Τα προϊόντα εκβιασμών να επιστρέφονται στην ίδια συσκευασία!

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και τον μόνο τρόπο που υπάρχει να καταργηθούν τα μνημόνια.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
27/08/2015 • 09:34
Τα προϊόντα εκβιασμών να επιστρέφονται στην ίδια συσκευασία!
  • shares
Σε διάστημα 7 μηνών οι Έλληνες καλούνται να περάσουν και πάλι από τις κάλπες. Τον Ιανουάριο είχαμε βουλευτικές εκλογές, τον Ιούλιο κάναμε δημοψήφισμα και τον Σεπτέμβριο πρέπει να ανανεώσουμε την... λαϊκή εντολή για μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας που θα εφαρμόσει και τα τρία μνημόνια μαζί σε ορίζοντα τετραετίας.

Αυτή είναι τουλάχιστον η επιθυμία των δανειστών, οι οποίοι έδωσαν την... ευλογία τους για τις προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα, όταν την προηγούμενη πενταετία άκουγαν «εκλογές» και έβγαζαν σπυράκια! 

Η λογική λέει ότι όταν οι ψεύτες πολιτικοί αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στη χώρα, πρώτο κόμμα στις προσεχείς εκλογές θα έπρεπε να είναι η... αποχή!

Ωστόσο, επειδή η σχέση των Ελλήνων με το παραβάν, τα ψηφοδέλτια και την κάλπη τείνει να γίνει... ερωτική δεν είμαι και τόσο βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί.

Το τι θα βγάλει η κάλπη δεν μπορεί κανένας να πει με σιγουριά. Ούτε καν κατά προσέγγιση θα έλεγα.

Διότι όταν ένα «Όχι» σε ποσοστό περίπου 62% μετατρέπεται με άνεση και θράσος σε «Ναι», έχοντας διαλύσει κάθε αξιοπιστία και της κυβέρνησης, αλλά και των δημοσκόπων, τότε προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν ούτε από τις κορυφαίες στοιχηματικές εταιρείες του πλανήτη.

Πόσο μάλλον όταν τις επόμενες εβδομάδες θα ακούσουμε και θα δούμε πράγματα, είτε αληθινά, είτε σε επίπεδο επικοινωνίας-προπαγάνδας που θα μας προβληματίσουν ακόμα περισσότερο.

Τα τελευταία 6 χρόνια οι Έλληνες είδαν: 

Τον Κώστα Καραμανλή να... δραπετεύει από την εξουςία και στη συνέχεια να σιωπά, ενώ γνώριζε ότι το δημόσιο χρέος έχριζε δραστικών μέτρων που δεν ελήφθησαν.

Τον ΓΑΠ να λέει ότι «λεφτά υπάρχουν», χωρίς όμως να εξηγεί ότι θα τα πάρει δανεικά από το ΔΝΤ... 

Τον... σύντροφό του Ευάγγελο Βενιζέλο να τον ανατρέπει μέσω του... φεστιβάλ Κανών και τον Αντώνη Σαμαρά των 7 Ζαππείων (κι όχι των 7 θαλασσών) να δηλώνει στο Βερολίνο «ουδείς αναμάρτητος»!

Και τον «πρώτη φορά αριστερά» Αλέξη Τσίπρα αντί να καταργεί τα μνημόνια με 1 άρθρο στη Βουλή να βάζει πρόεδρό της τη Ζωή και να ψηφίζει το 3ο μνημόνιο με την πιο ευρεία πλειοψηφία από τα δύο προηγούμενα.

Κι όλοι αυτοί που υποθήκευσαν τη ζωή των πολιτών για τις επόμενες δεκαετίες και γενιές να μαλώνουν τώρα (για να υφαρπάξουν πάλι την ψήφο μας) για το ποιο από τα τρία ήταν το καλύτερο... μνημόνιο! Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια και ξετσιπωσιά του πολιτικού προσωπικού.

Το κακό είναι ότι μετά από τόσα χρόνια ύφεσης δεν έχει περάσει από μυαλό των πολιτικών μας η συγκρότηση ενός εθνικού σχεδίου που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Για όλα ευθύνονται οι... προηγούμενοι, το παράδειγμα των οποίων ακουλουθούν και οι επόμενοι επειδή εκβιάζονται! 

Αλλά αφού κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Ελλάδα ομολογούν εδώ και 5 χρόνια ότι τα μνημόνια είναι προϊόντα εκβιασμών των εταίρων και μάλιστα ο νυν πρωθυπουργός τονίζει ότι «εφαρμόζω, αλλά δεν υιοθετώ τη συμφωνία» γιατί οι πολίτες πρέπει να ακολουθήσουν τους νόμους που ψήφισε η Βουλή υπό το βάρος εκβιασμών; Πόσο συνταγματικό είναι αυτό; 

Τα μνημόνια λοιπόν, δεν πρόκειται να τα καταργήσει καμία κυβέρνηση ποτέ των ποτών. Μόνο οι ίδιοι οι πολίτες της χώρας μπορούν να το κάνουν. 

Συντονισμένα και με ομοθυμία, ομοψυχία και θέληση να απαντήσουν στον εκβιασμό που οι ίδιες οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν ότι έχουν υποκύψει. Τι να δώσεις όταν δεν έχεις άλλο και τι να σου πάρουν, αφού δεν έχεις πια κάτι; Διότι κι αυτός που έχει ακόμα κάτι σήμερα, δεν θα το έχει αύριο.

Μέχρι και οι δανειστές γνωρίζουν κατά βάθος ότι η εφαρμογή και του 3ου μνημονίου είναι ανέφικτη. Ελπίζουν όμως ότι μια νέα συγκυβέρνηση πλειοψηφίας θα είναι πιο «συνεργάσιμη» ως προς την εφαρμογή του. 

Τα πάντα είναι λοιπόν, στα χέρια των πολιτών. Να συντονιστούν, να αρνηθούν ότι αντιβαίνει τις διεθνείς συνθήκες και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μέσα από κοινωνικά κινήματα. 

Τα κόμματα δεν μπορούν να αλλάξουν την ιστορία γιατί απλά είναι μέρος του συστήματος που μια ζωή υπηρετούν. Ας δοκιμάσουμε λοιπόν μόνοι μας.    

Γράψτε το σχόλιο σας...