέλο!

Είναι γεγονός λοιπόν και ο Σταύρος Κοντονής το είπε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν επαγγελματίες οπαδοί. Τόσο επαγγελματίες που έχουν χτίσει περιουσίες!

Τώρα θα μου πείτε ότι αφού τους ξέρει ο Κοντονής ή γενικότερα το κράτος γιατί δεν κάνει κάτι. Γιατί η λειτουργία του ελληνικού κράτους ήταν και είναι προβληματική.

Όλοι ελπίζουμε ότι θα πάψει να είναι στο κοντινό μέλλον. Έστω κι αν τα βήματα είναι αργά και βασανιστικά, σαν βήματα χελώνας.

Κατά συνέπεια θα περιμένουμε να δούμε την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για τις λέσχες φιλάθλων και κυρίως τον τρόπο εφαρμογής της για να διαπιστώσουμε αν θα μπει φρένο στη δράση των επαγγελματιών φιλάθλων, που σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να συνεργάζονται με τις ΠΑΕ και σε κάποιες άλλες να ενοχλούν ακόμα και τις ίδιες τις ομάδες τους!

Καλή χρονιά.
Γράψτε το σχόλιο σας...