Ξαναμοιράζουν την... τράπουλα στον παγκόσμιο Αθλητισμό!

Η αποκαθήλωση μεγάλων ονομάτων και παγιωμένων καθεστώτων στον παγκόσμιο Αθλητισμό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η κοινή γνώμη παρακολουθεί σχεδόν άφωνη όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε ρυθμούς... πολυβόλου!
0
Δημήτρης Παπανικολάου
12/11/2015 • 02:02
Ξαναμοιράζουν την... τράπουλα στον παγκόσμιο Αθλητισμό!
  • shares
Η αποκαθήλωση μεγάλων ονομάτων και παγιωμένων καθεστώτων στον παγκόσμιο Αθλητισμό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η κοινή γνώμη παρακολουθεί σχεδόν άφωνη όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε ρυθμούς... πολυβόλου!
 
Η αρχή έγινε με τα σκάνδαλα της ΦΙΦΑ και τις αναθέσεις των Μουντιάλ επί προεδρίας Γιόζεφ Μπλάτερ. Ο Ελβετός παράγοντας, που για περίπου 30 χρόνια έλυνε κι έδενε στο διεθνές ποδόσφαιρο, θεωρείται σχεδόν τελειωμένος!
 
Ακολούθησε ο Μισελ Πλατινί, που για πολλούς ήταν υπεράνω κάθε υποψίας. Κι αυτός βρίσκεται επίσης σε διαθεσιμότητα!
 
Στη συνέχεια έσκασε το θέμα με τη δωροδοκία της Γερμανίας για το Μουντιάλ του 2006. Ο Βόλφγκανγκ Νιρσμπαχ, πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, παραιτήθηκε και στο στόχαστρο είναι πλέον ο πολύς Φραντς Μπεκενπάουερ, που φέρεται να έχει διαχειριστεί ένα "μαύρο" ταμείο 6,7 εκ ευρώ.
 
Τα τελευταία 24ωρα η Ρωσία ταλανίζεται από ένα τεράστιο σκάνδαλο ντόπινγκ, που υποχρέωσε σε παραίτηση τον Γκριγκόρι Ροτσένκοφ του εργαστηρίου αντιτόπινγκ και τον Λαμίν Ντιάκ (πρώην πρόεδρο της ΙΑΑΦ) από το πόστο του στη ΔΟΕ.
 
Ωστόσο ελέγχεται και  ο νυν πρόεδρος της ΙΑΑΦ Σεμπάστιαν Κοε, αφού ήταν αντιπρόεδρος για πάνω από μία δεκαετία.
 
Αφήνω στο τέλος την περίεργη υπόθεση Μπενζεμά με τον εκβιασμό στον Βαλμπουενά για ένα ροζ βίντεο, που έχει συνταράξει τη Γαλλία και όχι μόνο.
 
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των περιπτώσεων είναι ο χορός των δισεκατομμυρίων που έχει στηθεί γύρω από τον Αθλητισμό.
 
Φυσικά και όλες οι εταιρείες - χορηγοί της ΦΙΦΑ, της ΟΥΕΦΑ, της ΙΑΑΦ και της ΔΟΕ που είναι παγκόσμιοι κολοσσοί, μόνο ως μωρές παρθένες δεν μπορούν να εμφανίζονται και να απειλούν ότι θα αποσύρουν τις χορηγίες τους!
 
Γνωρίζουν άριστα ότι διαφημίζονται σε προϊόντα παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας, στα οποία τις πιο πολλές φορές ασκούν και οι ίδιες την επιρροή τους.
 
Το θέμα του ντόπινγκ στο στίβο, για παράδειγμα, είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων. Αλλά οι εταιρείες που "ντύνουν, στολίζουν και νοικοκυρεύουν" τους top class αθλητές ξέρουν καλά τι στην πραγματικότητα συμβαίνει.
 
Όλοι οι άνθρωποι του χώρου ξέρουν επίσης ότι το ντόπινγκ είναι πάντα ένα-δυο βήματα μπροστά από το αντιντόπινγκ γιατί όλες οι φαρμακοβιομηχανίες και οι ερευνητές τους κερδίζουν άπειρα χρήματα από αυτή τη μικρή καθυστέρηση στο... βάδην της δήθεν προσπάθειας για πάταξη του φαινομένου.
 
Έτσι κι αλλιώς ακόμα και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν πλέον πως οι επιδόσεις στα περισσότερα αθλήματα δεν είναι ανθρώπινες, αλλά υπεράνθρωπες!
 
Τι συμβαίνει λοιπόν και όλα ξεσκεπάζονται ξαφνικά από τον μανδύα που τα κάλυπτε τόσα χρόνια;
 
Απλά ήρθε η ώρα να μοιραστεί και πάλι η... τράπουλα στον Αθλητισμό, που ανέκαθεν είχε και πολιτική χροιά στα μεγάλα γεγονότα. Και κυρίως στις αναθέσεις κορυφαίων διοργανώσεων.
 
Και ποιος θα ξαναμοιράσει την... τράπουλα;
 
Μα φυσικά οι ίδιες οι πολυεθνικές εταιρείες που σήμερα... ανατινάζουν τον Μπλάτερ, τον Πλατινί, τον Μπεκενπάουερ και προσπαθούν να το κάνουν και με τη Ρωσία του Πούτιν, ο οποίος διεκδικεί για τη χώρα του τον ρόλο που της αναλογεί στο γεωπολιτικό παιχνίδι του πλανήτη.
 
Οπότε η ισορροπία θα επανέλθει όταν κλείσουν οριστικά τα όποια εκκρεμή deals και η ζωή θα συνεχιστεί με την... κάθαρση που θα έχουν επιβάλει αυτοί (οι ίδιοι δηλαδή) που ρυπαίνουν εδώ και δεκαετίες των Αθλητισμό!
 
Γράψτε το σχόλιο σας...