Η φουρνιά που δεν μιλάει με την καρδιά της, αλλά με τον... μάνατζέρ της!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου σχολιάζει στο προσωπικό του blog το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μόρα, που μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
08/10/2015 • 08:26
Η φουρνιά που δεν μιλάει με την καρδιά της, αλλά με τον... μάνατζέρ της!
  • shares
Γειασάν του μάγκα του Βαγγέλη Μόρα. Έπρεπε να φτάσει η Εθνική τα 11 σερί ματς χωρίς νίκη και να γκρεμίσει ότι με κόπο έχτισε για πανω από μια δεκαετία για να βγει ένας φιλότιμος και ταυτόχρονα ταπεινός εργάτης των γηπέδων, όπως ο Βαγγέλης Μόρας και να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και με το συναίσθημα στο... κόκκινο για τα αίτια της κατρακύλας της.

«Δεν θέλω να γελοιοποιούμαι άλλο. Πόσο πιο χάλια μπορούμε να πάμε; Να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον αγνό φίλαθλο ότι δεν είμαστε αδιάφοροι, ότι δεν ήρθαμε για διακοπές. Εγώ θα το αποδείξω 200%. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θα μπει στο γήπεδο και δεν θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο από μας. Έχουμε φτάσει σε τραγική κατάσταση. Δεν είμαι σίγουρος ότι μαθηματικά θα κάνουμε μία νίκη. Μιλαμε για την Εθνική, όχι για σύλλογο. Έχουμε καταλάβει πόσο χαμηλά είμαστε; Ε, ας το αποδείξουμε. Εγώ είμαι 34 ετών και περιμένω πως και πως την κλήση. Είναι τιμή μου. Στην πορεία κάποιοι παίκτες είμασταν σίγουροι. Μπορεί κι εγώ. Να βάλουμε στο μυαλό μας κουδουνάκι. Υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας μετά τον Σάντος και δεν έχει να κάνει με τους προπονητές. Πρέπει να το καταλάβει ο καθένας μόνος του. Ο ένας δεν σεβόταν τον άλλο και κάπου εκεί το πράγμα χάθηκε», ανέφερε ο Μόρας.

Πλέον δεν χρειάζονται και πολλες αναλύσεις. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. 

Αυτή η φουρνιά της Εθνικής κατάφερε να βγάλει άχρηστο έναν προπονητή με το βιογραφικό του Ρανιέρι, που μπορεί να έκανε λάθη, αλλά πια εθνική ομάδα στην Ευρώπη χρειάζεται προπονητή για να χάσει δύο φορές από τα Νησιά Φερόε; 

Κι αυτός ο «άχρηστος» ο Ρανιέρι επέστρεψε στην Premier League και κάνει πλάκα στους μεγάλους της κατηγορίας με τη Λέστερ! 

Αυτή η φουρνιά της Εθνικής, έτσι όπως την περιέγραψε ο Βαγγέλης Μόρας, κατάφερε μετά το Ρανιέρι να στείλει... αδιάβαστο και τον Γιώργο Καραγκούνη. Τον ρέκορντμαν συμμετοχών σχεδόν όλων των Εθνικών ομάδων, από τους Παίδες μέχρι τους Άνδρες.

Κι ο Καραγκούνης έκανε λάθη. Ωστόσο δεν του άξιζε τέτοια μεταχείριση. Και οι μέχρι πριν από 6 μήνες συνάδελφοί του μέσα στα γήπεδα δεν τον προστάτευσαν. Αντίθετα τον εξέθεσαν.

Γιατί αυτή η φουρνιά της Εθνικής δεν μιλάει με την καρδιά της. Μιλάει πρώτα με τον... μάνατζέρ της! Με αυτόν που βρήκε την... άκρη για την καλή μεταγραφή και το καλό συμβόλαιο! Και ότι άλλο... καλό για τον τραπεζικό λογαριασμό όλων! 

Ο Μόρας το είπε καθαρά: «Ο ένας δεν σεβόταν τον άλλον». 

Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν δεν σέβεσαι τον συμπαίκτη σου πρώτα απ΄ όλα δεν σέβεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό. Και μέσα στο γήπεδο η ασέβεια τιμωρείται αυστηρά.

Το αν τα λόγια του Μόρα έπιασαν τόπο θα το δούμε το βράδυ και στο Μπέλφαστ, αλλά και την Δευτέρα στο τελευταιο ματς με την Ουγγαρία στο Φάληρο. 

Γράψτε το σχόλιο σας...