«Αμπεντιάδα» τέλος. Τώρα θέλει την ουσία!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για το τι σημαίνει η απόκτηση του Αμπέιντ για τον φετινό Παναθηναϊκό.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
20/08/2015 • 08:17
«Αμπεντιάδα» τέλος. Τώρα θέλει την ουσία!
  • shares
Με την απόκτηση του Μεχντί Αμπέιντ ο Παναθηναϊκός κατάφερε δύο πράγματα πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα σεζόν.

Πρώτον να παραδεχθεί ότι ο αρχικός μεταγραφικός σχεδιασμός ήταν λανθασμένος, αφού του έλλειπε ο box to box μέσος και δεύτερον να κάνει μία ακόμα υπέρβαση στο μπάτζετ, που φαίνεται πια να έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι.

Διότι χωρίς να γνωρίζουμε ακριβή νούμερα, στο σύνολο η εφετινή ομάδα πρέπει να αγγίζει τα 12 εκ ευρώ που είναι πολλαπλάσια των περσινών 6 εκ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, που είδε την ομάδα του να έχει για μια ακόμα φορά άσχημο ξεκίνημα στη χρονιά, χάνοντας ένα βασικό στόχο της με τον αποκλεισμό από την Μπριζ, έκανε το χατίρι του Γιάννη Αναστασίου και έβαλε τους Βόκολο και Φύσσα να… τρέξουν την υπόθεση του Αμπέιντ μέχρι να κλείσει.

Στο αποψινό ματς με την Καμπάλα ο Παναθηναϊκός οφείλει να παρουσιαστεί σοβαρός και να μην επαναλάβει τα προηγούμενα λάθη, με αρκετά κενά διαστήματα στο παιχνίδι του, ώστε να έρθει στην Αθήνα με σκορ πρόκρισης.

Σε κάθε άλλη περίπτωση το άγχος θα είναι μεγάλο και οι κινήσεις με τον Εσιέν και τον Αμπέιντ ίσως αποδειχθούν… πολυτέλειες για το τριφύλλι, αν στερηθεί την συμμετοχή του στην Ευρώπη.

Ο Αμπέιντ ήθελε να παίζει. Να έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Κι αυτό δεν μπορούσε να του το εξασφαλίσει κάποια ομάδα στην Αγγλία. Του το εξασφαλίζει όμως, ο Παναθηναϊκός.

Η Νιούκαστλ μάλλον κρατά ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή, άρα αν πάει καλά με τον Παναθηναϊκό, θα βγει και αυτή κερδισμένη.

Η επιμονή του Παναθηναϊκού έπεισε και την ομάδα του και τον ίδιο να αποφασίσει την επιστροφή του. Άλλωστε επί τρεις συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους η υπόθεση Αμπέιντ γινόταν σήριαλ για το τριφύλλι. Τώρα αυτό ολοκληρώθηκε με happy end.

Μένει πλέον στον ίδιο τον Αλγερινό μέσο να αποδείξει ότι είναι ώριμος να πάρει την ομάδα πάνω του, όποτε χρειαστεί. Και θα χρειαστεί σίγουρα σε αρκετές περιπτώσεις.

Αλλά μένει και στον Γιάννη Αναστασίου να βρει το σωστό σχήμα και να αποκτήσουν οι πράσινοι μια συγκεκριμένη ταυτότητα στο παιχνίδι τους, που ελάχιστα θα διαφέρει στην αρχή, τη μέση ή στο τέλος των αγώνων της.

Η… Αμπεντιάδα τελείωσε! Απομένει να δούμε τον ουσιαστικό ρόλο της στην ανάγκη του Παναθηναϊκού για επιστροφή στους τίτλους. 
Γράψτε το σχόλιο σας...